ul. Lekarska 1, Wrocław

Adres Szpitala

(71) 387 66 00

Rejestracja

Pon. - Pt.: 7:00 - 20:00

Godziny otwarcia

Archiwum Dobry posiłek w szpitalu – 01.2025

Uprzejmie informujemy, że od 1 grudnia 2023 r. Szpital Vratislavia Medica im. Św. Jana Pawła II przystąpił do programu pilotażowego „Dobry posiłek w szpitalu” wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 r. dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach.

Opis
Śniadanie podstawowe
Owsianka na mleku (GLU OWS,MLE) 300 ml
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Ser biały chudy (MLE) 60 g
Szynka z indyka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g
Ogórek 60 g
Sałata 30 g
Kawa zbożowa z mlekiem (GLU ŻYT, GLU JĘCZ, MLE) 250 ml
Śniadanie z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Owsianka na mleku (GLU OWS,MLE) 300 ml
Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Ser biały chudy (MLE) 60 g
Szynka z indyka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 45 g
Pomidor 60 g
Sałata 30 g
Herbata bez cukru 250 ml
Obiad podstawowy
Barszcz (GLU PSZ, SEL, MLE) 250 ml
Pieczony mintaj w sosie (MLE,GLU PSZ) 150 g
Kapusta kiszona 75 g
Fasolka szparagowa gotowana 75 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawny
Barszcz (GLU PSZ, SEL, MLE) 300 ml
Gotowany mintaj w sosie cytrynowym (MLE,GLU PSZ) 150 g
Kapusta pekińska z jogurtem naturalnym (MLE) 75 g
Fasolka szparagowa gotowana bez bułki tartej 75 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Opis
Śniadanie podstawowe
Płatki jęczmienne na mleku (GLU JĘCZ,MLE) 300 ml
Pieczywo zwykłe (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Ser żółty (MLE) 30 g
Pasztet pieczony, drobiowy (SOJ, MLE, ORZ, SEL, GOR) 60 g
Papryka świeża 50 g
Sałata 15 g
Kawa zbożowa z mlekiem (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) 250 ml
Śniadanie z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Płatki jęczmienne na mleku (MLE) 300 ml
Pieczywo razowe (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Szynka drobiowa (GLU PSZ,MLE,SOJ) 45 g
Pasztet pieczony, drobiowy (SOJ, MLE, ORZ, SEL, GOR) 60 g
Papryka świeża 50 g
Sałata 15 g
Herbata bez cukru 250ml
Obiad podstawowy
Zupa szpinakowa (GLU PSZ, MLE) 300 ml
Pyzy z mięsem z cebulką (GLU PSZ,MLE,SEL) 300 g
Surówka z marchewki 75 g
Brokuł gotowany 75 g
Kompot z owoców mieszanych 250 ml
Obiad z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów
Zupa szpinakowa (GLU PSZ, MLE) 300 ml
Pyzy z mięsem bez cebuli (GLU PSZ,MLE,SEL) 300 g
Surówka z marchewki 75 g
Brokuł gotowany 75 g
Kompot z owoców mieszanych 250 ml
Opis
Obiad podstawowy
Zupa jarzynowa (GLU PSZ, SEL, MLE) 250 ml
Gulasz z indyka z czerwoną papryką (MLE,GLU PSZ,SEL) 150 g
Kasza gryczana gotowana 100 g
Surówka z buraczków 75 g
Surówka z kapusty 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250ml
Obiad łatwostrawny
Zupa jarzynowa (GLU PSZ, SEL, MLE) 250 ml
Delikatny gulasz z indyka z marchewką (bez papryki) (MLE,GLU PSZ,SEL) 150 g
Kasza jęczmienna, drobna (GLU JĘCZ) 100 g
Surówka z buraczków 75 g
Marchewka 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Kolacja podstawowa
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Pasta z tuńczyka na jogurcie (RYB,JAJ,MLE,GOR) 50 g
Ser biały (MLE) 60 g
Papryka 50 g
Sałata 15 g
Herbata bez cukru 250 ml
PN: Jogurt owocowy (MLE) 150 g
Kolacja z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Pasta z tuńczyka na jogurcie (RYB,JAJ,MLE,GOR) 50 g
Ser biały (MLE) 60 g
Papryka 50 g
Sałata 15 g
Herbata bez cukru 250 ml
PN: Jogurt owocowy (MLE) 150 g
Opis
Śniadanie podstawowe
Płatki jęczmienne na mleku (MLE,GLU JĘCZ) 300 g
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Naleśniki z serem białym i dżemem truskawkowym niskosłodzonym (GLU PSZ,MLE,JAJ) 1 szt.
Szynka drobiowa (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g
Sałata 30 g
Pomidor 60 g
Śniadanie z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Płatki jęczmienne na mleku (MLE,GLU JĘCZ) 300 g
Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Naleśniki z serem białym i dżemem truskawkowym niskosłodzonym (GLU PSZ,MLE,JAJ) 1 szt.
Szynka drobiowa (GLU, PSZ,MLE,JAJ) 50 g
Sałata 30 g
Pomidor 60 g
Obiad podstawowy
Zupa kalafiorowa (GLU PSZ,MLE,SEL) 300 ml
Spaghetti z mięsem drobiowym w sosie pomidorowym z marchewką (GLU PSZ,SEL) 200 g
Kompot z jabłek bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawny
Zupa kalafiorowa (GLU PSZ,MLE,SEL) 300 ml
Spaghetti z mięsem drobiowym w delikatnym sosie pomidorowym z marchewką (bez czosnku i cebuli) (GLU PSZ, SEL) 200 g
Kompot z jabłek bez cukru 250 ml
Opis
Obiad podstawowy
Barszcz (SEL,GLU PSZ,MLE) 300 g
Smażony kotlet z piersi kurczaka, panierowany (GLU PSZ,MLE,JAJ) 150 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g
Surówka Colesław na jogurcie (MLE, SEL,GOR) 75 g
Surówka z ogórka kiszonego (MLE,GOR) 75 g
Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawny
Barszcz (SEL,GLU PSZ,MLE) 300 g
Gotowany pulpet z piersi kurczaka z delikatnym białym sosem (GLU PSZ,SEL,MLE) 150 g
Ziemniaki gotowane 210 g
Surówka colesław na jogurcie (MLE, SEL,GOR ) 75 g
Surówka z ogórka kiszonego (GOR) 75 g
Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml
Kolacja podstawowa
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Jajko gotowane (JAJ) 50 g
Schab pieczony (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g
Pomidor 60 g
Rzodkiewka 30 g
Herbata 250 ml
PN: Jogurt owocowy (MLE) 150 g
Kolacja łatwostrawna
Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Jajko gotowane (JAJ) 50 g
Schab pieczony (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g
Pomidor 60 g
Rzodkiewka 30 g
Herbata 250 ml
PN: Jogurt naturalny (MLE) 150 g
Opis
Śniadanie podstawowe
Kasza manna na mleku (MLE,GLU PSZ) 300 g
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Ser biały (MLE) 50 g
Szynka z indyka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g
Masło (MLE) 15 g
Sałata 15 g
Pomidor 60 g
Kawa zbożowa na mleku (GLU ŻYT, GLU JĘCZ, MLE) 250 ml
Śniadanie łatwostrawne
Musli na mleku (GLU PSZ, GLU ŻYT, MLE, ORZ, OZI) 300 g
Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Ser biały (MLE) 50 g
Szynka z indyka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 60 g
Masło (MLE) 15 g
Sałata 15 g
Pomidor 60 g
Herbata bez cukru 250 ml
Obiad podstawowy
Barszcz (MLE,SEL,GLU PSZ) 300 g
Dorsz pieczony (RYB) 150 g
Brokuł gotowany 75 g
Surówka z kapusty kiszonej 75 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 150 g
Kompot z owoców mieszanych 250 ml
Obiad łatwostrawny
Barszcz (MLE,SEL,GLU PSZ) 300 g
Dorsz gotowany (RYB) 150 g
Marchewka 75 g
Sałata z koperkiem i olejem 75 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 150 g
Kompot z owoców mieszanych 250 ml
Opis
Śniadanie podstawowe
Płatki jęczmienne na mleku (GLU JĘCZ,MLE) 300 g
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Szynka z kurczaka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g
Pasztet drobiowy (GLU PSZ,MLE,SOJ,GOR) 50 g
Sałata 30g, Pomidor 60 g
Kawa zbożowa z mlekiem (GLU ŻYT, GLU JĘCZ,MLE) 250 ml
Śniadanie łatwostrawne
Płatki jęczmienne na mleku (GLU JĘCZ, MLE) 300 g
Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Szynka z kurczaka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g
Pasztet drobiowy (GLU PSZ,MLE,SOJ,GOR) 50 g
Sałata 30g, Pomidor 60 g
Herbata bez cukru 250 ml
Obiad podstawowy
Zupa kalafiorowa (GLU PSZ, MLE, SEL) 300 g
Placki ziemniaczane z gulaszem drobiowym (GLU PSZ,SEL,JAJ) 200 g
Surówka z marchewki 75 g
Colesław z białej kapusty (MLE) 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawny
Zupa kalafiorowa (GLU PSZ, MLE, SEL) 300 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 180 g
Gulasz drobiowy (GLU PSZ,JAJ,MLE) 300 g
Marchewka 75 g
Sałata lodowa z koperkiem i olejem 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Opis
Obiad podstawowy
Pomidorowa z makaronem (GLU PSZ,JAJ,SEL) 300 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g
Pieczone udko (SEL) 150 g
Surówka colesław (MLE,SEL) 75 g
Brokuł gotowany 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawny
Pomidorowa z makaronem (GLU PSZ,JAJ,SEL) 300 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g
Gotowane udko 150 g
Surówka z buraczków bez cebuli 75 g
Brokuł gotowany 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Kolacja podstawowa
Galareta drobiowo-warzywna (SEL,GOR,SOJ) 260 g
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Polędwica sopocka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g
Ogórek zielony 60 g
Sałata 30 g
Herbata 250 ml
PN: Jogurt owocowy (MLE) 100 g
Kolacja łatwostrawna
Galareta drobiowo-warzywna (SEL,GOR,SOJ) 260 g
Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100
Masło (MLE) 15 g
Polędwica sopocka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g
Ogórek zielony 60 g
Sałata 30 g
Herbata 250 ml
PN: Jogurt naturalny (MLE) 100g
Opis
Śniadanie podstawowe
Kasza manna na mleku (GLU PSZ, MLE) 300 g
Chleb zwykły z ziarnami (GLU PSZ, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ORZ, SEZ, SOJ, GLU OWS) 70 g
Masło (MLE) 15 g
Jajecznica ze szczypiorkiem (MLE,JAJ) 50 g
Szynka gotowana (GLU PSZ,MLE,SEL) 30 g
Sałata 15 g
Pomidor 60 g
Herbata 250 ml
Śniadanie z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Kaszka manna na mleku (GLU PSZ, MLE) 300 g
Chleb pszenny (GLU PSZ, GLU ŻYT) 70 g
Masło (MLE) 15 g
Lekka jajecznica na parze (MLE,JAJ) 50 g
Szynka gotowana(GLU PSZ,MLE,SEL) 30 g
Sałata 15 g
Pomidor bez skórki 60
Herbata 250 ml
Obiad podstawowy
Zupa kalafiorowa (SEL,GLU PSZ,MLE) 300 g
Łazanki z kapustą kiszoną i mielonym z indyka (GLU PSZ,SEL,SOJ,GOR,JAJ) 400 g
Buraczki 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawny
Zupa kalafiorowa (GLU PSZ, SEL, MLE) 300 ml
Makaron z kurczakiem i szpinakiem (GLU PSZ,MLE,SEL,JAJ) bez czosnku 350 g
Sałata lodowa z olejem i koperkiem 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Opis
Śniadanie podstawowe
Musli na mleku (GLU PSZ, GLU ŻYT, MLE, ORZ, OZI)250 ml
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 90 g
Masło (MLE) 15 g
Dżem malinowy, niskosłodzony 45 g
Ser biały chudy (MLE) 60 g
Pomidor 60 g
Sałata 15 g
Kawa zbożowa (GLU ŻYT, GLU JĘCZ,MLE) 250 ml
Śniadanie z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Musli na mleku (GLU PSZ, GLU ŻYT, MLE, ORZ, OZI) 250 ml
Chleb żytni (GLU PSZ, GLU ŻYT) 90 g
Masło (MLE) 15 g
Szynka z indyka (GLU PSZ, SOJ, MLE) 45 g
Ser biały chudy (MLE) 60 g
Ogórek zielony 60g
Sałata 15 g
Herbata bez cukru 250 ml
Obiad podstawowy
Zupa szpinakowa (SEL,GLU PSZ,MLE) 300 ml
Pierogi ruskie z cebulką (GLU PSZ,MLE) 200 g
Surówka z czerwonej kapusty 75 g
Kapusta pekińska z koperkiem 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawny
Zupa szpinakowa (SEL,GLU PSZ,MLE) 300 ml
Pierogi ruskie bez cebuli (GLU PSZ,MLE) 200 g
Surówka z marchewki 75 g
Kapusta pekińska z koperkiem 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Opis
Śniadanie podstawowe
Płatki owsiane na mleku (GLU OWS,MLE) 300 ml
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Ser biały chudy (MLE) 60 g
Szynka z indyka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g
Pomidor 60 g
Sałata 30 g
Kawa zbożowa z mlekiem (GLU ŻYT, GLU JĘCZ,MLE) 250 ml
Śniadanie z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Płatki owsiane na mleku (GLU,MLE) 300 ml
Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Ser biały chudy (MLE) 60 g
Szynka z indyka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 45 g
Pomidor 60 g
Sałata 30 g
Herbata bez cukru 250ml
Obiad podstawowy
Barszcz (GLU PSZ, SEL, MLE) 250 ml
Pieczony mintaj (MLE,GLU PSZ, JAJ) 150 g
Kapusta kiszona 75 g
Buraczki 75 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 150 g
Kompot owocowy bez cukru 25 mll
Obiad łatwostrawny
Barszcz (GLU PSZ, SEL, MLE) 300 ml
Gotowany mintaj (MLE,GLU PSZ) 150 g
Buraczki 75 g
Brokuł gotowany 75 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 150 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Opis
Śniadanie podstawowe
Płatki jęczmienne na mleku (GLU JĘCZ, MLE) 300 ml
Pieczywo zwykłe (GLU PSZ, GLU ŻYT) 70 g
Masło (MLE) 15 g
Parówka drobiowa, cienka (GLU PSZ,MLE,SEL,SOJ,GOR) 2 szt. 100 g
Ser mozzarella (MLE) 30 g
Sałata 15 g
Ogórek zielony 40 g
Kawa zbożowa (GLU ŻYT, GLU JĘCZ, MLE) 250 ml
Śniadanie z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Płatki jęczmienne na mleku (MLE, GLU JĘCZ) 300 ml
Pieczywo razowe (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Parówka cienka, drobiowa (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, GOR) 45 g
Ser mozzarella (MLE) 30 g
Sałata 15 g
Ogórek zielony 40 g
Herbata 250 ml
Obiad podstawowy
Zupa dyniowa (GLU PSZ, MLE, SEL) 300 ml
Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g
Pieczony mielony (GLU PSZ,MLE,JAJ) 80 g
Surówka z czerwonej kapusty (GOR) 75 g
Colesław na jogurcie (MLE, SEL) 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawny
Zupa dyniowa (GLU PSZ, MLE, SEL) 300 ml
Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g
Gotowany kotlet mielony (GLU PSZ,MLE,JAJ) 80 g
Sałata lodowa z koperkiem i olejem 75 g
Brokuł gotowany 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Opis
Obiad podstawowy
Krupnik (GLU JĘCZ,SEL,MLE) 300 ml
Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g
Wątróbka duszona z cebulką i jabłkiem (GLU PSZ,SEL) 200 g
Surówka z kapusty pekińskiej 75 g
Surówka z marchewki 75 g
Kompot z jabłek bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawny
Krupnik (GLU JĘCZ, SEL, MLE) 300 ml
Ziemniaki gotowane (MLE) 150 g
Pulpet z kurczaka gotowany z sosem (GLU PSZ, MLE, SEL) 150 g
Kapusta pekińska 75 g
Marchewka 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Kolacja podstawowa
Placuszki na kefirze (GLU PSZ,MLE) 180 g
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 70 g
Masło (MLE) 10 g
Ser żółty (MLE) 30 g
Pomidor 60 g
Herbata bez cukru 250 ml
PN: Banan 1 szt.
Kolacja z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 70 g
Masło (MLE) 10 g
Twarożek (MLE) 60 g
Ser żółty (MLE) 45 g
Pomidor 60 g
Herbata bez cukru 250 ml
PN: Jogurt naturalny (MLE) 100 g
Opis
Obiad podstawowy
Zupa brokułowa (GLU PSZ, SEL, MLE) 25 0ml
Pieczona rolada mięsna ze szpinakiem (GLU PSZ,MLE,JAJ) 150 g
Surówka z kapusty (GOR) 75 g
Fasolka gotowana 75 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawny
Zupa brokułowa (GLU PSZ, SEL, MLE) 300 ml
Gotowana rolada mięsna ze szpinakiem (GLU PSZ,MLE,JAJ) 150 g
Kapusta pekińska 75 g
Fasolka gotowana 75 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Kolacja podstawowa
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Twarożek z tartym ogórkiem i rzodkiewką (MLE) 60 g
Szynka z kurczaka (GLU PSZ, SOJ, MLE) 30 g
Szpinak 30 g
Pomidor 60 g
PN: Jogurt naturalny (MLE) 100 g
Kolacja z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb żytni (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Twarożek z tartym ogórkiem i rzodkiewką (MLE) 60 g
Szynka z kurczaka (GLU PSZ, SOJ, MLE) 30 g
Szpinak 30 g
Pomidor 60 g
PN: Jogurt naturalny (MLE) 100 g

Jadłospis dziesięciodniowy: 04 stycznia - 13 stycznia 2025

Opis
Obiad podstawowy
Zupa pomidorowa z makaronem (GLU PSZ,MLE,SEL) 300 g
Pieczony kotlet z kurczaka (GLU PSZ,MLE,JAJ, SEL) 100 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 150 g
Surówka z marchewki 75 g
Surówka z buraczków 75 g
Kompot bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawny
Zupa pomidorowa z makaronem (GLU PSZ,MLE,SEL) 300 g
Pierś z kurczaka na parze w delikatnych przyprawach (MLE,SEL,GLU PSZ) 100 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 150 g
Surówka z marchewki 75 g
Surówka z buraczków 75 g
Kompot bez cukru 250 ml
Kolacja podstawowa
Ryż z jabłkiem i cynamonem (MLE) 100 g
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 70 g
Masło (MLE) 10 g
Szynka drobiowa (GLU PSZ, SOJ, GOR) 30 g
Ogórek zielony 30 g
Pomidor 60 g
Herbata 250 ml
PN: Budyń bez cukru (MLE) 150 g
Kolacja z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Ryż brązowy z jabłkiem i cynamonem (MLE) 100 g
Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 70 g
Masło (MLE) 10 g
Szynka drobiowa (GLU PSZ, SOJ, GOR) 30 g
Ogórek zielony 30 g
Pomidor 60 g
Herbata 250 ml
PN: Budyń bez cukru (MLE) 150 g
Opis
Obiad podstawowy
Zupa jarzynowa z makaronem (MLE,SEL,GLU PSZ) 300 g
Dorsz pieczony (RYB) 150 g
Surówka z kapusty pekińskiej (MLE) 75g
Surówka z kapusty kiszonej 75 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 150 g
Kompot z owoców mieszanych 250 ml
Obiad łatwostrawny
Zupa jarzynowa z makaronem (MLE,SEL,GLU PSZ) 300 g
Dorsz pieczony (RYB) 150 g
Warzywa na ciepło (SEL) 75 g
Marchewka, buraczki 150 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 150 g
Kompot z owoców mieszanych 250 ml
Kolacja podstawowa
Placuszki na kefirze (MLE, GLU PSZ) 50 g
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 60 g
Masło (MLE) 15 g
Schab (GLU PSZ,MLE,SOJ) 50 g
Pomidor, sałata 80 g
Herbata 250 ml
PN: Galaretka owocowa (GLU PSZ) 100 g
Kolacja z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Twarożek (MLE) 30 g
Schab (GLU PSZ,MLE,SOJ) 50 g
Pomidor, sałata 80 g
Herbata bez cukru 250 ml
PN: Galaretka owocowa (GLU PSZ) 100 g
Opis
Śniadanie podstawowe
Płatki owsiane na mleku (GLU OWS,MLE) 300ml
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100g
Masło (MLE) 15g, Ser żółty (MLE) 30g
Szynka z indyka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30g
Pomidor 60g, ogórek zielony 30g
Kawa zbożowa z mlekiem (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) 250ml
Śniadanie z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Płatki owsiane na mleku (GLU OWS,MLE) 300ml
Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100g
Masło (MLE) 15g. Ser żółty (MLE) 30g
Szynka z indyka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 45g
Pomidor 60g, ogórek zielony 30g
Herbata bez cukru 250ml
Obiad podstawowy
Barszcz (GLU PSZ, MLE, SEL) 300g
Ziemniaki gotowane (MLE) 210g
Pulpet drobiowy gotowany z sosem (MLE,GLU PSZ,SEL) 100g
Buraczki 75g
Surówka z marchewki 75g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawny
Barszcz (GLU PSZ, MLE, SEL) 300g
Ziemniaki gotowane (MLE) 210g
Pulpet drobiowy gotowany z sosem (MLE,GLU PSZ,SEL) 100g
Buraczki 75g
Surówka z marchewki 75g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Opis
Śniadanie podstawowe
Płatki jęczmienne na mleku (GLU JĘCZ,MLE) 300ml
Pieczywo zwykłe (GLU PSZ, GLU ŻYT) 150g
Masło (MLE) 15g
Szynka drobiowa (GLU PSZ, SOJ, MLE) 45g
Pasztet drobiowy (SOJ, MLE, ORZ, SEL, GOR) 60g
Papryka świeża 50g, Sałata 15g
Kawa zbożowa z mlekiem (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) 250ml
Śniadanie z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Płatki jęczmienne na mleku (MLE) 300ml
Pieczywo razowe (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100g
Masło (MLE) 15g
Szynka drobiowa (GLU PSZ, SOJ, MLE) 45g
Pasztet drobiowy (SOJ, MLE, ORZ, SEL, GOR) 60g
Papryka świeża 50g
Sałata 15g
Herbata bez cukru 250ml
Obiad podstawowy
Krupnik (GLU JĘCZ, MLE) 300 ml
Pyzy z mięsem z cebulką (GLU PSZ,MLE,SEL) 300g
Kasza gryczana gotowana 100g
Surówka z kapusty kiszonej 75g
Kapusta pekińska z koperkiem i olejem 75g
Kompot z owoców mieszanych 250ml
Obiad łatwostrawny
Krupnik (GLU JĘCZ, MLE) 300 ml
Pyzy z mięsem (GLU PSZ,MLE,SEL) 300g
Surówka z kapusty kiszonej 75g
Sałata lodowa z koperkiem i olejem rzepakowym 150g
Kapusta pekińska z koperkiem i olejem 75g
Kompot z owoców mieszanych 250ml
Opis
Śniadanie podstawowe
Płatki żytnie na mleku (GLU ŻYT, MLE) 300ml
Pieczywo zwykłe (GLU PSZ, GLU ŻYT) 150g
Masło (MLE) 15g
Jajecznica na szynce ze szczypiorkiem (GLU PSZ,MLE,JAJ) 100g
Pomidor 60g, Sałata 30g
Kawa zbożowa z mlekiem (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) 250ml
Śniadanie z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Płatki żytnie na mleku (GLU ŻYT, MLE) 300g
Pieczywo razowe (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100g
Masło (MLE) 15g
Ser biały chudy (MLE) 60g
Masło (MLE) 10g
Jajecznica na szynce ze szczypiorkiem (GLU PSZ,MLE,JAJ) 100g
Pomidor 60g, Sałata 30g
Herbata bez cukru 250ml
Obiad podstawowy
Zupa jarzynowa (GLU PSZ, SEL, MLE) 250ml
Gulasz z indyka z czerwoną papryką (MLE,GLU PSZ,SEL) 150g
Kasza gryczana gotowana 100g
Surówka z czerwonej kapusty (GOR) 75g
Surówka z białej kapusty (SEL,GOR) 75g
Kompot owocowy bez cukru 250ml
Obiad łatwostrawny
Zupa jarzynowa (GLU PSZ, SEL, MLE) 250ml
Delikatny gulasz z indyka z marchewką (bez papryki) (MLE,GLU PSZ,SEL) 150g
Kasza jęczmienna, drobna (GLU JĘCZ) 100g
Sałata lodowa z koperkiem i olejem rzepakowym 150g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Oznaczenie alergenów

Chcesz skorzystać z naszych usług?

Operacje endoprotez
Pakiety rehabilitacji pooperacyjnej

Zadzwoń i sprawdź, jak możemy pomóc
Ci wrócić do sprawności