ul. Lekarska 1, Wrocław

Adres Szpitala

(71) 387 66 00

Rejestracja

Pon. - Pt.: 7:00 - 20:00

Godziny otwarcia

Archiwum Dobry posiłek w szpitalu – 02.2025

Uprzejmie informujemy, że od 1 grudnia 2023 r. Szpital Vratislavia Medica im. Św. Jana Pawła II przystąpił do programu pilotażowego „Dobry posiłek w szpitalu” wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 r. dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach.

Opis
Śniadanie podstawowe
Płatki owsiane na mleku (GLU OWS,MLE) 300 ml
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Ser biały chudy (MLE) 60 g
Szynka z indyka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g
Pomidor 60 g
Ogórek zielony 30 g
Kawa zbożowa z mlekiem (GLU ŻYT, GLU JĘCZ,MLE) 250 ml
Śniadanie z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów
Płatki owsiane na mleku (GLU,MLE) 300 ml
Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Ser biały chudy (MLE) 60 g
Szynka z indyka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 45 g
Pomidor 60 g
Ogórek zielony 30 g
Herbata bez cukru 250 ml
Obiad podstawowy
Barszcz (GLU PSZ, SEL, MLE) 250 ml
Pieczony mintaj w sosie (MLE,GLU PSZ) 150 g
Kapusta kiszona 75 g
Fasolka szparagowa gotowana (GLU PSZ) 75 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 150 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawny
Barszcz (GLU PSZ, SEL, MLE) 300 ml
Gotowany mintaj w sosie cytrynowym (MLE,GLU PSZ) 150 g
Kapusta pekińska z jogurtem naturalnym (MLE) 75 g
Fasolka szparagowa gotowana bez bułki tartej 75 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 150 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Opis
Śniadanie podstawowe
Płatki jęczmienne na mleku (GLU JĘCZ, MLE) 300 g
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Szynka z kurczaka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g
Pasztet drobiowy (GLU PSZ,MLE,SOJ,GOR) 50 g
Sałata 30 g
Pomidor 60 g
Herbata bez cukru 250 ml
Śniadanie z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów
Płatki jęczmienne na mleku (GLU JĘCZ, MLE) 300 g
Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Szynka z kurczaka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g
Pasztet drobiowy (GLU PSZ,MLE,SOJ,GOR) 50 g
Sałata 30 g
Pomidor 60 g
Herbata bez cukru 250 ml
Obiad podstawowy
Zupa jarzynowa (GLU PSZ, MLE, SEL) 300 g
Placki ziemniaczane z gulaszem drobiowym (GLU PSZ,SEL,JAJ) 200 g
Surówka z buraczków 75 g
Marchewka z groszkiem (GLU PSZ,MLE) 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawny
Pomidorowa z ryżem (GLU PSZ, SEL, MLE) 300 ml
Ziemniaki gotowane (MLE) 150 g
Pierś z kurczaka gotowana na parze w łagodnych przyprawach 150 g
Sałata masłowa z jogurtem naturalnym (MLE) 75 g
Brokuł gotowany 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Opis
Obiad podstawowy
Pomidorowa z ryżem (GLU PSZ,SEL,MLE) 300 ml
Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g
Wątróbka duszona z cebulką i jabłkiem (GLU PSZ,SEL) 200 g
Surówka z białej kapusty (MLE,SEL) 75 g
Brokuł gotowany 75 g
Kompot z jabłek bez cukru 250ml
Obiad łatwostrawny
Pomidorowa z ryżem (GLU PSZ, SEL, MLE) 300 ml
Ziemniaki gotowane (MLE) 150 g
Pierś z kurczaka gotowana na parze w łagodnych przyprawach 150 g
Sałata masłowa z jogurtem naturalnym (MLE) 75 g
Brokuł gotowany 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Kolacja podstawowa
Placuszki na kefirze (GLU PSZ,MLE) 180 g
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 70 g
Masło (MLE) 10 g
Ser żółty (MLE) 30 g
Pomidor 60 g
Herbata bez cukru 250 ml
PN: Jabłko
Kolacja z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów
Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 70 g
Masło (MLE) 10 g
Twarożek (MLE) 60 g
Szynka drobiowa (GLU PSZ,MLE,SOJ) 45 g
Pomidor 60 g
Herbata bez cukru 250 ml
PN: Jabłko
Opis
Śniadanie podstawowe
Płatki żytnie na mleku (GLU ŻYT, MLE) 250 ml
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 90 g
Masło (MLE) 15 g
Szynka drobiowa (GLU PSZ, SOJ, MLE) 45 g
Ser żółty (MLE) 30 g
Pomidor 60 g
Sałata 15 g
Kawa zbożowa (GLU ŻYT, GLU JĘCZ,MLE) 250 ml
Śniadanie łatwostrawne
Płatki ryżowe na mleku (MLE) 250 ml
Chleb pszenny (GLU PSZ, GLU ŻYT) 90 g
Masło (MLE) 15 g
Szynka drobiowa (GLU PSZ, SOJ, MLE) 45 g
Ser biały chudy (MLE) 60 g
Pomidor bez skórki 60 g
Sałata 15 g
Kawa Zbożowa (GLU ŻYT, GLU JĘCZ,MLE) 250 ml
Obiad podstawowy
Zupa jarzynowa (SEL,MLE,GLU PSZ) 300 ml
Klopsiki duszone w sosie pomidorowym (GLU PSZ,JAJ,SEL,MLE) 200 g
Surówka z białej kapusty (MLE, SEL) 75 g
Surówka z ogórka kiszonego (MLE,GOR) 75 g
Kasza gryczana 100 g
Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawny
Zupa jarzynowa (SEL,MLE,GLU PSZ) 300 ml
Klopsiki gotowane w sosie pomidorowym (GLU PSZ,JAJ,SEL,MLE) 200 g
Fasolka szparagowa gotowana 75 g
Sałata lodowa z olejem rzepakowym 75 g
Kasza jęczmienna (GLU JĘCZ) 100 g
Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml
Opis
Obiad podstawowy
Zupa dyniowa (GLU PSZ, SEL, MLE) 250 ml
Pieczona rolada mięsna ze szpinakiem (GLU PSZ,MLE,JAJ) 150 g
Surówka z kapusty (GOR) 75 g
Kalafior gotowany 75 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawny
Zupa dyniowa (GLU PSZ, SEL, MLE) 300 ml
Gotowana rolada mięsna ze szpinakiem (GLU PSZ,MLE,JAJ) 150 g
Kapusta pekińska 75 g
Kalafior gotowany 75 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Kolacja podstawowa
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Twarożek z tartym ogórkiem i rzodkiewką (MLE) 60 g
Szynka z kurczaka (GLU PSZ, SOJ, MLE) 30 g
Sałata 30 g
Pomidor 60 g
Herbata 250 ml
PN: Sok pomidorowy 200 g
Kolacja z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów
Chleb żytni (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Twarożek z tartym ogórkiem i rzodkiewką (MLE) 60 g
Szynka z kurczaka (GLU PSZ, SOJ, MLE) 30 g
Sałata 30 g
Pomidor 60 g
Herbata bez cukru 250 ml
PN: Sok pomidorowy 200 g
Opis
Śniadanie podstawowe
Kasza manna na mleku (MLE,GLU PSZ) 300 g
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Ser biały (MLE) 50 g
Szynka z indyka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g
Masło (MLE) 15 g
Sałata 15 g
Ogórek zielony 60 g
Kawa zbożowa na mleku (GLU ŻYT, GLU JĘCZ, MLE) 250 ml
Śniadanie łatwostrawne
Kasza manna na mleku (MLE,GLU PSZ) 300 g
Chleb pszenny (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Ser biały (MLE) 50 g
Szynka z indyka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g
Masło (MLE) 15 g
Sałata 15 g
Pomidor bez skórki 63 g
Kawa zbożowa na mleku (GLU ŻYT, GLU JĘCZ, MLE) 250 ml
Obiad podstawowy
Barszcz (MLE,SEL,GLU PSZ) 300 g
Dorsz pieczony (RYB) 150 g
Warzywa po grecku (GLU PSZ) 75 g
Surówka z kapusty kiszonej 75 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 150 g
Kompot z owoców mieszanych 250 ml
Obiad z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów
Barszcz (MLE,SEL,GLU PSZ) 300 g
Dorsz pieczony (RYB) 150 g
Warzywa po grecku (GLU PSZ) 75 g
Surówka z kapusty kiszonej 75 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 150 g
Kompot z owoców mieszanych 250 ml
Opis
Śniadanie podstawowe
Ryż na mleku (MLE) 300 g
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Pasztet drobiowy (GLU PSZ,SOJ,JAJ) 60 g
Szynka z kurczaka (GLU PSZ, SOJ, SEL) 30 g
Sałata 20 g
Papryka 50 g
Kawa zbożowa z mlekiem (GLU ŻYT, GLU JĘCZ, MLE) 250 ml
Śniadanie z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów
Ryż na mleku (MLE) 300 g
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Pasztet drobiowy (GLU PSZ,SOJ,JAJ) 60 g
Szynka z kurczaka (GLU PSZ, SOJ, SEL) 30 g
Sałata 20 g
Pomiodor 50 g
Kawa zbożowa z mlekiem (GLU ŻYT, GLU JĘCZ, MLE) 250 ml
Obiad podstawowy
Zupa szpinakowa (SEL,GLU PSZ,MLE) 300 ml
Pierogi ruskie z cebulką (GLU PSZ,MLE) 200 g
Surówka z marchewki z ananasem 75 g
Kapusta pekińska z koperkiem i jogurtem naturalnym (MLE) 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Obiad z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów
Zupa szpinakowa (SEL,GLU PSZ,MLE) 300 ml
Pierogi ruskie bez cebuli (GLU PSZ,MLE) 200 g
Surówka z marchewki z ananasem 75 g
Kapusta pekińska z koperkiem i jogurtem naturalnym (MLE) 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Opis
Śniadanie podstawowe
Płatki żytnie na mleku (MLE, GLU ŻYT) 300 g
Pieczywo zwykłe (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Jajecznica na szynce ze szczypiorkiem (GLU PSZ< MLE< JAJ) 100 g
Pomidor 60 g
Sałata 30 g
Herbata 250 ml
Śniadanie z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów
Płatki żytnie na mleku (MLE, GLU ŻYT) 300 g
Chleb razowy (PLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Jajecznica na szynce ze szczypiorkiem (GLU PSZ< MLE< JAJ) 100 g
Pomidor 60 g
Sałata 30 g
Herbata 250 ml
Obiad podstawowy
Zupa jarzynowa (GLU PSZ, SEL, MLE) 250 ml
Gulasz z indyka z czerwoną papryką (MLE, GLU, PSZ, SEL) 150 g
Kasza gryczana gotowana 100 g
Surówka z buraków 75 g
Surówka z kapusty kiszonej 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Obiad z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów
Zupa jarzynowa (GLU PSZ, SEL, MLE) 250 ml
Gulasz z indyka z czerwoną papryką (MLE, GLU, PSZ, SEL) 150 g
Kasza gryczana gotowana 100 g
Surówka z buraków 75 g
Surówka z kapusty kiszonej 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Opis
Śniadanie podstawowe
Musli na mleku (GLU PSZ, GLU ŻYT, MLE, ORZ, OZI) 300 g
Chleb zwykły (PLU PSZ, GLU ŻYT) 70 g
Masło (MLE) 15 g
Szynka z kurczaka (GLU, PSZ, MLE, SEL) 30 g
Ser biały chudy (MLE) 50 g
Sałata 15 g
Ogórek zielony 50 g
Herbata 250 ml
Śniadanie z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów
Musli na mleku (GLU PSZ, GLU ŻYT, MLE, ORZ, OZI) 300 g
Chleb razowy (PLU PSZ, GLU ŻYT) 70 g
Masło (MLE) 15 g
Szynka z kurczaka (GLU, PSZ, MLE, SEL) 30 g
Ser biały chudy (MLE) 50 g
Sałata 15 g
Ogórek zielony 50 g
Herbata 250 ml
Obiad podstawowy
Krupnik (SEL, GLU JĘCZ, MLE) 300 g
Smażony kotlet z piersi kurczaka, panierowany (GLU PSZ, MLE, JAJ) 150 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g
Surówka Colesław na jogurcie (MLE, SEL, GOR) 75 g
Surówka z marchewki 75 g
Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml
Obiad z łatwostrawny
Krupnik (SEL, GLU JĘCZ, MLE) 300 g
Gotowana pierś z kurczaka w delikatnym białym sosie (GLU PSZ, SEL, MLE) 150 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g
Buraki 75 g
Surówka z marchewki 75 g
Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml
Opis
Śniadanie podstawowe
Płatki jęczmienne na mleku (MLE,GLU JĘCZ) 300 g
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Naleśniki z serem białym i dżemem truskawkowym niskosłodzonym (GLU PSZ,MLE,JAJ) 1 szt.
Szynka drobiowa (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g
Sałata 30 g
Pomidor 60 g
Herbata 250ml
Śniadanie łatwostrawne
Płatki jęczmienne na mleku (MLE,GLU JĘCZ) 300 g
Chleb pszenny (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Naleśniki z serem białym i dżemem truskawkowym niskosłodzonym (GLU, PSZ,MLE,JAJ) 1 szt.
Szynka drobiowa (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g
Sałata, pomidor bez skórki
Herbata 250 ml
Obiad podstawowy
Zupa kalafiorowa (GLU PSZ,MLE,SEL) 300 ml
Spaghetti z mięsem drobiowym w sosie pomidorowym z marchewką (GLU PSZ,SEL) 200 g
Kompot z jabłek bez cukru 250 ml
Obiad z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów
Zupa kalafiorowa (GLU PSZ,MLE,SEL) 300 ml
Makaron razowy z mięsem drobiowym w sosie pomidorowym z marchewką (GLU PSZ,SEL) 200 g
Kompot z jabłek bez cukru 250 ml
Opis
Śniadanie podstawowe
Owsianka na mleku (GLU OWS,MLE) 300 ml
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Ser biały chudy (MLE) 60 g
Szynka z indyka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g
Pomidor 60 g
Ogórek zielony 30 g
Herbata 250 ml
Śniadanie z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanówy
Owsianka na mleku (GLU OWS,MLE) 300 ml
Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Ser biały chudy (MLE) 60 g
Szynka z indyka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 45 g
Pomidor 60 g
Ogórek zielony 30 g
Herbata bez cukru 250 ml
Obiad podstawowy
Barszcz (GLU PSZ, SEL, MLE) 250 ml
Pieczony mintaj w sosie (MLE,GLU PSZ) 150 g
Kapusta kiszona 75 g
Fasolka szparagowa gotowana 75 g
Kasza jaglana gotowana 100 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawny
Barszcz (GLU PSZ, SEL, MLE) 300 ml
Gotowany mintaj w sosie cytrynowym (MLE,GLU PSZ) 150 g
Kapusta pekińska z jogurtem naturalnym (MLE) 75 g
Fasolka szparagowa gotowana bez bułki tartej 75 g
Kasza jaglana gotowana 100 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Opis
Śniadanie podstawowe
Płatki jęczmienne na mleku (GLU JĘCZ, MLE) 300 g
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 90 g
Mozzarella (MLE) 50 g
Masło (MLE) 15 g
Szynka drobiowa (GLU PSZ,MLE,SOJ) 50 g
Rzodkiewka 50 g
Sałata masłowa 15 g
Herbata 150 ml
Śniadanie z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanówy
Płatki jęczmienne na mleku (GLU JĘCZ, MLE) 300 g
Chleb żytni (GLU PSZ, GLU ŻYT) 90 g
Mozzarella (MLE) 50 g
Masło (MLE) 15 g
Szynka drobiowa (GLU PSZ,MLE,SOJ) 50 g
Rzodkiewka 50 g
Sałata masłowa 15 g
Herbata bez cukru 250 ml
Obiad podstawowy
Zupa jarzynowa (GLU PSZ, SEL, MLE) 300 ml
Gołąbki z sosem pomidorowym (GLU PSZ,MLE,SEL) 160 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g
Surówka z kapusty czerwonej (GOR) 75 g
Surówka z marchewki 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawny
Zupa jarzynowa (GLU PSZ, SEL, MLE) 300 ml
Gotowane pulpety z kurczaka z ryżem w sosie pomidorowym (GLU PSZ,MLE,SEL) 200 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g
Surówka z marchewki 75 g
Sałata lodowa z olejem i koperkiem 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Opis
Obiad podstawowy
Zupa kalafiorowa (SEL,GLU PSZ,MLE) 300 g
Łazanki z kapustą kiszoną i mielonym z indyka (GLU PSZ,SEL,SOJ,GOR,JAJ) 400 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawny
Zupa kalafiorowa (GLU PSZ, SEL, MLE) 300 ml
Makaron z kurczakiem i szpinakiem (GLU PSZ,MLE,SEL,JAJ) bez czosnku 350 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Kolacja podstawowa
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Ser żółty (MLE) 30 g
Schab pieczony (GLU PSZ,MLE,SOJ,GOR) 30 g
Sałata 30 g
Pomidor 60 g
Herbata 250 ml
PN: Kefir (MLE) 150g
Kolacja z z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb pszenny (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Ser mozzarella (MLE) 30 g
Schab pieczony (GLU PSZ,MLE,SEL,SOJ,GOR) 30 g
Pomidor 60 g
Herbata 250 ml
PN: Kefir (MLE) 150 g
Opis
Obiad podstawowy
Krupnik z kaszą jęczmienną (GLU PSZ,GLU JĘCZ,MLE,SEL) 300 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g
Pieczone udko (SEL) 150 g
Surówka z czerwonej kapusty (GOR) 75 g
Marchewka 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawny
Krupnik z kaszą jęczmienną (GLU PSZ,GLU JĘCZ,MLE,SEL) 300 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g
Gotowane udko bez skóry 150 g
Sałata lodowa z olejem i koperkiem 75 g
Marchewka 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Kolacja podstawowa
Galareta drobiowo-warzywna (SEL,GOR,SOJ) 260 g
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Mozzarella (MLE) 30 g
Pomidor 60 g
Herbata 250 ml
PN: Banan 1 szt.
Kolacja z z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Galareta drobiowo-warzywna (SEL,GOR,SOJ) 260 g
Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Ser mozzarella (MLE) 30 g
Ogórek 60 g
Herbata 250 ml
PN: Banan 1 szt.
Opis
Obiad podstawowy
Barszcz (GLU PSZ, MLE, SEL) 300 ml
Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g
Pieczony mielony (GLU PSZ,MLE,JAJ) 80 g
Buraczki 75 g
Marchewka z fasolką szparagową (GLU PSZ) 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawny
Barszcz (GLU PSZ, MLE, SEL) 300 ml
Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g
Gotowany kotlet mielony z sosem (GLU PSZ,MLE,JAJ) 80 g
Buraczki 75 g
Marchewka z fasolką na ciepło (GLU PSZ) 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Kolacja podstawowa
Racuchy z jabłkami (GLU PSZ,MLE) 180 g
Pieczywo z ziarnami (GLU PSZ,GLU ŻYT) 70 g
Masło (MLE) 15 g
Pieczeń z indyka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g
Ogórek zielony 50 g
Pomidor 60 g
Herbata 250 ml
PN: jogurt owocowy (MLE) 100 g
Kolacja z z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 70 g
Masło (MLE) 15 g
Twarożek z pietruszką (MLE) 60 g
Pieczeń z indyka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g
Ogórek zielony 50 g
Pomidor 60 g
Herbata bez cukru 250 ml
PN: Jogurt naturalny (MLE) 100g
Opis
Obiad podstawowy
Zupa jarzynowa (GLU PSZ, SEL, MLE) 250 ml
Pieczony mintaj 150 g
Kapusta kiszona 75 g
Fasolka szparagowa gotowana (GLU PSZ,MLE) 75 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 150 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawny
Zupa jarzynowa (GLU PSZ, SEL, MLE) 300 ml
Gotowany mintaj 150 g
Buraczki 75 g
Fasolka szparagowa gotowana (GLU PSZ,MLE) 75 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 150 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Kolacja podstawowa
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Jajko sadzone (JAJ) 1 szt.
Szynka wiejska (GLU PSZ,MLE,SOJ,SEL) 50 g
Miks warzyw 100 g
Masło (MLE) 15 g
Herbata 250 ml
PN: Jogurt owocowy (MLE) 100 g
Kolacja z z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Jajko sadzone (JAJ) 1 szt.
Szynka wiejska (GLU PSZ,MLE,SOJ,SEL) 50 g
Masło (MLE) 15 g
Miks warzyw 100 g
Herbata 250 ml
PN: Jogurt naturalny (MLE) 100 g
Opis
Obiad podstawowy
Zupa jarzynowa (GLU PSZ, MLE, SEL) 300 g
Placki ziemniaczane z gulaszem drobiowym (GLU PSZ,SEL,JAJ) 200 g
Surówka z buraczków 75 g
Surówka z marchewki 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawny
Zupa jarzynowa (GLU PSZ, MLE, SEL) 300 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 180 g
Gotowana pierś z kurczaka (GLU PSZ,JAJ,MLE) 300 g
Buraczki gotowane 75 g
Marchewka 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Kolacja podstawowa
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Ser żółty (MLE) 30 g
Schab pieczony (GLU PSZ,MLE,SOJ,GOR) 30 g
Sałata 30 g
Rzodkiewka 60 g
Herbata 250 ml
PN: Kefir (MLE) 150 g
Kolacja z z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Ser żółty (MLE) 30 g
Schab pieczony (GLU PSZ,MLE,SEL,SOJ,GOR) 30 g
Sałata 30 g
Rzodkiewka 60 g
Herbata 250 ml
PN: Kefir (MLE) 150 g
Opis
Śniadanie podstawowe
Płatki jęczmienne na mleku (GLU JĘCZ,MLE) 300 ml
Pieczywo zwykłe z ziarnami (GLU PSZ, GLU JĘCZ, GLU ŻYT, ORZ, SEZ) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Ser żółty (MLE) 30 g
Pasztet pieczony, drobiowy (SOJ, MLE, ORZ, SEL, GOR, GLU PSZ) 60 g
Papryka świeża 50 g
Sałata 15 g
Kawa zbożowa z mlekiem (GLU ŻYT, GLU JĘCZ, MLE) 250 ml
Śniadanie z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Płatki jęczmienne na mleku (GLU JĘCZ,MLE) 300 ml
Pieczywo pszenne (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Mozzarella (MLE) 30 g
Pasztet pieczony, drobiowy (SOJ, MLE, ORZ, SEL, GOR, GLU PSZ) 60 g
Pomidor b/s 60 g
Sałata 15 g
Kawa zbożowa z mlekiem (GLU ŻYT, GLU JĘCZ, MLE) 250 ml
Obiad podstawowy
Zupa jarzynowa (GLU PSZ, SEL, MLE) 250 ml
Pieczona rolada mięsna ze szpinakiem (GLU PSZ,MLE,JAJ) 150 g
Surówka z czerwonej kapusty (GOR) 75 g
Brokuł gotowany 75 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawny
Zupa jarzynowa (GLU PSZ, SEL, MLE) 300 ml
Gotowana rolada mięsna ze szpinakiem (GLU PSZ,MLE,JAJ) 150 g
Sałata lodowa z koperkiem i olejem 75 g
Brokuł gotowany 75 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Opis
Obiad podstawowy
Pomidorowa z ryżem (GLU PSZ,SEL,MLE) 300 ml
Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g
Wątróbka duszona z cebulką i jabłkiem (GLU PSZ,SEL) 200 g
Surówka z białej kapusty (MLE,SEL) 75 g
Marchewka gotowana 75 g
Kompot z jabłek bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawny
Pomidorowa z ryżem (GLU PSZ, SEL, MLE) 300 ml
Ziemniaki gotowane (MLE) 150 g
Rolada z kurczaka ze szpinakiem (GLU PSZ,JAJ) 150 g
Marchew gotowana 75 g
Fasolka szparagowa gotowana 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Kolacja podstawowa
Placuszki na kefirze (GLU PSZ,MLE) 180 g
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 70 g
Masło (MLE) 10 g
Ser żółty (MLE) 30 g
Pomidor 60 g
Herbata bez cukru 250 ml
PN: Jogurt owocowy (MLE) 100 g
Kolacja z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 70 g
Masło (MLE) 10 g
Twarożek (MLE) 60 g
Szynka drobiowa (GLU PSZ,MLE,SOJ) 45 g
Pomidor 60 g
Herbata bez cukru 250 ml
PN: Jogurt naturalny (MLE) 100 g
Opis
Obiad podstawowy
Zupa szpinakowa (SEL,GLU PSZ,MLE) 300 ml
Pierogi ruskie z cebulką (GLU PSZ,MLE) 200 g
Surówka z marchewki 75 g
Buraczki 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawny
Zupa szpinakowa (SEL,GLU PSZ,MLE) 300 ml
Pierogi ruskie bez cebuli (GLU PSZ,MLE) 200 g
Surówka z marchewki 75 g
Surówka z buraczków 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Kolacja podstawowa
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Ser żółty (MLE) 50 g
Pasta z tuńczyka na jogurcie (RYB,MLE,SEL,GOR) 50 g
Ogórek zielony 30 g
Papryka czerwona świeża 60 g
Herbata bez cukru 250 ml
PN: Kisiel owocowy (GLU PSZ) 200 g
Kolacja z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Ser biały chudy (MLE) 60 g
Pasta z tuńczyka na jogurcie (RYB,MLE,SEL,GOR) 50 g
Ogórek zielony 30 g
Papryka czerwona świeża 60 g
Herbata bez cukru 250 ml PN: Kisiel owocowy bez cukru (GLU PSZ) 200 g
Oznaczenie alergenów

Chcesz skorzystać z naszych usług?

Operacje endoprotez
Pakiety rehabilitacji pooperacyjnej

Zadzwoń i sprawdź, jak możemy pomóc
Ci wrócić do sprawności