ul. Lekarska 1, Wrocław

Adres Szpitala

(71) 387 66 00

Rejestracja

Pon. - Pt.: 7:00 - 20:00

Godziny otwarcia

Archiwum Dobry posiłek w szpitalu – 05.2025

Uprzejmie informujemy, że od 1 grudnia 2023 r. Szpital Vratislavia Medica im. Św. Jana Pawła II przystąpił do programu pilotażowego „Dobry posiłek w szpitalu” wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 r. dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach.

Opis
Obiad podstawowy
Barszcz czerwony zabielany (1A,7,9) 250 ml
Pieczony mintaj w sosie koperkowym (1A,4,7,9,10) 150 g
Ziemniaki gotowane, puree z dodatkiem mleka (7) 210 g
Surówka z kapusty kiszonej z tartą marchewką, cebulą, natką pietruszki z olejem rzepakowym 75 g
Brokuł gotowany 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawny
Barszcz czerwony zabielany (1A,7,9) 250 ml
Gotowany mintaj w sosie koperkowym (1A,4,7,9,10) 150 g
Ziemniaki gotowane, puree z dodatkiem mleka (7) 210 g
Kapusta pekińska z jogurtem naturalnym (7) 75 g
Brokuł gotowany 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Kolacja podstawowa
Chleb zwykły (1a,1b,3,7,8,10,11,12) 100 g
Sałatka jarzynowa (ziemniak, marchew, seler, groszek zielony, jajko) z jogurtem naturalnym (3,7,9,10) 170 g
Szynka wiejska (1A,7,6,9) 50 g
Pomidor z miksem sałat 100 g
Masło (7) 15 g
Herbata czarna bez cukru 250 ml
PN: Kisiel malinowy (1A,7) 150 g
.
Kolacja z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów
Chleb razowy (1A,1B,3,6,7,8,10,13) 100 g
Sałatka jarzynowa (ziemniak, marchew, seler, groszek zielony, jajko) z jogurtem naturalnym (3,7,9,10) 170 g
Szynka wiejska (1A,7,6,9) 50 g
Masło (7) 15 g
Pomidor z miksem sałat 100 g
Herbata czarna bez cukru 250 ml
PN: Kisiel malinowy bez cukru (1A,7) 150 g
Opis
Śniadanie podstawowe
Pełnoziarniste płatki jaglane na mleku (1,7,8,11) 300 g
Chleb zwykły (1a,1b,3,7,8,10,11,12) 70 g
Masło (7) 15 g
Szynka gotowana (1A,7,9) 30 g
Ser żółty (7) 30 g
Sałata 15g, ogórek 50 g
Herbata czarna bez cukru 250 ml
Śniadanie z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Pełnoziarniste płatki jaglane na mleku (1,7,8,11) 300 g
Chleb razowy (1A,1B,3,6,7,8,10,13) 70 g
Masło (7) 15 g
Szynka gotowana (1A,7,9) 30 g
Sałata 15g, ogórek 50 g
Ser żółty (7) 30 g
Herbata czarna bez cukru 250 ml
Obiad podstawowy
Krupnik gotowany z włoszczyzną, niezabielany (1C,9) 300 g
Kotlet z piersi kurczaka, panierowany, smażony na oleju rzepakowym (1A,9) 150 g
Ziemniaki gotowane (7) 210 g
Surówka colesław z białej kapusty i marchewki na jogurcie naturalnym (7) 75 g
Surówka z marchewki, skropiona sokiem z cytryny 75 g
Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml .
Obiad łatwostrawny
Krupnik gotowany z włoszczyzną, niezabielany (1C,9) 300 g
Gotowana pierś z kurczaka z białym sosem (1A,7,9) 150 g
Ziemniaki gotowane (7) 210 g
Surówka z marchewki, skropiona sokiem z cytryny 75 g
Kalafior gotowany 75 g
Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml
Opis
Obiad podstawowy
Zupa jarzynowa z ziemniakami, zabielana (1A, 9, 7) 250 ml
Gulasz z udźca indyka z czerwoną papryką, cebulą i marchewką w sosie pomidorowym (1A,7,9) 150 g
Kasza gryczana gotowana (1,9,12,13) 100 g
Buraczki gotowane, tarte 75 g
Kapusta kiszona z tartą marchewką i cebulą 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawny
Zupa jarzynowa z ziemniakami, zabielana (1A, 9, 7) 250 ml
Delikatny gulasz z udźca indyka z marchewką (bez papryki) (7,1A,9) 150 g
Kasza jęczmienna perłowa, gotowana (1C) 100 g
Buraczki gotowane, tarte 75 g
Fasolka szparagowa gotowana bez bułki tartej 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Kolacja podstawowa
Chleb zwykły (1a,1b,3,7,8,10,11,12) 100 g
Masło (7) 15 g
Pasta z tuńczyka na jogurcie naturalnym z cebulą i natką pietruszki (4,3,7,10) 50 g
Ser biały, półtłusty (7) 60 g
papryka świeża 50 g
sałata 15 g
Herbata czarna bez cukru 250 ml
PN: koktajl bez cukru na jogurcie z owoców leśnych (7) 150 g .
Kolacja z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb razowy (1A,1B,3,6,7,8,10,13) 100 g
Masło (7) 15 g
Pasta z tuńczyka na jogurcie naturalnym z cebulą i natką pietruszki (4,3,7,10) 50 g
Ser biały, półtłusty (7) 60 g
papryka świeża 50 g
sałata 15 g
Herbata czarna bez cukru 250 ml
PN: kefir (7) 150 g
Opis
Obiad podstawowy
Zupa z fasolką szparagową (1A, 7, 9) 300 ml
Gołąbki z ryżem, mięsem mielonym z indyka i sosem pomidorowym (1A,7,9) 160 g
Ziemniaki gotowane (7) 210 g
Surówka z kapusty czerwonej (10) 75 g
Surówka z marchewki 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Obiad z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Zupa z fasolką szparagową (1A, 7, 9) 300 ml
Pierś z indyka gotowana z ziołami prowansalskimi (3,5,7,9,10,11) 150 g
Ziemniaki gotowane (7) 210 g
Surówka z marchewki 75g Sałata lodowa z olejem i koperkiem 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Kolacja podstawowa
Pierogi leniwe z twarogiem półtłustym, masłem i cynamonem (1A,3,5,6,7,9,10) 100 g
Chleb zwykły (1a,1b,3,7,8,10,11,12) 70 g
Masło (7) 10 g
Szynka wiejska (1A,6,7,9,10) 30 g
Ogórek zielony 50 g
sałata 30 g
Herbata 250 ml
PN: Jabłko 1 szt. .
Kolacja z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb razowy (1A,1B,3,6,7,8,10,13) 90 g
Masło (7) 10 g
Serek wiejski (7) 200 g
Szynka wiejska (1A,6,7,9,10) 30 g
Ogórek zielony 50 g
Sałata 30 g
Herbata czarna bez cukru 250 ml
PN: Jabłko 1 szt.
Opis
Obiad podstawowy
Zupa kalafiorowa z ziemniakami, zabielana (7,9) 300 ml
Spaghetti z mięsem mielonym z indyka w sosie pomidorowym z marchewką (1A,7,9) 200 g
Kompot z jabłek bez cukru 250 ml
Obiad z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Zupa kalafiorowa z ziemniakami, zabielana (7,9) 300 ml
Makaron razowy z mięsem drobiowym w sosie pomidorowym z marchewką (1A,7,9) 200 g
Kompot z jabłek bez cukru 250 ml
Kolacja podstawowa
Chleb zwykły (1a,1b,3,7,8,10,11,12) 90 g
Masło (7) 15 g
Chuda parówka drobiowa na ciepło (1A,7,10) 100 g
Ser żółty (7) 30 g
Sałata 15 g
Pomidor 60 g
Herbata czarna bez cukru 250 ml
PN: banan 1 szt.
Kolacja z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb razowy (1A,1B,3,6,7,8,10,13) 90 g
Masło (7) 15 g
Chuda parówka drobiowa na ciepło (1A,7,10) 100 g
Ser żółty (7) 30 g
Sałata 15g Pomidor 60 g
Herbata czarna bez cukru250 ml
PN: jogurt naturalny (7) 100 g
Opis
Śniadanie podstawowe
Ryż na mleku (MLE) 300g
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100g
Masło (MLE) 15g
Pasztet drobiowy (GLU PSZ,SOJ,JAJ) 60g
Szynka z kurczaka (GLU PSZ, SOJ, SEL) 30g,
Sałata 20g, Papryka czerwona 50g,
Kawa zbożowa z mlekiem (GLU ŻYT, GLU JĘCZ, MLE) 250ml
Śniadanie z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Musli na mleku (GLU PSZ, GLU ŻYT, MLE, ORZ, OZI) 300g
Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT)100g
Masło (MLE) 15g
Pasztet drobiowy (GLU PSZ,SOJ,JAJ) 60g
Szynka z kurczaka (GLU PSZ, SOJ, SEL) 30g,
Sałata 20g, Papryka czerwona 60g
Herbata bez cukru 250ml
Obiad podstawowy
Zupa szpinakowa (SEL,GLU PSZ,MLE) 300ml
Pierogi ruskie z cebulką (GLU PSZ,MLE) 200g
Surówka z marchewki z ananasem 75g
Surówka z białej kapusty 75g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawny
Zupa szpinakowa (SEL,GLU PSZ,MLE) 300ml
Pierogi ruskie bez cebuli (GLU PSZ,MLE) 200g
Buraczki 75g
Kapusta pekińska z koperkiem i olejem 75g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Opis
Śniadanie podstawowe
Płatki żytnie na mleku (GLU ŻYT, MLE) 250 ml
Chleb zwykły (GLU ŻYT, GLU PSZ) 90 g
Masło (MLE) 15 g
Szynka drobiowa (GLU PSZ, SOJ, MLE) 45 g
Ser mozzarella (MLE) 30 g
Ogórek małosolny 60 g
sałata 15 g
Herbata bez cukru 250 ml
Śniadanie z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Płatki żytnie na mleku (GLU ŻYT, MLE) 250 ml
Chleb żytni (GLU ŻYT, GLU PSZ) 90 g
Masło (MLE) 15 g
Szynka drobiowa (GLU PSZ, SOJ, MLE) 45 g
Ser mozzarella (MLE) 30 g
Ogórek małosolny 60 g
sałata 15 g
Herbata bez cukru 250 ml
Obiad podstawowy
Zupa jarzynowa (SEL,MLE,GLU PSZ) 300 ml
Klopsiki duszone w sosie pomidorowym (GLU PSZ,JAJ,SEL,MLE) 200 g
Surówka z białej kapusty (MLE, SEL) 75 g
Surówka z ogórka kiszonego (MLE,GOR) 75 g
Kasza gryczana 100 g
Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawny
Zupa jarzynowa (SEL,MLE,GLU PSZ) 300 ml
Klopsiki gotowane w sosie pomidorowym (GLU PSZ,JAJ,SEL,MLE) 200 g
Fasolka szparagowa gotowana 75 g
Sałata lodowa z olejem rzepakowym 75 g
Kasza jęczmienna (GLU JĘCZ) 100 g
Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml
Opis
Obiad podstawowy
Zupa kalafiorowa (GLU PSZ,MLE,SEL) 300 ml
Risotto z kurczakiem i cukinią (GLU PSZ,SEL) 200 g
Surówka z buraczków 75 g
Surówka z marchewki 75 g
Kompot z jabłek bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawny
Zupa kalafiorowa (GLU PSZ,MLE,SEL) 300 ml
Risotto z kurczakiem i cukinią (GLU PSZ,SEL) 200 g
Surówka z buraczków 75 g
Surówka z marchewki 75 g
Kompot z jabłek bez cukru 250 ml
Kolacja podstawowa
Galareta drobiowo-warzywna (SEL,GOR,SOJ) 260 g
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Polędwica sopocka (GLU,MLE,SEL,SOJ) 30 g
Ogórek zielony 60 g
sałata 30 g
Herbata 250 ml
PN: jogurt owocowy (MLE) 100 g
Kolacja z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Galareta drobiowo-warzywna (SEL,GOR,SOJ) 260 g
Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Polędwica sopocka (GLU,MLE,SEL,SOJ) 30 g
Ogórek zielony 60 g
Sałata 30 g
Herbata 250 ml
PN: jogurt naturalny (MLE) 100 g
Opis
Śniadanie podstawowe
Kasza manna na mleku (GLU PSZ,MLE) 300 g
Ser biały chudy (MLE) 60 g
Schab gotowany (GLU PSZ,MLE,SOJ,SEL) 30 g
Sałata 15 g
Pomidor 60 g
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 70 g
Masło (MLE) 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) 250 ml
Śniadanie z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Płatki owsiane na mleku (GLU OWS,MLE) 300 g
Ser biały chudy (MLE) 60 g
Schab gotowany (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g
Sałata 15 g
Pomidor 60 g
Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 70 g
Masło (MLE) 10 g
Herbata bez cukru 250 ml
Obiad podstawowy
Pomidorowa z ryżem (GLU PSZ,SEL,MLE) 300 ml
Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g
Wątróbka duszona z cebulką i jabłkiem (GLU PSZ,SEL) 200 g
Surówka z białej kapusty (MLE,SEL) 75 g
Brokuł gotowany 75 g
Kompot z jabłek bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawny
Pomidorowa z ryżem (GLU PSZ, SEL, MLE) 300 ml
Ziemniaki gotowane (MLE) 150 g
Pierś z kurczaka gotowana na parze w łagodnych przyprawach 150 g
Sałata masłowa z jogurtem naturalnym (MLE) 75 g
Brokuł gotowany 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Opis
Obiad podstawowy
Zupa kalafiorowa (SEL,GLU PSZ,MLE) 300 g
Łazanki z kapustą kiszoną i mielonym z indyka (GLU PSZ,SEL,SOJ,GOR,JAJ) 400 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawny
Zupa kalafiorowa (GLU PSZ, SEL, MLE) 300 ml
Makaron z kurczakiem i szpinakiem (GLU PSZ,MLE,SEL,JAJ) bez czosnku 350 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Kolacja łatwostrawna
Chleb pszenny (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Ser biały (MLE) 30 g
Szynka drobiowa (GLU PSZ,MLE,SEL,SOJ,GOR) 30 g
Pomidor bez skórki 60 g
Sałata 15 g
PN: galaretka owocowa (GLU PSZ) 100 g
Kolacja z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Ser żółty (MLE) 30 g
Szynka drobiowa (GLU PSZ,MLE,SEL,SOJ,GOR) 30 g
Sałata 30 g
Ogórek małosolny 60 g
PN: galaretka owocowa bez cukru (GLU PSZ) 100 g
Opis
Śniadanie podstawowe
Płatki owsiane na mleku (GLU OWS,MLE) 300 ml
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Ser biały chudy (MLE) 60 g
Szynka z indyka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g
Pomidor 60 g
Herbata bez cukru 250 ml
Śniadanie łatwostrawne
Płatki owsiane na mleku (GLU OWS,MLE) 300 ml
Chleb żytni (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Ser biały chudy (MLE) 60 g
Szynka z indyka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g
Ogórek 60 g
Herbata bez cukru 250 ml
Obiad podstawowy
Zupa brokułowa z makaronem (GLU PSZ, SEL, MLE) 250 ml
Pieczony mintaj w sosie (MLE,GLU PSZ) 150 g
Kapusta kiszona 75 g
Warzywa po grecku (GLU PSZ,SEL) 75 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 150 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawna
Zupa brokułowa z makaronem (GLU PSZ, SEL, MLE) 300 ml
Gotowany mintaj w sosie cytrynowym (MLE,GLU PSZ) 150 g
Kapusta pekińska z jogurtem naturalnym (MLE) 75 g
Warzywa po grecku (GLU PSZ,SEL) 75 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 150 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Opis
Śniadanie podstawowe
Płatki jęczmienne na mleku (GLU JĘCZ,MLE) 300 g
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Szynka z kurczaka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g
Pasztet drobiowy (GLU PSZ,MLE,SOJ,GOR) 50 g
Sałata 30g, Pomidor 60 g
Kawa zbożowa z mlekiem (GLU ŻYT, GLU JĘCZ,MLE) 250 ml
Śniadanie łatwostrawne
Płatki jęczmienne na mleku (GLU JĘCZ,MLE) 300 g
Chleb żytni (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Szynka z kurczaka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g
Pasztet drobiowy (GLU PSZ,MLE,SOJ,GOR) 50 g
Sałata 30g, Pomidor 60 g
Kawa zbożowa z mlekiem (GLU ŻYT, GLU JĘCZ,MLE) 250 ml
Obiad podstawowy
Zupa jarzynowa (GLU PSZ, MLE, SEL) 300 g
Placki ziemniaczane z gulaszem drobiowym (GLU PSZ,SEL,JAJ) 200 g
Surówka z buraczków 75 g
Marchewka z groszkiem (GLU PSZ,MLE) 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawna
Zupa jarzynowa (GLU PSZ, MLE, SEL) 300 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 180 g
Gotowana pierś z kurczaka w białym sosie (GLU PSZ,JAJ,MLE) 300 g
Buraczki gotowane 75 g
Marchewka z groszkiem (GLU PSZ,MLE) 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Opis
Śniadanie podstawowe
Płatki jęczmienne na mleku (GLU JĘCZ,MLE) 300 ml
Pieczywo zwykłe (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15g , Ser żółty (MLE) 30 g
Pasztet pieczony, drobiowy (SOJ, MLE, ORZ, SEL, GOR, GLU PSZ) 60 g
Papryka świeża 50 g
Sałata 15 g
Kawa zbożowa z mlekiem (GLU ŻYT, GLU JĘCZ, MLE) 250 ml
Śniadanie łatwostrawne
Płatki jęczmienne na mleku (GLU JĘCZ,MLE) 300 ml
Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15g , Ser żółty (MLE) 30 g
Pasztet pieczony, drobiowy (SOJ, MLE, ORZ, SEL, GOR, GLU PSZ) 60 g
Papryka świeża 50 g
Sałata 15 g
Kawa zbożowa z mlekiem (GLU ŻYT, GLU JĘCZ, MLE) 250 ml
Obiad podstawowy
Barszcz (GLU PSZ, SEL, MLE) 250 ml
Pieczona rolada mięsna ze szpinakiem (GLU PSZ,MLE,JAJ) 150 g
Surówka z czerwonej kapusty (GOR) 75 g
Kalafior gotowany 75 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawna
Barszcz (GLU PSZ, SEL, MLE) 300 ml
Gotowana rolada mięsna ze szpinakiem (GLU PSZ,MLE,JAJ) 150 g
Surówka z marchewki 75 g
Kalafior gotowany 75 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Opis
Śniadanie podstawowe
Płatki owsiane na mleku (MLE,GLU OWS) 300 g
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Naleśniki z serem białym i dżemem truskawkowym niskosłodzonym (GLU PSZ,MLE,JAJ) 1 szt.
Szynka drobiowa (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g
Sałata 30 g
Pomidor 60 g
Herbata bez cukru 250 ml
Śniadanie łatwostrawne
Płatki owsiane na mleku (MLE,GLU OWS) 300 g
Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Naleśniki z serem białym i dżemem truskawkowym niskosłodzonym (GLU PSZ,MLE,JAJ) 1 szt.
Szynka drobiowa (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g
Sałata 30 g
Pomidor 60 g
Herbata bez cukru 250 ml
Obiad podstawowy
Zupa kalafiorowa (GLU PSZ,MLE,SEL) 300 ml
Spaghetti z mięsem drobiowym w sosie pomidorowym z marchewką (GLU PSZ,SEL) 200 g
Kompot z jabłek bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawna
Zupa kalafiorowa (GLU PSZ,MLE,SEL) 300 ml
Spaghetti z mięsem drobiowym w sosie pomidorowym z marchewką (bez czosnku i cebuli) (GLU PSZ,SEL) 200 g
Kompot z jabłek bez cukru 250 ml
Opis
Śniadanie podstawowe
Musli na mleku (GLU PSZ, GLU ŻYT, MLE, ORZ, OZI) 300 g
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 70 g
Masło (MLE) 15 g
Szynka z kurczaka (GLU PSZ,MLE,SEL) 30 g
Ser biały chudy (MLE) 50 g
Sałata 15 g
Ogórek zielony 50 g
Herbata 250 ml
Śniadanie z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Musli na mleku (GLU PSZ, GLU ŻYT, MLE, ORZ, OZI) 300 g
Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 70 g
Masło (MLE) 15 g
Szynka z kurczaka (GLU PSZ,MLE,SEL) 30 g
Ser biały chudy (MLE) 50 g
Sałata 15 g
Ogórek zielony 50 g
Herbata 250 ml
Obiad podstawowy
Krupnik (SEL,GLU JĘCZ,MLE) 300 g
Smażony kotlet z piersi kurczaka, panierowany (GLU PSZ,MLE,JAJ) 150 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g
Surówka colesław na jogurcie (MLE, SEL,GOR) 75 g
Surówka z ogórka kiszonego (GOR) 75 g
Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawna
Krupnik (SEL,GLU JĘCZ,MLE) 300 g
Gotowana pierś z kurczaka z delikatnym białym sosem (GLU PSZ, SEL,MLE) 150 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g
Burak gotowany 75 g
Kalafior gotowany 75 g
Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml
Opis
Śniadanie podstawowe
Owsianka na mleku (GLU OWS,MLE) 300 ml
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Ser biały chudy (MLE) 60 g
Szynka z indyka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g
Pomidor 60 g
Sałata 30 g
Herbata bez cukru 250 ml
Śniadanie z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Ryż na mleku (MLE) 300 g
Owsianka na mleku (GLU OWS,MLE) 300 ml
Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Ser biały chudy (MLE) 60 g
Szynka z indyka (GLU PSZ,MLE,SOJ) 30 g
Pomidor 60 g
Sałata 30 g
Herbata bez cukru 250 ml
Obiad podstawowy
Barszcz (GLU PSZ, SEL, MLE) 250 ml
Pieczony mintaj w sosie (MLE,GLU PSZ) 150 g
Kapusta kiszona 75 g
Fasolka szparagowa gotowana 75 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 180 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawna
Barszcz (GLU PSZ, SEL, MLE) 300 ml
Gotowany mintaj w sosie cytrynowym (MLE,GLU PSZ) 150 g
Kapusta pekińska z jogurtem naturalnym (MLE) 75 g
Fasolka szparagowa gotowana bez bułki tartej 75 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 180 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Opis
Śniadanie podstawowe
Ryż na mleku (MLE) 300 g
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Pasztet drobiowy (GLU PSZ,SOJ,JAJ) 60 g
Szynka z kurczaka (GLU PSZ, SOJ, SEL) 30 g
Sałata 20 g
Ogórek zielony 50 g
Kawa zbożowa z mlekiem (GLU ŻYT, GLU JĘCZ, MLE) 250 ml
Śniadanie z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Ryż na mleku (MLE) 300 g
Chleb razowy(GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Pasztet drobiowy (GLU PSZ,SOJ,JAJ) 60 g
Szynka z kurczaka (GLU PSZ, SOJ, SEL) 30 g
Sałata 20 g
Ogórek zielony 50 g
Kawa zbożowa z mlekiem (GLU ŻYT, GLU JĘCZ, MLE) 250 ml
Obiad podstawowy
Zupa szpinakowa (SEL,GLU PSZ,MLE) 300 ml
Pierogi ruskie z cebulką (GLU PSZ,MLE) 200 g
Surówka z marchewki z ananasem 75 g
Kapusta pekińska z koperkiem i jogurtem naturalnym (MLE) 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawna
Zupa szpinakowa (SEL,GLU PSZ,MLE) 300 ml
Pierogi ruskie bez cebuli (GLU PSZ,MLE) 200 g
Surówka z marchewki z ananasem 75 g
Kapusta pekińska z koperkiem i jogurtem naturalnym (MLE) 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Opis
Śniadanie podstawowe
Płatki jęczmienne na mleku (GLU JĘCZ, MLE) 300 g
Chleb zwykły (GLU PSZ, GLU ŻYT) 90 g
Mozzarella (MLE) 50 g
Masło (MLE) 15 g
Szynka drobiowa (GLU PSZ,MLE,SOJ) 50 g
Rzodkiewka 50 g
Sałata masłowa 15 g
Herbata bez cukru 250 ml
Śniadanie z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Płatki jęczmienne na mleku (GLU JĘCZ, MLE) 300 g
Chleb żytni (GLU PSZ, GLU ŻYT) 90 g
Mozzarella (MLE) 50 g
Masło (MLE) 15 g
Szynka drobiowa (GLU PSZ,MLE,SOJ) 50 g
Rzodkiewka 50 g
Sałata masłowa 15 g
Herbata bez cukru 250 ml
Obiad podstawowy
Zupa z fasolką szparagową (GLU PSZ, SEL, MLE) 300 ml
Gołąbki z sosem pomidorowym (GLU PSZ,MLE,SEL) 160 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g
Surówka z kapusty czerwonej (GOR) 75 g
Surówka z marchewki 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawna
Zupa z fasolką szparagową (GLU PSZ, SEL, MLE) 300 ml
Gotowane pulpety z kurczaka z ryżem w sosie pomidorowym (GLU PSZ,MLE,SEL) 200 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 210 g
Surówka z marchewki 75 g
Sałata lodowa z olejem i koperkiem 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Opis
Śniadanie podstawowe
Płatki żytnie na mleku (MLE,GLU ŻYT) 300 g
Pieczywo zwykłe (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Jajecznica na szynce ze szczypiorkiem (GLU PSZ,MLE,JAJ) 100 g
Pomidor 60 g
Sałata 30 g
Herbata bez cukru 250 ml
Śniadanie z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Płatki żytnie na mleku (MLE,GLU ŻYT) 300 g
Pieczywo razowe (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Jajecznica na szynce ze szczypiorkiem (GLU PSZ,MLE,JAJ) 100 g
Pomidor 60 g
Sałata 30 g
Herbata bez cukru 250 ml
Obiad podstawowy
Zupa jarzynowa (GLU PSZ, SEL, MLE) 250 ml
Gulasz z indyka z czerwoną papryką (MLE,GLU PSZ,SEL) 150 g
Kasza gryczana gotowana 100 g
Surówka z buraczków 75 g
Surówka z kapusty kiszonej 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawna
Zupa jarzynowa (GLU PSZ, SEL, MLE) 250 ml
Delikatny gulasz z indyka z marchewką (bez papryki) (MLE,GLU PSZ,SEL) 150 g
Kasza jęczmienna, drobna (GLU JĘCZ) 100 g
Surówka z buraczków 75 g
Fasolka szparagowa gotowana bez bułki tartej 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Opis
Śniadanie podstawowe
Płatki jęczmienne na mleku (GLU JĘCZ,MLE) 300 ml
Pieczywo zwykłe (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Pasztet drobiowy (SOJ, MLE, ORZ, SEL, GOR) 60 g
Szynka drobiowa (GLU PSZ,MLE,SEL) 30 g
Ogórek 15 g
Pomidor 60 g
Herbata bez cukru 250 ml
Śniadanie z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Płatki jęczmienne na mleku (GLU JĘCZ,MLE) 300 ml
Chleb razowy (GLU PSZ, GLU ŻYT) 100 g
Masło (MLE) 15 g
Pasztet drobiowy (SOJ, MLE, ORZ, SEL, GOR) 60 g
Szynka drobiowa (GLU PSZ,MLE,SEL) 30 g
Ogórek 15 g
Pomidor 60 g
Herbata bez cukru 250 m
Obiad podstawowy
Barszcz (SEL,GLU PSZ,MLE) 300 g
Pyzy z mięsem z cebulką (GLU PSZ,MLE,SEL) 300 g
Surówka z z białej kapusty 75 g
Buraczki 75 g
Kompot z owoców mieszanych 250 ml
Obiad łatwostrawna
Barszcz (SEL,GLU PSZ,MLE) 300 g
Ziemniaki gotowane (MLE) 150 g
Pierś z kurczaka w ziołach na parze w 100 g
Surówka z marchewki 75 g
Kompot z owoców mieszanych 250 ml
Oznaczenie alergenów

Chcesz skorzystać z naszych usług?

Operacje endoprotez
Pakiety rehabilitacji pooperacyjnej

Zadzwoń i sprawdź, jak możemy pomóc
Ci wrócić do sprawności