ul. Lekarska 1, Wrocław

Adres Szpitala

(71) 387 66 00

Rejestracja

Pon. - Pt.: 7:00 - 20:00

Godziny otwarcia

Archiwum Dobry posiłek w szpitalu – 03.2025

Uprzejmie informujemy, że od 1 grudnia 2023 r. Szpital Vratislavia Medica im. Św. Jana Pawła II przystąpił do programu pilotażowego „Dobry posiłek w szpitalu” wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 r. dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach.

Opis
Obiad podstawowy
Zupa pomidorowa z makaronem (SEL,GLU PSZ,MLE) 300 g
Smażony kotlet z piersi kurczaka, panierowany (GLU PSZ,MLE,JAJ) 150 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g
Surówka z czerwonej kapusty (GOR) 75 g
Surówka z kapusty pekińskiej 75 g
Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawny
Pomidorowa z makaronem (SEL,GLU PSZ,MLE) 300 g
Risotto z kurczakiem i warzywami 150 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g
Kapusta pekińska 75 g
Sałata lodowa 75 g
Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml
Kolacja podstawowa
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Jajko gotowane (JAJ) 50 g
Schab pieczony (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g
Pomidor 60 g
Rzodkiewka 30 g
Kompot wieloowocowy bez cukru 250ml
PN: jogurt owocowy (MLE) 150 g
Kolacja z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Jajko gotowane (JAJ) 50 g
Schab pieczony (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g
Pomidor 60 g
Rzodkiewka 30 g
Kompot wieloowocowy bez cukru 250ml
PN: jogurt naturalny (MLE) 150 g
Opis
Śniadanie podstawowe
Owsianka na mleku (GLU OWS,MLE) 300 ml
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Ser biały chudy (MLE) 60 g
Szynka z indyka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g
Pomidor 60 g
Sałata 30g
Kawa zbożowa z mlekiem (GLU ŻYT, GLU JĘCZ, MLE) 250 ml
Śniadanie z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanówy
Owsianka na mleku (GLU OWS,MLE) 300 ml
Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Ser biały chudy (MLE) 60 g
Szynka z indyka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 45 g
Pomidor 60 g
Sałata 30 g
Herbata bez cukru 250 ml
Obiad podstawowy
Barszcz (GLU PSZ, SEL, MLE) 250 ml
Pieczony mintaj w sosie (MLE,GLU PSZ) 150 g
Kapusta kiszona 75 g
Fasolka szparagowa gotowana 75 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 180 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawny
Barszcz (GLU PSZ, SEL, MLE) 300 ml
Gotowany mintaj (MLE,GLU PSZ) 150 g
Buraczki 75 g
Marchewka z groszkiem (GLU PSZ,MLE) 75 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 180 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Opis
Śniadanie podstawowe
Płatki jęczmienne na mleku (GLU JĘCZ, MLE) 300 g
Chleb z ziarnami (GLU PSZ, GLU ŻYT,GLU JĘCZ,GLU OWS,ORZ,SEZ) 90 g
Mozzarella (MLE) 50 g
Masło (MLE) 15 g
Szynka drobiowa (GLU PSZ,MLE,SOJ) 50 g
Rzodkiewka 50 g
Sałata masłowa 15 g
Kakao z mlekiem (GLU PSZ, MLE,SOJ) 250 ml
Śniadanie z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanówy
Płatki jęczmienne na mleku (GLU JĘCZ, MLE) 300 g
Chleb żytni (GLU PSZ, GLU ŻYT) 90 g
Mozzarella (MLE) 50 g
Masło (MLE) 15 g
Szynka drobiowa (GLU PSZ,MLE,SOJ) 50 g
Rzodkiewka 50 g
Sałata masłowa 15 g
Herbata bez cukru 250 ml
Obiad podstawowy
Zupa z fasolką szparagową (GLU PSZ, SEL, MLE) 300 ml
Gołąbki z sosem pomidorowym (GLU PSZ,MLE,SEL) 160 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g
Surówka z ogórka kiszonego (GOR,MLE) 75 g
Surówka z marchewki 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawny
Zupa z fasolką szparagową (GLU PSZ, SEL, MLE) 300 ml
Gołąbek z ryżem w sosie pomidorowym (GLU PSZ,MLE,SEL) 200 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g
Surówka z marchewki 150 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Opis
Obiad podstawowy
Zupa jarzynowa (GLU PSZ, SEL, MLE) 250 ml
Gulasz z indyka z czerwoną papryką (MLE,GLU PSZ,SEL) 150 g
Ziemniaki (MLE) 180 g
Surówka z kapusty pekińskiej (MLE) 75 g
Surówka z białej kapusty 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawny
Zupa jarzynowa (GLU PSZ, SEL, MLE) 250 ml
Delikatny gulasz z indyka z marchewką (MLE,GLU PSZ,SEL) 150 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 180 g
Sałata lodowa z koperkiem i olejem 150 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Kolacja podstawowa
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Pasta z tuńczyka na jogurcie (RYB,JAJ,MLE,GOR) 50 g
Ser biały (MLE) 60 g
papryka świeża 50 g
Sałata 15 g
Herbata bez cukru 250 ml
PN: Galaretka owocowa bez cukru 150 g
Kolacja z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Pasta z tuńczyka na jogurcie (RYB,JAJ,MLE,GOR) 50 g
Ser biały (MLE) 60 g
Papryka świeża 50 g
Sałata 15 g
Herbata bez cukru 250 ml
PN: Galaretka owocowa bez cukru 150 g
Opis
Śniadanie podstawowe
Płatki jęczmienne na mleku (GLU JĘCZ,MLE) 300 ml
Pieczywo zwykłe z ziarnami (GLU PSZ, GLU JĘCZ, GLU ŻYT, ORZ, SEZ) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Ser żółty (MLE) 30 g
Pasztet pieczony, drobiowy (SOJ, MLE, ORZ, SEL, GOR, GLU PSZ) 60 g
Papryka świeża 50 g
Sałata 15 g
Kawa zbożowa z mlekiem (GLU ŻYT, GLU JĘCZ, MLE) 250 ml
Śniadanie łatwostrawne
Płatki jęczmienne na mleku (GLU JĘCZ,MLE) 300 ml
Pieczywo pszenne (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Mozzarella (MLE) 30 g
Pasztet pieczony, drobiowy (SOJ, MLE, ORZ, SEL, GOR, GLU PSZ) 60 g
Pomidor b/s 60 g
Sałata 15 g
Kawa zbożowa z mlekiem (GLU ŻYT, GLU JĘCZ, MLE) 250 ml
Obiad podstawowy
Zupa szpinakowa (GLU PSZ, MLE) 300 ml
Pyzy z mięsem z cebulką (GLU PSZ,MLE,SEL) 300 g
Surówka z marchewki 75 g
Brokuł gotowany 75 g
Kompot z owoców mieszanych 250ml
Obiad łatwostrawny
Zupa szpinakowa (GLU PSZ, MLE) 300 ml
Ziemniaki gotowane (MLE) 150 g
Pierś z kurczaka w ziołach na parze w 100 g
Surówka z marchewki 75 g
Brokuł gotowany 75 g
Kompot z owoców mieszanych 250 ml
Opis
Obiad podstawowy
Zupa pomidorowa (SEL,MLE,GLU PSZ) 300 ml
Klopsiki duszone w sosie koperkowym (GLU PSZ,JAJ,SEL,MLE) 200 g
Surówka z czerwonej kapusty (MLE, SEL) 75 g
Surówka z buraczków 75 g
Kasza jęczmienna (GLU JĘCZ) 100 g
Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawny
Zupa pomidorowa (SEL,MLE,GLU PSZ) 300 ml
Klopsiki gotowane w sosie koperkowym (GLU PSZ,JAJ,SEL,MLE) 200 g
Buraczki 75 g
Sałata lodowa z olejem rzepakowym 75 g
Kasza jęczmienna (GLU JĘCZ) 100 g
Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml
Kolacja łatwostrawna
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 70 g
Masło (MLE) 15 g
Jajko gotowane (JAJ) 1 szt.
Szynka z kurczaka (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, GOR) 45 g
Sałata 15 g
Pomidor bez skórki 60 g
Herbata bez cukru 250 ml
PN: Jogurt owocowy (MLE) 100 g
Kolacja z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Jajko gotowane (JAJ) 1 szt.
Szynka z kurczaka (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, GOR) 45 g
Sałata 15 g
Ogórek zielony 60 g
Herbata bez cukru 250 ml
PN: Jogurt naturalny (MLE) 100 g
Opis
Śniadanie podstawowe
Płatki owsiane na mleku (GLU OWS,MLE) 300ml
Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100g
Masło (MLE) 15g
Ser biały chudy (MLE) 60g
Szynka z indyka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30g
Pomidor 60g, sałata 30g
Kawa zbożowa z mlekiem (GLU ŻYT, GLU JĘCZ,MLE) 250ml
Śniadanie z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów
Płatki owsiane na mleku (GLU OWS,MLE) 300ml
Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100g
Masło (MLE) 15g
Ser biały chudy (MLE) 60g
Szynka z indyka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30g
Pomidor 60g, sałata 30g
Kawa zbożowa z mlekiem (GLU ŻYT, GLU JĘCZ,MLE) 250ml
Obiad podstawowy
Zupa jarzynowa (GLU PSZ, SEL, MLE) 250ml
Pieczony mintaj w sosie (MLE,GLU PSZ) 150g
Kapusta kiszona 75g
Fasolka szparagowa gotowana (GLU PSZ) 75g
Ziemniaki gotowane (MLE) 150g
Kompot owocowy bez cukru 250ml
Obiad łatwostrawny
Zupa jarzynowa (GLU PSZ, SEL, MLE) 300ml
Gotowany mintaj w sosie cytrynowym (MLE,GLU PSZ) 150g
Kapusta pekińska z jogurtem naturalnym (MLE) 75g
Fasolka szparagowa gotowana bez bułki tartej 75g
Ziemniaki gotowane (MLE) 150g
Kompot owocowy bez cukru 250ml
Opis
Obiad podstawowa
Zupa jarzynowa (SEL,GLU PSZ,MLE) 300 ml
Pierogi ruskie z cebulką (GLU PSZ,MLE) 200 g
Surówka z marchewki 75 g
Buraki 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawna
Zupa jarzynowa (SEL,GLU PSZ,MLE) 300 ml
Pierogi ruskie bez cebuli (GLU PSZ,MLE) 200 g
Surówka z marchewki 75 g
Buraki 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Kolacja podstawowa
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Ser żółty (MLE) 50 g
Pasta z tuńczyka na jogurcie (RYB,MLE,SEL,GOR) 50 g
Ogórek zielony 30 g
Pomidor 60 g
Herbata bez cukru 250 ml
PN: Banan 120 g
Kolacja z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Ser mozzarella (MLE) 60 g
Pasta z tuńczyka na jogurcie (RYB,MLE,SEL,GOR) 50 g
Ogórek zielony 30 g
Pomidor 60 g
Herbata bez cukru 250 ml
PN: Kefir (MLE) 150 g
Opis
Obiad podstawowa
Barszcz (SEL,GLU PSZ,MLE) 300 g
Łazanki z kapustą kiszoną i mielonym z indyka (GLU PSZ,SEL,SOJ,GOR,JAJ) 400 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawna
Barszcz (GLU PSZ, SEL, MLE) 300 ml
Ziemniaki gotowane (MLE) 180 g
Rolada mięsna z sosem szpinakowym (GLU PSZ, MLE, JAJ) 200 g
Buraczki 75 g
Brokuł gotowany (GLU PSZ) 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Kolacja podstawowa
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Ser żółty (MLE) 30 g
Schab pieczony (GLU PSZ,MLE,SOJ,GOR) 30 g
Papryka 30 g
Pomidor 60 g
Herbata 250 ml
PN: Kefir (MLE) 150 g
Kolacja łatwostrawna
Chleb pszenny (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Ser mozzarella (MLE) 30 g
Schab pieczony (GLU PSZ,MLE,SEL,SOJ,GOR) 30 g
Sałata 30 g
Pomidor bez skórki 60 g
Herbata 250 ml PN: kefir (MLE) 150 g
Opis
Obiad podstawowa
Zupa dyniowa (GLU PSZ, MLE, SEL) 300 ml
Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g
Pieczony mielony (GLU PSZ,MLE,JAJ) 80 g
Surówka z czerwonej kapusty (GOR) 75 g
Colesław na jogurcie (MLE, SEL) 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawna
Zupa dyniowa (GLU PSZ, MLE, SEL) 300 ml
Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g
Gotowany kotlet mielony z białym sosie (GLU PSZ,MLE,JAJ) 80 g
Surówka z kapusty pekińskiej z jogurtem (MLE) 75 g
Marchewka z groszkiem na ciepło (MLE,GLU PSZ) 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Kolacja podstawowa
Racuchy z jabłkami (GLU PSZ,MLE) 180 g
Pieczywo zwykłe (GLU PSZ,GLU ŻYT) 70 g
Masło (MLE) 15 g
Ser zółty (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g
Sałata 50 g
Pomidor 60 g
Herbata 250 ml
PN: Jogurt owocowy (MLE) 100 g
Kolacja z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 70 g
Masło (MLE) 15 g
Ser biały (MLE) 60 g
Szynka z indyka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g
Sałata 50 g
Pomidor 60 g
Herbata bez cukru 250 ml
PN: Jogurt naturalny (MLE) 100 g
Opis
Śniadanie podstawowe
Płatki jęczmienne na mleku (GLU JĘCZ, MLE) 300 g
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Szynka z kurczaka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g
Pasztet drobiowy (GLU PSZ,MLE,SOJ,GOR) 50 g
Sałata 30 g
Pomidor 60 g
Herbata bez cukru 250 ml
Śniadanie z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów
Płatki jęczmienne na mleku (GLU JĘCZ, MLE) 300 g
Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Szynka z kurczaka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g
Pasztet drobiowy (GLU PSZ,MLE,SOJ,GOR) 50 g
Sałata 30 g
Pomidor 60 g
Herbata bez cukru 250 ml
Obiad podstawowy
Zupa jarzynowa (GLU PSZ, MLE, SEL) 300 g
Placki ziemniaczane z gulaszem drobiowym (GLU PSZ,SEL,JAJ) 200 g
Surówka z buraczków 75 g
Marchewka z groszkiem (GLU PSZ,MLE) 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawny
Zupa jarzynowa (GLU PSZ, MLE, SEL) 300 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 180 g
Gotowana pierś z kurczaka w białym sosie (GLU PSZ,JAJ,MLE) 300 g
Buraczki gotowane 75 g
Marchewka z groszkiem (GLU PSZ,MLE) 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Opis
Śniadanie podstawowe
Kasza manna na mleku (MLE,GLU PSZ) 300 g
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Ser biały (MLE) 50 g
Szynka z indyka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g
Masło (MLE) 15 g
Sałata 15 g
Ogórek zielony 60 g
Herbata 250ml
Śniadanie łatwostrawne
Kasza manna na mleku (MLE,GLU PSZ) 300 g
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Ser biały (MLE) 50 g
Szynka z indyka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g
Masło (MLE) 15 g
Sałata 15 g
Ogórek zielony 60 g
Herbata 250ml
Obiad podstawowa
Zupa pomidorowa (MLE,SEL,GLU PSZ) 300 g Dorsz pieczony (RYB) 150 g
Surówka z marchewki 75 g
Surówka z kapusty kiszonej 75 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 150 g
Kompot z owoców mieszanych 250 ml
Obiad łatwostrawny
Zupa pomidorowa (MLE,SEL,GLU PSZ) 300 g
Dorsz gotowany (RYB) 150 g
Surówka z marchewki 75 g
Sałata z koperkiem i olejem 75 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 150 g
Kompot z owoców mieszanych 250 ml
Opis
Śniadanie podstawowe
Ryż na mleku (MLE) 300 g
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Pasztet drobiowy (GLU PSZ,SOJ,JAJ) 60 g
Szynka z kurczaka (GLU PSZ, SOJ, SEL) 30 g
Ogórek zielony 50 g
Kawa zbożowa z mlekiem (GLU ŻYT, GLU JĘCZ, MLE) 250 ml
Śniadanie łatwostrawne
Ryż na mleku (MLE) 300 g
Chleb pszenny (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Pasztet drobiowy (GLU PSZ,SOJ,JAJ) 60 g
Szynka z kurczaka (GLU PSZ, SOJ, SEL) 30 g
Ogórek zielony 50 g
Kawa zbożowa z mlekiem (GLU ŻYT, GLU JĘCZ, MLE) 250 ml
Obiad podstawowa
Zupa szpinakowa (SEL,GLU PSZ,MLE) 300 ml
Pierogi ruskie z cebulką (GLU PSZ,MLE) 200 g
Surówka z marchewki z ananasem 75 g
Kapusta pekińska z koperkiem i jogurtem naturalnym (MLE) 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawne
Zupa szpinakowa (SEL,GLU PSZ,MLE) 300 ml
Pierogi ruskie bez cebuli (GLU PSZ,MLE) 200 g
Surówka z marchewki z ananasem 75 g
Kapusta pekińska z koperkiem i jogurtem naturalnym (MLE) 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Opis
Obiad podstawowy
Krupnik (GLU JĘCZ,SEL) 300 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g
Pulpet drobiowy gotowany z sosem koperkowym (MLE,GLU PSZ,SEL) 100 g
Kapusta czerwona 75 g
Surówka z marchewki 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawny
Krupnik (GLU JĘCZ,SEL) 300 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g
Pulpet drobiowy gotowany z sosem koperkowym (MLE,GLU PSZ,SEL) 100 g
Sałata lodowa z olejem i koperkiem 75 g
Surówka z marchewki 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Kolacja podstawowa
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 70 g
Masło (MLE) 10 g
Pieczona kaszanka (GLU PSZ/ŻYT/JĘCZ/OWS,SOJ,SEL,GOR, JAJ) 150 g
Szynka drobiowa (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g
Ogórek, sałata 60 g
Herbata 250 ml
PN: Galaretka owocowa bez cukru (GLU PSZ) 150 g
Kolacja z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 10 g
Szynka drobiowa (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g
Ser mozzarella (MLE) 30 g
Ogórek, sałata 60 g
Herbata bez cukru 250 ml
PN: Galaretka owocowa bez cukru (GLU PSZ) 150 g
Opis
Obiad podstawowy
Barszcz czerwony (SEL,GLU PSZ,MLE) 300 g
Smażony kotlet z piersi kurczaka, panierowany (GLU PSZ,MLE,JAJ) 150 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g
Surówka colesław na jogurcie (MLE, SEL,GOR) 75 g
Buraczki z cebulką 75 g
Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawny
Barszcz (SEL,GLU PSZ,MLE) 300 g
Gotowana pierś z kurczaka z delikatnym sosem (GLU PSZ, SEL,MLE) 150 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g
Burak gotowany 75 g
Fasolka szparagowa na ciepło 75 g
Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml
Kolacja podstawowa
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Jajko gotowane (JAJ) 50 g
Szynka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g
Pomidor 60 g
Herbata 250 ml
PN: Jogurt owocowy (MLE) 150 g
Kolacja łatwostrawna
Chleb pszenny (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Jajko gotowane (JAJ) 50 g
Szynka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g
Pomidor bez skórki 60 g
Herbata 250 ml
PN: Jogurt owocowy (MLE) 150 g
Opis
Śniadanie podstawowe
Płatki jęczmienne na mleku (MLE,GLU JĘCZ) 300g
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100g
Masło (MLE) 15g
Naleśniki z serem białym i dżemem truskawkowym niskosłodzonym (GLU PSZ,MLE,JAJ) 1 szt
Szynka drobiowa (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30g
Sałata 30g, pomidor 60g
Kawa zbożowa na mleku (GLU ŻYT, GLU JĘCZ, MLE) 250ml
Śniadanie z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów
Płatki jęczmienne na mleku (MLE,GLU JĘCZ) 300g
Chleb pszenny (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100g
Masło (MLE) 15g
Naleśniki z serem białym i dżemem truskawkowym niskosłodzonym (GLU, PSZ,MLE,JAJ) 1 szt.
Szynka drobiowa (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30g
Sałata, pomidor bez skórki
Kawa zbożowa na mleku (GLU ŻYT, GLU JĘCZ, MLE) 250ml
Obiad podstawowy
Zupa kalafiorowa (GLU PSZ,MLE,SEL) 300ml
Spaghetti z mięsem drobiowym w sosie pomidorowym z marchewką (GLU PSZ,SEL)
200g Kompot z jabłek bez cukru 250ml
Obiad łatwostrawny
Zupa kalafiorowa (GLU PSZ,MLE,SEL) 300ml
Spaghetti z mięsem drobiowym w  delikatnym sosie pomidorowym z  marchewką (bez czosnku i cebuli) (GLU PSZ, SEL) 200g
Kompot z jabłek bez cukru 250ml
Opis
Śniadanie podstawowe
Owsianka na mleku (GLU OWS,MLE) 300 ml
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Ser biały chudy (MLE) 60 g
Szynka z indyka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g
Pomidor 60 g
Ogórek zielony 30 g
Kawa zbożowa z mlekiem (GLU ŻYT, GLU JĘCZ, MLE) 250 ml
Śniadanie z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów
Owsianka na mleku (GLU OWS,MLE) 300 ml
Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Ser biały chudy (MLE) 60 g
Szynka z indyka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g
Pomidor 60 g
Ogórek zielony 30 g
Kawa zbożowa z mlekiem (GLU ŻYT, GLU JĘCZ, MLE) 250 ml
Obiad podstawowy
Barszcz (GLU PSZ, SEL, MLE) 250 ml
Pieczony mintaj w sosie (MLE,GLU PSZ) 150 g
Kapusta kiszona 75 g
Fasolka szparagowa gotowana 75 g
Kasza jaglana gotowana 100 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawny
Barszcz (GLU PSZ, SEL, MLE) 300 ml
Gotowany mintaj w sosie cytrynowym (MLE,GLU PSZ) 150 g
Kapusta pekińska z jogurtem naturalnym (MLE) 75 g
Fasolka szparagowa gotowana bez bułki tartej 75 g
Kasza jaglana gotowana 100 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Opis
Śniadanie podstawowe
Płatki żytnie na mleku (MLE,GLU ŻYT) 300 g
Pieczywo zwykłe (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Jajecznica na szynce ze szczypiorkiem (GLU PSZ,MLE,JAJ) 100 g
Pomidor 60 g
Sałata 30 g
Kawa zbożowa (GLU ŻYT, GLU JĘCZ, MLE) 250 ml
Śniadanie z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów
Płatki żytnie na mleku (MLE,GLU ŻYT) 300 g
Pieczywo razowe ((GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Jajecznica na szynce ze szczypiorkiem (GLU PSZ,MLE,JAJ) 100 g
Pomidor 60 g
Sałata 30 g
Herbata bez cukru 250 ml
Obiad podstawowy
Zupa jarzynowa (GLU PSZ, SEL, MLE) 250 ml
Gulasz z indyka z czerwoną papryką (MLE,GLU PSZ,SEL) 150 g
Kasza gryczana gotowana 100 g
Surówka z buraczków 75 g
Surówka z kapusty kiszonej 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Obiad z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Zupa jarzynowa (GLU PSZ, SEL, MLE) 250 ml
Gulasz z indyka z czerwoną papryką (MLE,GLU PSZ,SEL) 150 g
Kasza gryczana gotowana 100 g
Surówka z buraczków 75 g
Surówka z kapusty kiszonej 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Opis
Śniadanie podstawowe
Płatki jęczmienne na mleku (GLU JĘCZ,MLE) 300 ml
Pieczywo zwykłe (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Ser żółty (MLE) 30 g
Pasztet pieczony, drobiowy (SOJ, MLE, ORZ, SEL, GOR) 60 g
Papryka świeża 50 g
Sałata 15 g
Kawa zbożowa z mlekiem (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) 250 ml
Śniadanie z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów
Płatki jęczmienne na mleku (MLE) 300 ml
Pieczywo razowe (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Szynka drobiowa (GLU PSZ,MLE,SOJ) 45 g
Pasztet pieczony, drobiowy (SOJ, MLE, ORZ, SEL, GOR) 60 g
Pomidor bez skórki 50 g
Sałata 15 g
Herbata bez cukru 250 ml
Obiad podstawowy
Barszcz czerwony (GLU PSZ, MLE) 300 ml
Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g
Jajko sadzone (JAJ) 100 g
Surówka z kapusty 75 g
Surówka z marchewki 75 g
Kompot z owoców mieszanych 250 ml
Obiad łatwostrawna
Barszcz czerwony (GLU PSZ, MLE) 300 ml
Ziemniaki gotowane (MLE) 150 g
Jajka sadzone (JAJ) 100 g
Marchewka gotowana 75 g
Sałata lodowa z koperkiem i olejem 75 g
Kompot z owoców mieszanych 250 ml
Opis
Śniadanie podstawowe
Płatki jęczmienne na mleku (GLU JĘCZ, MLE) 300 ml
Pieczywo zwykłe (GLU PSZ, GLU ŻYT) 70 g
Masło (MLE) 15 g
Parówka drobiowa(GLU PSZ,MLE,SEL,SOJ,GOR) 100 g
Szynka drobiowa (MLE) 30 g
Sałata 15 g
Ogórek zielony 40 g
Herbata 250 ml
Śniadanie z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów
Płatki jęczmienne na mleku (MLE, GLU JĘCZ) 300 ml
Pieczywo razowe (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Parówka drobiowa(GLU PSZ,MLE,SEL,SOJ,GOR) 100 g
Szynka drobiowa (MLE) 30 g
Sałata 15 g
Pomidor bez skórki 40 g
Herbata 250 ml
Obiad podstawowy
Pomidorowa z ryżem (GLU PSZ, MLE, SEL) 300 ml
Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g
Pieczony mielony (GLU PSZ,MLE,JAJ) 80 g
Surówka z czerwonej kapusty (GOR) 75 g
Colesław na jogurcie (MLE, SEL) 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Obiad z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Pomidorowa z ryżem (GLU PSZ, MLE, SEL) 300 ml
Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g
Gotowany kotlet mielony z białym sosie (GLU PSZ,MLE,JAJ) 80 g
Surówka z czerwonej kapusty (GOR) 75 g
Colesław na jogurcie (MLE) 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Opis
Śniadanie podstawowe
Musli na mleku (GLU PSZ, GLU ŻYT, MLE, ORZ, OZI) 300 g
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 70 g
Masło (MLE) 15 g
Jajecznica ze szczypiorkiem (MLE,JAJ) 50 g
Szynka gotowana (GLU PSZ,MLE,SEL) 30 g
Sałata 15 g
Pomidor 60 g
Herbata 250 ml
Śniadanie z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów
Musli na mleku (GLU PSZ, GLU ŻYT, MLE, ORZ, OZI) 300 g
Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 70 g
Masło (MLE) 15 g
Jajecznica ze szczypiorkiem (MLE,JAJ) 50 g
Szynka gotowana (GLU PSZ,MLE,SEL) 30 g
Sałata 15 g
Pomidor 60 g
Herbata 250 ml
Obiad podstawowy
Zupa kalafiorowa (SEL,GLU PSZ,MLE) 300 ml
Łazanki z kapustą kiszoną i mielonym z indyka (GLU PSZ,SEL,SOJ,GOR,JAJ) 400 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Obiad z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Zupa kalafiorowa (GLU PSZ, SEL,MLE) 300 ml
Łazanki z makaronu razowego z kapustą kiszoną i mielonym z indyka (GLU PSZ,SEL,SOJ,GOR,JAJ) 400 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Oznaczenie alergenów

Chcesz skorzystać z naszych usług?

Operacje endoprotez
Pakiety rehabilitacji pooperacyjnej

Zadzwoń i sprawdź, jak możemy pomóc
Ci wrócić do sprawności