Archiwum Dobry posiłek w szpitalu – 03.2025
Strona główna » Dla pacjenta » Dobry posiłek w szpitalu » Archiwum Dobry posiłek w szpitalu – 03.2025
Uprzejmie informujemy, że od 1 grudnia 2023 r. Szpital Vratislavia Medica im. Św. Jana Pawła II przystąpił do programu pilotażowego „Dobry posiłek w szpitalu” wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 r. dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach.
Jadłospis 31.03.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Obiad podstawowy Zupa pomidorowa z makaronem (SEL,GLU PSZ,MLE) 300 g Smażony kotlet z piersi kurczaka, panierowany (GLU PSZ,MLE,JAJ) 150 g Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g Surówka z czerwonej kapusty (GOR) 75 g Surówka z kapusty pekińskiej 75 g Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad łatwostrawny Pomidorowa z makaronem (SEL,GLU PSZ,MLE) 300 g Risotto z kurczakiem i warzywami 150 g Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g Kapusta pekińska 75 g Sałata lodowa 75 g Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Kolacja podstawowa Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Masło (MLE) 15 g Jajko gotowane (JAJ) 50 g Schab pieczony (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g Pomidor 60 g Rzodkiewka 30 g Kompot wieloowocowy bez cukru 250ml PN: jogurt owocowy (MLE) 150 g |
![]() |
Kolacja z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Masło (MLE) 15 g Jajko gotowane (JAJ) 50 g Schab pieczony (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g Pomidor 60 g Rzodkiewka 30 g Kompot wieloowocowy bez cukru 250ml PN: jogurt naturalny (MLE) 150 g |
Jadłospis 28.03.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Śniadanie podstawowe Owsianka na mleku (GLU OWS,MLE) 300 ml Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Masło (MLE) 15 g Ser biały chudy (MLE) 60 g Szynka z indyka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g Pomidor 60 g Sałata 30g Kawa zbożowa z mlekiem (GLU ŻYT, GLU JĘCZ, MLE) 250 ml |
![]() |
Śniadanie z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanówy Owsianka na mleku (GLU OWS,MLE) 300 ml Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Masło (MLE) 15 g Ser biały chudy (MLE) 60 g Szynka z indyka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 45 g Pomidor 60 g Sałata 30 g Herbata bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad podstawowy Barszcz (GLU PSZ, SEL, MLE) 250 ml Pieczony mintaj w sosie (MLE,GLU PSZ) 150 g Kapusta kiszona 75 g Fasolka szparagowa gotowana 75 g Ziemniaki gotowane (MLE) 180 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad łatwostrawny
Barszcz (GLU PSZ, SEL, MLE) 300 ml Gotowany mintaj (MLE,GLU PSZ) 150 g Buraczki 75 g Marchewka z groszkiem (GLU PSZ,MLE) 75 g Ziemniaki gotowane (MLE) 180 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
Jadłospis 27.03.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Śniadanie podstawowe Płatki jęczmienne na mleku (GLU JĘCZ, MLE) 300 g Chleb z ziarnami (GLU PSZ, GLU ŻYT,GLU JĘCZ,GLU OWS,ORZ,SEZ) 90 g Mozzarella (MLE) 50 g Masło (MLE) 15 g Szynka drobiowa (GLU PSZ,MLE,SOJ) 50 g Rzodkiewka 50 g Sałata masłowa 15 g Kakao z mlekiem (GLU PSZ, MLE,SOJ) 250 ml |
![]() |
Śniadanie z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanówy Płatki jęczmienne na mleku (GLU JĘCZ, MLE) 300 g Chleb żytni (GLU PSZ, GLU ŻYT) 90 g Mozzarella (MLE) 50 g Masło (MLE) 15 g Szynka drobiowa (GLU PSZ,MLE,SOJ) 50 g Rzodkiewka 50 g Sałata masłowa 15 g Herbata bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad podstawowy Zupa z fasolką szparagową (GLU PSZ, SEL, MLE) 300 ml Gołąbki z sosem pomidorowym (GLU PSZ,MLE,SEL) 160 g Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g Surówka z ogórka kiszonego (GOR,MLE) 75 g Surówka z marchewki 75 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad łatwostrawny
Zupa z fasolką szparagową (GLU PSZ, SEL, MLE) 300 ml Gołąbek z ryżem w sosie pomidorowym (GLU PSZ,MLE,SEL) 200 g Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g Surówka z marchewki 150 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
Jadłospis 26.03.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Obiad podstawowy Zupa jarzynowa (GLU PSZ, SEL, MLE) 250 ml Gulasz z indyka z czerwoną papryką (MLE,GLU PSZ,SEL) 150 g Ziemniaki (MLE) 180 g Surówka z kapusty pekińskiej (MLE) 75 g Surówka z białej kapusty 75 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad łatwostrawny Zupa jarzynowa (GLU PSZ, SEL, MLE) 250 ml Delikatny gulasz z indyka z marchewką (MLE,GLU PSZ,SEL) 150 g Ziemniaki gotowane (MLE) 180 g Sałata lodowa z koperkiem i olejem 150 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Kolacja podstawowa Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Masło (MLE) 15 g Pasta z tuńczyka na jogurcie (RYB,JAJ,MLE,GOR) 50 g Ser biały (MLE) 60 g papryka świeża 50 g Sałata 15 g Herbata bez cukru 250 ml PN: Galaretka owocowa bez cukru 150 g |
![]() |
Kolacja z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Masło (MLE) 15 g Pasta z tuńczyka na jogurcie (RYB,JAJ,MLE,GOR) 50 g Ser biały (MLE) 60 g Papryka świeża 50 g Sałata 15 g Herbata bez cukru 250 ml PN: Galaretka owocowa bez cukru 150 g |
Jadłospis 25.03.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Śniadanie podstawowe Płatki jęczmienne na mleku (GLU JĘCZ,MLE) 300 ml Pieczywo zwykłe z ziarnami (GLU PSZ, GLU JĘCZ, GLU ŻYT, ORZ, SEZ) 100 g Masło (MLE) 15 g Ser żółty (MLE) 30 g Pasztet pieczony, drobiowy (SOJ, MLE, ORZ, SEL, GOR, GLU PSZ) 60 g Papryka świeża 50 g Sałata 15 g Kawa zbożowa z mlekiem (GLU ŻYT, GLU JĘCZ, MLE) 250 ml |
![]() |
Śniadanie łatwostrawne Płatki jęczmienne na mleku (GLU JĘCZ,MLE) 300 ml Pieczywo pszenne (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Masło (MLE) 15 g Mozzarella (MLE) 30 g Pasztet pieczony, drobiowy (SOJ, MLE, ORZ, SEL, GOR, GLU PSZ) 60 g Pomidor b/s 60 g Sałata 15 g Kawa zbożowa z mlekiem (GLU ŻYT, GLU JĘCZ, MLE) 250 ml |
![]() |
Obiad podstawowy Zupa szpinakowa (GLU PSZ, MLE) 300 ml Pyzy z mięsem z cebulką (GLU PSZ,MLE,SEL) 300 g Surówka z marchewki 75 g Brokuł gotowany 75 g Kompot z owoców mieszanych 250ml |
![]() |
Obiad łatwostrawny
Zupa szpinakowa (GLU PSZ, MLE) 300 ml Ziemniaki gotowane (MLE) 150 g Pierś z kurczaka w ziołach na parze w 100 g Surówka z marchewki 75 g Brokuł gotowany 75 g Kompot z owoców mieszanych 250 ml |
Jadłospis 24.03.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Obiad podstawowy Zupa pomidorowa (SEL,MLE,GLU PSZ) 300 ml Klopsiki duszone w sosie koperkowym (GLU PSZ,JAJ,SEL,MLE) 200 g Surówka z czerwonej kapusty (MLE, SEL) 75 g Surówka z buraczków 75 g Kasza jęczmienna (GLU JĘCZ) 100 g Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad łatwostrawny Zupa pomidorowa (SEL,MLE,GLU PSZ) 300 ml Klopsiki gotowane w sosie koperkowym (GLU PSZ,JAJ,SEL,MLE) 200 g Buraczki 75 g Sałata lodowa z olejem rzepakowym 75 g Kasza jęczmienna (GLU JĘCZ) 100 g Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Kolacja łatwostrawna Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 70 g Masło (MLE) 15 g Jajko gotowane (JAJ) 1 szt. Szynka z kurczaka (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, GOR) 45 g Sałata 15 g Pomidor bez skórki 60 g Herbata bez cukru 250 ml PN: Jogurt owocowy (MLE) 100 g |
![]() |
Kolacja z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Masło (MLE) 15 g Jajko gotowane (JAJ) 1 szt. Szynka z kurczaka (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, GOR) 45 g Sałata 15 g Ogórek zielony 60 g Herbata bez cukru 250 ml PN: Jogurt naturalny (MLE) 100 g |
Jadłospis 21.03.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Śniadanie podstawowe Płatki owsiane na mleku (GLU OWS,MLE) 300ml Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100g Masło (MLE) 15g Ser biały chudy (MLE) 60g Szynka z indyka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30g Pomidor 60g, sałata 30g Kawa zbożowa z mlekiem (GLU ŻYT, GLU JĘCZ,MLE) 250ml |
![]() |
Śniadanie z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów Płatki owsiane na mleku (GLU OWS,MLE) 300ml Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100g Masło (MLE) 15g Ser biały chudy (MLE) 60g Szynka z indyka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30g Pomidor 60g, sałata 30g Kawa zbożowa z mlekiem (GLU ŻYT, GLU JĘCZ,MLE) 250ml |
![]() |
Obiad podstawowy Zupa jarzynowa (GLU PSZ, SEL, MLE) 250ml Pieczony mintaj w sosie (MLE,GLU PSZ) 150g Kapusta kiszona 75g Fasolka szparagowa gotowana (GLU PSZ) 75g Ziemniaki gotowane (MLE) 150g Kompot owocowy bez cukru 250ml |
![]() |
Obiad łatwostrawny Zupa jarzynowa (GLU PSZ, SEL, MLE) 300ml Gotowany mintaj w sosie cytrynowym (MLE,GLU PSZ) 150g Kapusta pekińska z jogurtem naturalnym (MLE) 75g Fasolka szparagowa gotowana bez bułki tartej 75g Ziemniaki gotowane (MLE) 150g Kompot owocowy bez cukru 250ml |
Jadłospis 20.03.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Obiad podstawowa Zupa jarzynowa (SEL,GLU PSZ,MLE) 300 ml Pierogi ruskie z cebulką (GLU PSZ,MLE) 200 g Surówka z marchewki 75 g Buraki 75 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad łatwostrawna Zupa jarzynowa (SEL,GLU PSZ,MLE) 300 ml Pierogi ruskie bez cebuli (GLU PSZ,MLE) 200 g Surówka z marchewki 75 g Buraki 75 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Kolacja podstawowa Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Masło (MLE) 15 g Ser żółty (MLE) 50 g Pasta z tuńczyka na jogurcie (RYB,MLE,SEL,GOR) 50 g Ogórek zielony 30 g Pomidor 60 g Herbata bez cukru 250 ml PN: Banan 120 g |
![]() |
Kolacja z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Masło (MLE) 15 g Ser mozzarella (MLE) 60 g Pasta z tuńczyka na jogurcie (RYB,MLE,SEL,GOR) 50 g Ogórek zielony 30 g Pomidor 60 g Herbata bez cukru 250 ml PN: Kefir (MLE) 150 g |
Jadłospis 19.03.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Obiad podstawowa Barszcz (SEL,GLU PSZ,MLE) 300 g Łazanki z kapustą kiszoną i mielonym z indyka (GLU PSZ,SEL,SOJ,GOR,JAJ) 400 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad łatwostrawna Barszcz (GLU PSZ, SEL, MLE) 300 ml Ziemniaki gotowane (MLE) 180 g Rolada mięsna z sosem szpinakowym (GLU PSZ, MLE, JAJ) 200 g Buraczki 75 g Brokuł gotowany (GLU PSZ) 75 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Kolacja podstawowa Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Masło (MLE) 15 g Ser żółty (MLE) 30 g Schab pieczony (GLU PSZ,MLE,SOJ,GOR) 30 g Papryka 30 g Pomidor 60 g Herbata 250 ml PN: Kefir (MLE) 150 g |
![]() |
Kolacja łatwostrawna Chleb pszenny (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Masło (MLE) 15 g Ser mozzarella (MLE) 30 g Schab pieczony (GLU PSZ,MLE,SEL,SOJ,GOR) 30 g Sałata 30 g Pomidor bez skórki 60 g Herbata 250 ml PN: kefir (MLE) 150 g |
Jadłospis 18.03.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Obiad podstawowa Zupa dyniowa (GLU PSZ, MLE, SEL) 300 ml Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g Pieczony mielony (GLU PSZ,MLE,JAJ) 80 g Surówka z czerwonej kapusty (GOR) 75 g Colesław na jogurcie (MLE, SEL) 75 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad łatwostrawna Zupa dyniowa (GLU PSZ, MLE, SEL) 300 ml Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g Gotowany kotlet mielony z białym sosie (GLU PSZ,MLE,JAJ) 80 g Surówka z kapusty pekińskiej z jogurtem (MLE) 75 g Marchewka z groszkiem na ciepło (MLE,GLU PSZ) 75 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Kolacja podstawowa Racuchy z jabłkami (GLU PSZ,MLE) 180 g Pieczywo zwykłe (GLU PSZ,GLU ŻYT) 70 g Masło (MLE) 15 g Ser zółty (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g Sałata 50 g Pomidor 60 g Herbata 250 ml PN: Jogurt owocowy (MLE) 100 g |
![]() |
Kolacja z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 70 g Masło (MLE) 15 g Ser biały (MLE) 60 g Szynka z indyka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g Sałata 50 g Pomidor 60 g Herbata bez cukru 250 ml PN: Jogurt naturalny (MLE) 100 g |
Jadłospis 17.03.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Śniadanie podstawowe Płatki jęczmienne na mleku (GLU JĘCZ, MLE) 300 g Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Masło (MLE) 15 g Szynka z kurczaka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g Pasztet drobiowy (GLU PSZ,MLE,SOJ,GOR) 50 g Sałata 30 g Pomidor 60 g Herbata bez cukru 250 ml |
![]() |
Śniadanie z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów Płatki jęczmienne na mleku (GLU JĘCZ, MLE) 300 g Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Masło (MLE) 15 g Szynka z kurczaka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g Pasztet drobiowy (GLU PSZ,MLE,SOJ,GOR) 50 g Sałata 30 g Pomidor 60 g Herbata bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad podstawowy Zupa jarzynowa (GLU PSZ, MLE, SEL) 300 g Placki ziemniaczane z gulaszem drobiowym (GLU PSZ,SEL,JAJ) 200 g Surówka z buraczków 75 g Marchewka z groszkiem (GLU PSZ,MLE) 75 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad łatwostrawny Zupa jarzynowa (GLU PSZ, MLE, SEL) 300 g Ziemniaki gotowane (MLE) 180 g Gotowana pierś z kurczaka w białym sosie (GLU PSZ,JAJ,MLE) 300 g Buraczki gotowane 75 g Marchewka z groszkiem (GLU PSZ,MLE) 75 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
Jadłospis 14.03.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Śniadanie podstawowe Kasza manna na mleku (MLE,GLU PSZ) 300 g Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Ser biały (MLE) 50 g Szynka z indyka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g Masło (MLE) 15 g Sałata 15 g Ogórek zielony 60 g Herbata 250ml |
![]() |
Śniadanie łatwostrawne Kasza manna na mleku (MLE,GLU PSZ) 300 g Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Ser biały (MLE) 50 g Szynka z indyka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g Masło (MLE) 15 g Sałata 15 g Ogórek zielony 60 g Herbata 250ml |
![]() |
Obiad podstawowa Zupa pomidorowa (MLE,SEL,GLU PSZ) 300 g Dorsz pieczony (RYB) 150 g Surówka z marchewki 75 g Surówka z kapusty kiszonej 75 g Ziemniaki gotowane (MLE) 150 g Kompot z owoców mieszanych 250 ml |
![]() |
Obiad łatwostrawny
Zupa pomidorowa (MLE,SEL,GLU PSZ) 300 g Dorsz gotowany (RYB) 150 g Surówka z marchewki 75 g Sałata z koperkiem i olejem 75 g Ziemniaki gotowane (MLE) 150 g Kompot z owoców mieszanych 250 ml |
Jadłospis 13.03.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Śniadanie podstawowe Ryż na mleku (MLE) 300 g Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Masło (MLE) 15 g Pasztet drobiowy (GLU PSZ,SOJ,JAJ) 60 g Szynka z kurczaka (GLU PSZ, SOJ, SEL) 30 g Ogórek zielony 50 g Kawa zbożowa z mlekiem (GLU ŻYT, GLU JĘCZ, MLE) 250 ml |
![]() |
Śniadanie łatwostrawne Ryż na mleku (MLE) 300 g Chleb pszenny (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Masło (MLE) 15 g Pasztet drobiowy (GLU PSZ,SOJ,JAJ) 60 g Szynka z kurczaka (GLU PSZ, SOJ, SEL) 30 g Ogórek zielony 50 g Kawa zbożowa z mlekiem (GLU ŻYT, GLU JĘCZ, MLE) 250 ml |
![]() |
Obiad podstawowa Zupa szpinakowa (SEL,GLU PSZ,MLE) 300 ml Pierogi ruskie z cebulką (GLU PSZ,MLE) 200 g Surówka z marchewki z ananasem 75 g Kapusta pekińska z koperkiem i jogurtem naturalnym (MLE) 75 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad łatwostrawne
Zupa szpinakowa (SEL,GLU PSZ,MLE) 300 ml Pierogi ruskie bez cebuli (GLU PSZ,MLE) 200 g Surówka z marchewki z ananasem 75 g Kapusta pekińska z koperkiem i jogurtem naturalnym (MLE) 75 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
Jadłospis 12.03.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Obiad podstawowy Krupnik (GLU JĘCZ,SEL) 300 g Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g Pulpet drobiowy gotowany z sosem koperkowym (MLE,GLU PSZ,SEL) 100 g Kapusta czerwona 75 g Surówka z marchewki 75 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad łatwostrawny Krupnik (GLU JĘCZ,SEL) 300 g Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g Pulpet drobiowy gotowany z sosem koperkowym (MLE,GLU PSZ,SEL) 100 g Sałata lodowa z olejem i koperkiem 75 g Surówka z marchewki 75 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Kolacja podstawowa Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 70 g Masło (MLE) 10 g Pieczona kaszanka (GLU PSZ/ŻYT/JĘCZ/OWS,SOJ,SEL,GOR, JAJ) 150 g Szynka drobiowa (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g Ogórek, sałata 60 g Herbata 250 ml PN: Galaretka owocowa bez cukru (GLU PSZ) 150 g |
![]() |
Kolacja z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Masło (MLE) 10 g Szynka drobiowa (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g Ser mozzarella (MLE) 30 g Ogórek, sałata 60 g Herbata bez cukru 250 ml PN: Galaretka owocowa bez cukru (GLU PSZ) 150 g |
Jadłospis 11.03.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Obiad podstawowy Barszcz czerwony (SEL,GLU PSZ,MLE) 300 g Smażony kotlet z piersi kurczaka, panierowany (GLU PSZ,MLE,JAJ) 150 g Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g Surówka colesław na jogurcie (MLE, SEL,GOR) 75 g Buraczki z cebulką 75 g Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad łatwostrawny Barszcz (SEL,GLU PSZ,MLE) 300 g Gotowana pierś z kurczaka z delikatnym sosem (GLU PSZ, SEL,MLE) 150 g Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g Burak gotowany 75 g Fasolka szparagowa na ciepło 75 g Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Kolacja podstawowa Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Masło (MLE) 15 g Jajko gotowane (JAJ) 50 g Szynka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g Pomidor 60 g Herbata 250 ml PN: Jogurt owocowy (MLE) 150 g |
![]() |
Kolacja łatwostrawna
Chleb pszenny (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Masło (MLE) 15 g Jajko gotowane (JAJ) 50 g Szynka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g Pomidor bez skórki 60 g Herbata 250 ml PN: Jogurt owocowy (MLE) 150 g |
Jadłospis 10.03.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Śniadanie podstawowe Płatki jęczmienne na mleku (MLE,GLU JĘCZ) 300g Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100g Masło (MLE) 15g Naleśniki z serem białym i dżemem truskawkowym niskosłodzonym (GLU PSZ,MLE,JAJ) 1 szt Szynka drobiowa (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30g Sałata 30g, pomidor 60g Kawa zbożowa na mleku (GLU ŻYT, GLU JĘCZ, MLE) 250ml |
![]() |
Śniadanie z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów Płatki jęczmienne na mleku (MLE,GLU JĘCZ) 300g Chleb pszenny (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100g Masło (MLE) 15g Naleśniki z serem białym i dżemem truskawkowym niskosłodzonym (GLU, PSZ,MLE,JAJ) 1 szt. Szynka drobiowa (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30g Sałata, pomidor bez skórki Kawa zbożowa na mleku (GLU ŻYT, GLU JĘCZ, MLE) 250ml |
![]() |
Obiad podstawowy Zupa kalafiorowa (GLU PSZ,MLE,SEL) 300ml Spaghetti z mięsem drobiowym w sosie pomidorowym z marchewką (GLU PSZ,SEL) 200g Kompot z jabłek bez cukru 250ml |
![]() |
Obiad łatwostrawny Zupa kalafiorowa (GLU PSZ,MLE,SEL) 300ml Spaghetti z mięsem drobiowym w delikatnym sosie pomidorowym z marchewką (bez czosnku i cebuli) (GLU PSZ, SEL) 200g Kompot z jabłek bez cukru 250ml |
Jadłospis 07.03.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Śniadanie podstawowe Owsianka na mleku (GLU OWS,MLE) 300 ml Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Masło (MLE) 15 g Ser biały chudy (MLE) 60 g Szynka z indyka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g Pomidor 60 g Ogórek zielony 30 g Kawa zbożowa z mlekiem (GLU ŻYT, GLU JĘCZ, MLE) 250 ml |
![]() |
Śniadanie z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów Owsianka na mleku (GLU OWS,MLE) 300 ml Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Masło (MLE) 15 g Ser biały chudy (MLE) 60 g Szynka z indyka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g Pomidor 60 g Ogórek zielony 30 g Kawa zbożowa z mlekiem (GLU ŻYT, GLU JĘCZ, MLE) 250 ml |
![]() |
Obiad podstawowy Barszcz (GLU PSZ, SEL, MLE) 250 ml Pieczony mintaj w sosie (MLE,GLU PSZ) 150 g Kapusta kiszona 75 g Fasolka szparagowa gotowana 75 g Kasza jaglana gotowana 100 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad łatwostrawny Barszcz (GLU PSZ, SEL, MLE) 300 ml Gotowany mintaj w sosie cytrynowym (MLE,GLU PSZ) 150 g Kapusta pekińska z jogurtem naturalnym (MLE) 75 g Fasolka szparagowa gotowana bez bułki tartej 75 g Kasza jaglana gotowana 100 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
Jadłospis 06.03.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Śniadanie podstawowe Płatki żytnie na mleku (MLE,GLU ŻYT) 300 g Pieczywo zwykłe (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Masło (MLE) 15 g Jajecznica na szynce ze szczypiorkiem (GLU PSZ,MLE,JAJ) 100 g Pomidor 60 g Sałata 30 g Kawa zbożowa (GLU ŻYT, GLU JĘCZ, MLE) 250 ml |
![]() |
Śniadanie z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów Płatki żytnie na mleku (MLE,GLU ŻYT) 300 g Pieczywo razowe ((GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Masło (MLE) 15 g Jajecznica na szynce ze szczypiorkiem (GLU PSZ,MLE,JAJ) 100 g Pomidor 60 g Sałata 30 g Herbata bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad podstawowy Zupa jarzynowa (GLU PSZ, SEL, MLE) 250 ml Gulasz z indyka z czerwoną papryką (MLE,GLU PSZ,SEL) 150 g Kasza gryczana gotowana 100 g Surówka z buraczków 75 g Surówka z kapusty kiszonej 75 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów Zupa jarzynowa (GLU PSZ, SEL, MLE) 250 ml Gulasz z indyka z czerwoną papryką (MLE,GLU PSZ,SEL) 150 g Kasza gryczana gotowana 100 g Surówka z buraczków 75 g Surówka z kapusty kiszonej 75 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
Jadłospis 05.03.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Śniadanie podstawowe Płatki jęczmienne na mleku (GLU JĘCZ,MLE) 300 ml Pieczywo zwykłe (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Masło (MLE) 15 g Ser żółty (MLE) 30 g Pasztet pieczony, drobiowy (SOJ, MLE, ORZ, SEL, GOR) 60 g Papryka świeża 50 g Sałata 15 g Kawa zbożowa z mlekiem (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) 250 ml |
![]() |
Śniadanie z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów Płatki jęczmienne na mleku (MLE) 300 ml Pieczywo razowe (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Masło (MLE) 15 g Szynka drobiowa (GLU PSZ,MLE,SOJ) 45 g Pasztet pieczony, drobiowy (SOJ, MLE, ORZ, SEL, GOR) 60 g Pomidor bez skórki 50 g Sałata 15 g Herbata bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad podstawowy Barszcz czerwony (GLU PSZ, MLE) 300 ml Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g Jajko sadzone (JAJ) 100 g Surówka z kapusty 75 g Surówka z marchewki 75 g Kompot z owoców mieszanych 250 ml |
![]() |
Obiad łatwostrawna Barszcz czerwony (GLU PSZ, MLE) 300 ml Ziemniaki gotowane (MLE) 150 g Jajka sadzone (JAJ) 100 g Marchewka gotowana 75 g Sałata lodowa z koperkiem i olejem 75 g Kompot z owoców mieszanych 250 ml |
Jadłospis 04.03.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Śniadanie podstawowe Płatki jęczmienne na mleku (GLU JĘCZ, MLE) 300 ml Pieczywo zwykłe (GLU PSZ, GLU ŻYT) 70 g Masło (MLE) 15 g Parówka drobiowa(GLU PSZ,MLE,SEL,SOJ,GOR) 100 g Szynka drobiowa (MLE) 30 g Sałata 15 g Ogórek zielony 40 g Herbata 250 ml |
![]() |
Śniadanie z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów Płatki jęczmienne na mleku (MLE, GLU JĘCZ) 300 ml Pieczywo razowe (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g Masło (MLE) 15 g Parówka drobiowa(GLU PSZ,MLE,SEL,SOJ,GOR) 100 g Szynka drobiowa (MLE) 30 g Sałata 15 g Pomidor bez skórki 40 g Herbata 250 ml |
![]() |
Obiad podstawowy Pomidorowa z ryżem (GLU PSZ, MLE, SEL) 300 ml Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g Pieczony mielony (GLU PSZ,MLE,JAJ) 80 g Surówka z czerwonej kapusty (GOR) 75 g Colesław na jogurcie (MLE, SEL) 75 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów Pomidorowa z ryżem (GLU PSZ, MLE, SEL) 300 ml Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g Gotowany kotlet mielony z białym sosie (GLU PSZ,MLE,JAJ) 80 g Surówka z czerwonej kapusty (GOR) 75 g Colesław na jogurcie (MLE) 75 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
Jadłospis 03.03.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Śniadanie podstawowe Musli na mleku (GLU PSZ, GLU ŻYT, MLE, ORZ, OZI) 300 g Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 70 g Masło (MLE) 15 g Jajecznica ze szczypiorkiem (MLE,JAJ) 50 g Szynka gotowana (GLU PSZ,MLE,SEL) 30 g Sałata 15 g Pomidor 60 g Herbata 250 ml |
![]() |
Śniadanie z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów Musli na mleku (GLU PSZ, GLU ŻYT, MLE, ORZ, OZI) 300 g Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 70 g Masło (MLE) 15 g Jajecznica ze szczypiorkiem (MLE,JAJ) 50 g Szynka gotowana (GLU PSZ,MLE,SEL) 30 g Sałata 15 g Pomidor 60 g Herbata 250 ml |
![]() |
Obiad podstawowy Zupa kalafiorowa (SEL,GLU PSZ,MLE) 300 ml Łazanki z kapustą kiszoną i mielonym z indyka (GLU PSZ,SEL,SOJ,GOR,JAJ) 400 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów Zupa kalafiorowa (GLU PSZ, SEL,MLE) 300 ml Łazanki z makaronu razowego z kapustą kiszoną i mielonym z indyka (GLU PSZ,SEL,SOJ,GOR,JAJ) 400 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
Archiwa jadłospisów dziesięciodniowych
Oznaczenie alergenów
















































































