Archiwum Dobry posiłek w szpitalu – 02.2025
Strona główna » Dla pacjenta » Dobry posiłek w szpitalu » Archiwum Dobry posiłek w szpitalu – 02.2025
Uprzejmie informujemy, że od 1 grudnia 2023 r. Szpital Vratislavia Medica im. Św. Jana Pawła II przystąpił do programu pilotażowego „Dobry posiłek w szpitalu” wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 r. dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach.
Jadłospis 28.02.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Śniadanie podstawowe Płatki owsiane na mleku (GLU OWS,MLE) 300 ml Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Masło (MLE) 15 g Ser biały chudy (MLE) 60 g Szynka z indyka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g Pomidor 60 g Ogórek zielony 30 g Kawa zbożowa z mlekiem (GLU ŻYT, GLU JĘCZ,MLE) 250 ml |
![]() |
Śniadanie z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów Płatki owsiane na mleku (GLU,MLE) 300 ml Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Masło (MLE) 15 g Ser biały chudy (MLE) 60 g Szynka z indyka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 45 g Pomidor 60 g Ogórek zielony 30 g Herbata bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad podstawowy Barszcz (GLU PSZ, SEL, MLE) 250 ml Pieczony mintaj w sosie (MLE,GLU PSZ) 150 g Kapusta kiszona 75 g Fasolka szparagowa gotowana (GLU PSZ) 75 g Ziemniaki gotowane (MLE) 150 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad łatwostrawny Barszcz (GLU PSZ, SEL, MLE) 300 ml Gotowany mintaj w sosie cytrynowym (MLE,GLU PSZ) 150 g Kapusta pekińska z jogurtem naturalnym (MLE) 75 g Fasolka szparagowa gotowana bez bułki tartej 75 g Ziemniaki gotowane (MLE) 150 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
Jadłospis 27.02.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Śniadanie podstawowe Płatki jęczmienne na mleku (GLU JĘCZ, MLE) 300 g Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Masło (MLE) 15 g Szynka z kurczaka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g Pasztet drobiowy (GLU PSZ,MLE,SOJ,GOR) 50 g Sałata 30 g Pomidor 60 g Herbata bez cukru 250 ml |
![]() |
Śniadanie z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów Płatki jęczmienne na mleku (GLU JĘCZ, MLE) 300 g Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Masło (MLE) 15 g Szynka z kurczaka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g Pasztet drobiowy (GLU PSZ,MLE,SOJ,GOR) 50 g Sałata 30 g Pomidor 60 g Herbata bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad podstawowy Zupa jarzynowa (GLU PSZ, MLE, SEL) 300 g Placki ziemniaczane z gulaszem drobiowym (GLU PSZ,SEL,JAJ) 200 g Surówka z buraczków 75 g Marchewka z groszkiem (GLU PSZ,MLE) 75 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad łatwostrawny Pomidorowa z ryżem (GLU PSZ, SEL, MLE) 300 ml Ziemniaki gotowane (MLE) 150 g Pierś z kurczaka gotowana na parze w łagodnych przyprawach 150 g Sałata masłowa z jogurtem naturalnym (MLE) 75 g Brokuł gotowany 75 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
Jadłospis 26.02.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Obiad podstawowy Pomidorowa z ryżem (GLU PSZ,SEL,MLE) 300 ml Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g Wątróbka duszona z cebulką i jabłkiem (GLU PSZ,SEL) 200 g Surówka z białej kapusty (MLE,SEL) 75 g Brokuł gotowany 75 g Kompot z jabłek bez cukru 250ml |
![]() |
Obiad łatwostrawny Pomidorowa z ryżem (GLU PSZ, SEL, MLE) 300 ml Ziemniaki gotowane (MLE) 150 g Pierś z kurczaka gotowana na parze w łagodnych przyprawach 150 g Sałata masłowa z jogurtem naturalnym (MLE) 75 g Brokuł gotowany 75 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Kolacja podstawowa Placuszki na kefirze (GLU PSZ,MLE) 180 g Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 70 g Masło (MLE) 10 g Ser żółty (MLE) 30 g Pomidor 60 g Herbata bez cukru 250 ml PN: Jabłko |
![]() |
Kolacja z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 70 g Masło (MLE) 10 g Twarożek (MLE) 60 g Szynka drobiowa (GLU PSZ,MLE,SOJ) 45 g Pomidor 60 g Herbata bez cukru 250 ml PN: Jabłko |
Jadłospis 25.02.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Śniadanie podstawowe Płatki żytnie na mleku (GLU ŻYT, MLE) 250 ml Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 90 g Masło (MLE) 15 g Szynka drobiowa (GLU PSZ, SOJ, MLE) 45 g Ser żółty (MLE) 30 g Pomidor 60 g Sałata 15 g Kawa zbożowa (GLU ŻYT, GLU JĘCZ,MLE) 250 ml |
![]() |
Śniadanie łatwostrawne Płatki ryżowe na mleku (MLE) 250 ml Chleb pszenny (GLU PSZ, GLU ŻYT) 90 g Masło (MLE) 15 g Szynka drobiowa (GLU PSZ, SOJ, MLE) 45 g Ser biały chudy (MLE) 60 g Pomidor bez skórki 60 g Sałata 15 g Kawa Zbożowa (GLU ŻYT, GLU JĘCZ,MLE) 250 ml |
![]() |
Obiad podstawowy Zupa jarzynowa (SEL,MLE,GLU PSZ) 300 ml Klopsiki duszone w sosie pomidorowym (GLU PSZ,JAJ,SEL,MLE) 200 g Surówka z białej kapusty (MLE, SEL) 75 g Surówka z ogórka kiszonego (MLE,GOR) 75 g Kasza gryczana 100 g Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad łatwostrawny Zupa jarzynowa (SEL,MLE,GLU PSZ) 300 ml Klopsiki gotowane w sosie pomidorowym (GLU PSZ,JAJ,SEL,MLE) 200 g Fasolka szparagowa gotowana 75 g Sałata lodowa z olejem rzepakowym 75 g Kasza jęczmienna (GLU JĘCZ) 100 g Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml |
Jadłospis 24.02.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Obiad podstawowy Zupa dyniowa (GLU PSZ, SEL, MLE) 250 ml Pieczona rolada mięsna ze szpinakiem (GLU PSZ,MLE,JAJ) 150 g Surówka z kapusty (GOR) 75 g Kalafior gotowany 75 g Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad łatwostrawny Zupa dyniowa (GLU PSZ, SEL, MLE) 300 ml Gotowana rolada mięsna ze szpinakiem (GLU PSZ,MLE,JAJ) 150 g Kapusta pekińska 75 g Kalafior gotowany 75 g Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Kolacja podstawowa Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Masło (MLE) 15 g Twarożek z tartym ogórkiem i rzodkiewką (MLE) 60 g Szynka z kurczaka (GLU PSZ, SOJ, MLE) 30 g Sałata 30 g Pomidor 60 g Herbata 250 ml PN: Sok pomidorowy 200 g |
![]() |
Kolacja z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów Chleb żytni (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Masło (MLE) 15 g Twarożek z tartym ogórkiem i rzodkiewką (MLE) 60 g Szynka z kurczaka (GLU PSZ, SOJ, MLE) 30 g Sałata 30 g Pomidor 60 g Herbata bez cukru 250 ml PN: Sok pomidorowy 200 g |
Jadłospis 21.02.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Śniadanie podstawowe Kasza manna na mleku (MLE,GLU PSZ) 300 g Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Ser biały (MLE) 50 g Szynka z indyka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g Masło (MLE) 15 g Sałata 15 g Ogórek zielony 60 g Kawa zbożowa na mleku (GLU ŻYT, GLU JĘCZ, MLE) 250 ml |
![]() |
Śniadanie łatwostrawne Kasza manna na mleku (MLE,GLU PSZ) 300 g Chleb pszenny (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Ser biały (MLE) 50 g Szynka z indyka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g Masło (MLE) 15 g Sałata 15 g Pomidor bez skórki 63 g Kawa zbożowa na mleku (GLU ŻYT, GLU JĘCZ, MLE) 250 ml |
![]() |
Obiad podstawowy Barszcz (MLE,SEL,GLU PSZ) 300 g Dorsz pieczony (RYB) 150 g Warzywa po grecku (GLU PSZ) 75 g Surówka z kapusty kiszonej 75 g Ziemniaki gotowane (MLE) 150 g Kompot z owoców mieszanych 250 ml |
![]() |
Obiad z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów Barszcz (MLE,SEL,GLU PSZ) 300 g Dorsz pieczony (RYB) 150 g Warzywa po grecku (GLU PSZ) 75 g Surówka z kapusty kiszonej 75 g Ziemniaki gotowane (MLE) 150 g Kompot z owoców mieszanych 250 ml |
Jadłospis 20.02.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Śniadanie podstawowe Ryż na mleku (MLE) 300 g Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Masło (MLE) 15 g Pasztet drobiowy (GLU PSZ,SOJ,JAJ) 60 g Szynka z kurczaka (GLU PSZ, SOJ, SEL) 30 g Sałata 20 g Papryka 50 g Kawa zbożowa z mlekiem (GLU ŻYT, GLU JĘCZ, MLE) 250 ml |
![]() |
Śniadanie z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów Ryż na mleku (MLE) 300 g Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Masło (MLE) 15 g Pasztet drobiowy (GLU PSZ,SOJ,JAJ) 60 g Szynka z kurczaka (GLU PSZ, SOJ, SEL) 30 g Sałata 20 g Pomiodor 50 g Kawa zbożowa z mlekiem (GLU ŻYT, GLU JĘCZ, MLE) 250 ml |
![]() |
Obiad podstawowy Zupa szpinakowa (SEL,GLU PSZ,MLE) 300 ml Pierogi ruskie z cebulką (GLU PSZ,MLE) 200 g Surówka z marchewki z ananasem 75 g Kapusta pekińska z koperkiem i jogurtem naturalnym (MLE) 75 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów Zupa szpinakowa (SEL,GLU PSZ,MLE) 300 ml Pierogi ruskie bez cebuli (GLU PSZ,MLE) 200 g Surówka z marchewki z ananasem 75 g Kapusta pekińska z koperkiem i jogurtem naturalnym (MLE) 75 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
Jadłospis 19.02.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Śniadanie podstawowe Płatki żytnie na mleku (MLE, GLU ŻYT) 300 g Pieczywo zwykłe (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Masło (MLE) 15 g Jajecznica na szynce ze szczypiorkiem (GLU PSZ< MLE< JAJ) 100 g Pomidor 60 g Sałata 30 g Herbata 250 ml |
![]() |
Śniadanie z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów Płatki żytnie na mleku (MLE, GLU ŻYT) 300 g Chleb razowy (PLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Masło (MLE) 15 g Jajecznica na szynce ze szczypiorkiem (GLU PSZ< MLE< JAJ) 100 g Pomidor 60 g Sałata 30 g Herbata 250 ml |
![]() |
Obiad podstawowy Zupa jarzynowa (GLU PSZ, SEL, MLE) 250 ml Gulasz z indyka z czerwoną papryką (MLE, GLU, PSZ, SEL) 150 g Kasza gryczana gotowana 100 g Surówka z buraków 75 g Surówka z kapusty kiszonej 75 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów Zupa jarzynowa (GLU PSZ, SEL, MLE) 250 ml Gulasz z indyka z czerwoną papryką (MLE, GLU, PSZ, SEL) 150 g Kasza gryczana gotowana 100 g Surówka z buraków 75 g Surówka z kapusty kiszonej 75 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
Jadłospis 18.02.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Śniadanie podstawowe Musli na mleku (GLU PSZ, GLU ŻYT, MLE, ORZ, OZI) 300 g Chleb zwykły (PLU PSZ, GLU ŻYT) 70 g Masło (MLE) 15 g Szynka z kurczaka (GLU, PSZ, MLE, SEL) 30 g Ser biały chudy (MLE) 50 g Sałata 15 g Ogórek zielony 50 g Herbata 250 ml |
![]() |
Śniadanie z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów Musli na mleku (GLU PSZ, GLU ŻYT, MLE, ORZ, OZI) 300 g Chleb razowy (PLU PSZ, GLU ŻYT) 70 g Masło (MLE) 15 g Szynka z kurczaka (GLU, PSZ, MLE, SEL) 30 g Ser biały chudy (MLE) 50 g Sałata 15 g Ogórek zielony 50 g Herbata 250 ml |
![]() |
Obiad podstawowy Krupnik (SEL, GLU JĘCZ, MLE) 300 g Smażony kotlet z piersi kurczaka, panierowany (GLU PSZ, MLE, JAJ) 150 g Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g Surówka Colesław na jogurcie (MLE, SEL, GOR) 75 g Surówka z marchewki 75 g Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad z łatwostrawny Krupnik (SEL, GLU JĘCZ, MLE) 300 g Gotowana pierś z kurczaka w delikatnym białym sosie (GLU PSZ, SEL, MLE) 150 g Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g Buraki 75 g Surówka z marchewki 75 g Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml |
Jadłospis 17.02.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Śniadanie podstawowe Płatki jęczmienne na mleku (MLE,GLU JĘCZ) 300 g Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Masło (MLE) 15 g Naleśniki z serem białym i dżemem truskawkowym niskosłodzonym (GLU PSZ,MLE,JAJ) 1 szt. Szynka drobiowa (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g Sałata 30 g Pomidor 60 g Herbata 250ml |
![]() |
Śniadanie łatwostrawne Płatki jęczmienne na mleku (MLE,GLU JĘCZ) 300 g Chleb pszenny (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Masło (MLE) 15 g Naleśniki z serem białym i dżemem truskawkowym niskosłodzonym (GLU, PSZ,MLE,JAJ) 1 szt. Szynka drobiowa (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g Sałata, pomidor bez skórki Herbata 250 ml |
![]() |
Obiad podstawowy Zupa kalafiorowa (GLU PSZ,MLE,SEL) 300 ml Spaghetti z mięsem drobiowym w sosie pomidorowym z marchewką (GLU PSZ,SEL) 200 g Kompot z jabłek bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów Zupa kalafiorowa (GLU PSZ,MLE,SEL) 300 ml Makaron razowy z mięsem drobiowym w sosie pomidorowym z marchewką (GLU PSZ,SEL) 200 g Kompot z jabłek bez cukru 250 ml |
Jadłospis 14.02.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Śniadanie podstawowe Owsianka na mleku (GLU OWS,MLE) 300 ml Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Masło (MLE) 15 g Ser biały chudy (MLE) 60 g Szynka z indyka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g Pomidor 60 g Ogórek zielony 30 g Herbata 250 ml |
![]() |
Śniadanie z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanówy Owsianka na mleku (GLU OWS,MLE) 300 ml Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Masło (MLE) 15 g Ser biały chudy (MLE) 60 g Szynka z indyka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 45 g Pomidor 60 g Ogórek zielony 30 g Herbata bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad podstawowy Barszcz (GLU PSZ, SEL, MLE) 250 ml Pieczony mintaj w sosie (MLE,GLU PSZ) 150 g Kapusta kiszona 75 g Fasolka szparagowa gotowana 75 g Kasza jaglana gotowana 100 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad łatwostrawny Barszcz (GLU PSZ, SEL, MLE) 300 ml Gotowany mintaj w sosie cytrynowym (MLE,GLU PSZ) 150 g Kapusta pekińska z jogurtem naturalnym (MLE) 75 g Fasolka szparagowa gotowana bez bułki tartej 75 g Kasza jaglana gotowana 100 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
Jadłospis 13.02.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Śniadanie podstawowe Płatki jęczmienne na mleku (GLU JĘCZ, MLE) 300 g Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 90 g Mozzarella (MLE) 50 g Masło (MLE) 15 g Szynka drobiowa (GLU PSZ,MLE,SOJ) 50 g Rzodkiewka 50 g Sałata masłowa 15 g Herbata 150 ml |
![]() |
Śniadanie z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanówy Płatki jęczmienne na mleku (GLU JĘCZ, MLE) 300 g Chleb żytni (GLU PSZ, GLU ŻYT) 90 g Mozzarella (MLE) 50 g Masło (MLE) 15 g Szynka drobiowa (GLU PSZ,MLE,SOJ) 50 g Rzodkiewka 50 g Sałata masłowa 15 g Herbata bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad podstawowy Zupa jarzynowa (GLU PSZ, SEL, MLE) 300 ml Gołąbki z sosem pomidorowym (GLU PSZ,MLE,SEL) 160 g Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g Surówka z kapusty czerwonej (GOR) 75 g Surówka z marchewki 75 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad łatwostrawny Zupa jarzynowa (GLU PSZ, SEL, MLE) 300 ml Gotowane pulpety z kurczaka z ryżem w sosie pomidorowym (GLU PSZ,MLE,SEL) 200 g Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g Surówka z marchewki 75 g Sałata lodowa z olejem i koperkiem 75 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
Jadłospis 12.02.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Obiad podstawowy Zupa kalafiorowa (SEL,GLU PSZ,MLE) 300 g Łazanki z kapustą kiszoną i mielonym z indyka (GLU PSZ,SEL,SOJ,GOR,JAJ) 400 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad łatwostrawny Zupa kalafiorowa (GLU PSZ, SEL, MLE) 300 ml Makaron z kurczakiem i szpinakiem (GLU PSZ,MLE,SEL,JAJ) bez czosnku 350 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Kolacja podstawowa Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Masło (MLE) 15 g Ser żółty (MLE) 30 g Schab pieczony (GLU PSZ,MLE,SOJ,GOR) 30 g Sałata 30 g Pomidor 60 g Herbata 250 ml PN: Kefir (MLE) 150g |
![]() |
Kolacja z z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów Chleb pszenny (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Masło (MLE) 15 g Ser mozzarella (MLE) 30 g Schab pieczony (GLU PSZ,MLE,SEL,SOJ,GOR) 30 g Pomidor 60 g Herbata 250 ml PN: Kefir (MLE) 150 g |
Jadłospis 11.02.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Obiad podstawowy Krupnik z kaszą jęczmienną (GLU PSZ,GLU JĘCZ,MLE,SEL) 300 g Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g Pieczone udko (SEL) 150 g Surówka z czerwonej kapusty (GOR) 75 g Marchewka 75 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad łatwostrawny Krupnik z kaszą jęczmienną (GLU PSZ,GLU JĘCZ,MLE,SEL) 300 g Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g Gotowane udko bez skóry 150 g Sałata lodowa z olejem i koperkiem 75 g Marchewka 75 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Kolacja podstawowa Galareta drobiowo-warzywna (SEL,GOR,SOJ) 260 g Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Masło (MLE) 15 g Mozzarella (MLE) 30 g Pomidor 60 g Herbata 250 ml PN: Banan 1 szt. |
![]() |
Kolacja z z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów Galareta drobiowo-warzywna (SEL,GOR,SOJ) 260 g Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Masło (MLE) 15 g Ser mozzarella (MLE) 30 g Ogórek 60 g Herbata 250 ml PN: Banan 1 szt. |
Jadłospis 10.02.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Obiad podstawowy Barszcz (GLU PSZ, MLE, SEL) 300 ml Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g Pieczony mielony (GLU PSZ,MLE,JAJ) 80 g Buraczki 75 g Marchewka z fasolką szparagową (GLU PSZ) 75 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad łatwostrawny Barszcz (GLU PSZ, MLE, SEL) 300 ml Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g Gotowany kotlet mielony z sosem (GLU PSZ,MLE,JAJ) 80 g Buraczki 75 g Marchewka z fasolką na ciepło (GLU PSZ) 75 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Kolacja podstawowa Racuchy z jabłkami (GLU PSZ,MLE) 180 g Pieczywo z ziarnami (GLU PSZ,GLU ŻYT) 70 g Masło (MLE) 15 g Pieczeń z indyka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g Ogórek zielony 50 g Pomidor 60 g Herbata 250 ml PN: jogurt owocowy (MLE) 100 g |
![]() |
Kolacja z z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 70 g Masło (MLE) 15 g Twarożek z pietruszką (MLE) 60 g Pieczeń z indyka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g Ogórek zielony 50 g Pomidor 60 g Herbata bez cukru 250 ml PN: Jogurt naturalny (MLE) 100g |
Jadłospis 07.02.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Obiad podstawowy Zupa jarzynowa (GLU PSZ, SEL, MLE) 250 ml Pieczony mintaj 150 g Kapusta kiszona 75 g Fasolka szparagowa gotowana (GLU PSZ,MLE) 75 g Ziemniaki gotowane (MLE) 150 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad łatwostrawny Zupa jarzynowa (GLU PSZ, SEL, MLE) 300 ml Gotowany mintaj 150 g Buraczki 75 g Fasolka szparagowa gotowana (GLU PSZ,MLE) 75 g Ziemniaki gotowane (MLE) 150 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Kolacja podstawowa Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Jajko sadzone (JAJ) 1 szt. Szynka wiejska (GLU PSZ,MLE,SOJ,SEL) 50 g Miks warzyw 100 g Masło (MLE) 15 g Herbata 250 ml PN: Jogurt owocowy (MLE) 100 g |
![]() |
Kolacja z z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Jajko sadzone (JAJ) 1 szt. Szynka wiejska (GLU PSZ,MLE,SOJ,SEL) 50 g Masło (MLE) 15 g Miks warzyw 100 g Herbata 250 ml PN: Jogurt naturalny (MLE) 100 g |
Jadłospis 06.02.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Obiad podstawowy Zupa jarzynowa (GLU PSZ, MLE, SEL) 300 g Placki ziemniaczane z gulaszem drobiowym (GLU PSZ,SEL,JAJ) 200 g Surówka z buraczków 75 g Surówka z marchewki 75 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad łatwostrawny Zupa jarzynowa (GLU PSZ, MLE, SEL) 300 g Ziemniaki gotowane (MLE) 180 g Gotowana pierś z kurczaka (GLU PSZ,JAJ,MLE) 300 g Buraczki gotowane 75 g Marchewka 75 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Kolacja podstawowa Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Masło (MLE) 15 g Ser żółty (MLE) 30 g Schab pieczony (GLU PSZ,MLE,SOJ,GOR) 30 g Sałata 30 g Rzodkiewka 60 g Herbata 250 ml PN: Kefir (MLE) 150 g |
![]() |
Kolacja z z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Masło (MLE) 15 g Ser żółty (MLE) 30 g Schab pieczony (GLU PSZ,MLE,SEL,SOJ,GOR) 30 g Sałata 30 g Rzodkiewka 60 g Herbata 250 ml PN: Kefir (MLE) 150 g |
Jadłospis 05.02.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Śniadanie podstawowe Płatki jęczmienne na mleku (GLU JĘCZ,MLE) 300 ml Pieczywo zwykłe z ziarnami (GLU PSZ, GLU JĘCZ, GLU ŻYT, ORZ, SEZ) 100 g Masło (MLE) 15 g Ser żółty (MLE) 30 g Pasztet pieczony, drobiowy (SOJ, MLE, ORZ, SEL, GOR, GLU PSZ) 60 g Papryka świeża 50 g Sałata 15 g Kawa zbożowa z mlekiem (GLU ŻYT, GLU JĘCZ, MLE) 250 ml |
![]() |
Śniadanie z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów Płatki jęczmienne na mleku (GLU JĘCZ,MLE) 300 ml Pieczywo pszenne (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Masło (MLE) 15 g Mozzarella (MLE) 30 g Pasztet pieczony, drobiowy (SOJ, MLE, ORZ, SEL, GOR, GLU PSZ) 60 g Pomidor b/s 60 g Sałata 15 g Kawa zbożowa z mlekiem (GLU ŻYT, GLU JĘCZ, MLE) 250 ml |
![]() |
Obiad podstawowy Zupa jarzynowa (GLU PSZ, SEL, MLE) 250 ml Pieczona rolada mięsna ze szpinakiem (GLU PSZ,MLE,JAJ) 150 g Surówka z czerwonej kapusty (GOR) 75 g Brokuł gotowany 75 g Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad łatwostrawny Zupa jarzynowa (GLU PSZ, SEL, MLE) 300 ml Gotowana rolada mięsna ze szpinakiem (GLU PSZ,MLE,JAJ) 150 g Sałata lodowa z koperkiem i olejem 75 g Brokuł gotowany 75 g Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
Jadłospis 04.02.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Obiad podstawowy Pomidorowa z ryżem (GLU PSZ,SEL,MLE) 300 ml Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g Wątróbka duszona z cebulką i jabłkiem (GLU PSZ,SEL) 200 g Surówka z białej kapusty (MLE,SEL) 75 g Marchewka gotowana 75 g Kompot z jabłek bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad łatwostrawny Pomidorowa z ryżem (GLU PSZ, SEL, MLE) 300 ml Ziemniaki gotowane (MLE) 150 g Rolada z kurczaka ze szpinakiem (GLU PSZ,JAJ) 150 g Marchew gotowana 75 g Fasolka szparagowa gotowana 75 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Kolacja podstawowa Placuszki na kefirze (GLU PSZ,MLE) 180 g Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 70 g Masło (MLE) 10 g Ser żółty (MLE) 30 g Pomidor 60 g Herbata bez cukru 250 ml PN: Jogurt owocowy (MLE) 100 g |
![]() |
Kolacja z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 70 g Masło (MLE) 10 g Twarożek (MLE) 60 g Szynka drobiowa (GLU PSZ,MLE,SOJ) 45 g Pomidor 60 g Herbata bez cukru 250 ml PN: Jogurt naturalny (MLE) 100 g |
Jadłospis 03.02.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Obiad podstawowy Zupa szpinakowa (SEL,GLU PSZ,MLE) 300 ml Pierogi ruskie z cebulką (GLU PSZ,MLE) 200 g Surówka z marchewki 75 g Buraczki 75 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad łatwostrawny Zupa szpinakowa (SEL,GLU PSZ,MLE) 300 ml Pierogi ruskie bez cebuli (GLU PSZ,MLE) 200 g Surówka z marchewki 75 g Surówka z buraczków 75 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Kolacja podstawowa Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Masło (MLE) 15 g Ser żółty (MLE) 50 g Pasta z tuńczyka na jogurcie (RYB,MLE,SEL,GOR) 50 g Ogórek zielony 30 g Papryka czerwona świeża 60 g Herbata bez cukru 250 ml PN: Kisiel owocowy (GLU PSZ) 200 g |
![]() |
Kolacja z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Masło (MLE) 15 g Ser biały chudy (MLE) 60 g Pasta z tuńczyka na jogurcie (RYB,MLE,SEL,GOR) 50 g Ogórek zielony 30 g Papryka czerwona świeża 60 g Herbata bez cukru 250 ml PN: Kisiel owocowy bez cukru (GLU PSZ) 200 g |
Archiwa jadłospisów dziesięciodniowych
Oznaczenie alergenów













































































