Archiwum Dobry posiłek w szpitalu – 06.2025
Strona główna » Dla pacjenta » Dobry posiłek w szpitalu » Archiwum Dobry posiłek w szpitalu – 06.2025
Uprzejmie informujemy, że od 1 grudnia 2023 r. Szpital Vratislavia Medica im. Św. Jana Pawła II przystąpił do programu pilotażowego „Dobry posiłek w szpitalu” wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 r. dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach.
Jadłospis 30.06.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Śniadanie podstawowe Kaszka manna na mleku (1A,7) 300 g Ser żółty (7) 30 g Schab pieczony (1A,6,7,9,10) 30 g Sałata 15 g Pomidor 60 g Chleb zwykły (1A,1B,3,7,8,10,11,12) 90 g Masło (7) 15 g Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml |
![]() |
Śniadanie z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów Płatki owsiane na mleku (1d,7,11) 300 g Ser żółty (7) 30 g Schab pieczony (1A,6,7,9,10) 30 g Sałata 15g Pomidor 60 g Chleb razowy (1A,1B,3,6,7,8,10,13) 90 g Masło (7) 15 g Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad podstawowy
Zupa pomidorowa z ryżem, zabielana (1,7,9) 300 g Ziemniaki gotowane, duszone z dodatkiem mleka (7) 210 g Wątróbka drobiowa, duszona z cebulką i jabłkiem na oleju rzepakowym (1A,7) 150 g Surówka z białej kapusty z tartą marchewką i olejem rzepakowym 75 g Surówka z marchewki z dodatkiem soku z cytryny 75 g Kompot z jabłek bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad z z ograniczeniem łatwo
przyswajalnych węglowodanów
Zupa pomidorowa z ryżem, zabielana (1,7,9) 300 g Ziemniaki gotowane, duszone z dodatkiem mleka (7) 210 g Gotowane mięso z piersi z indyka 100 g Brokuł gotowany 75 g Surówka z marchewki z dodatkiem soku z cytryny 75 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
Jadłospis 27.06.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Śniadanie podstawowe Owsianka na mleku (1D,7,11) 300 g Chleb zwykły (1A,1B,3,7,8,10,11,12) 90 g Masło (7) 15 g Pasta z jajka i twarogu ze szczypiorkiem i jogurtem naturalnym (3,7) 60 g Szynka z kurczaka (1A,7,9) 30 g Pomidor 60 g Rzodkiewka 30 g Kawa zbożowa z mlekiem (1B,1D,7) 250 ml |
![]() |
Śniadanie z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów Owsianka na mleku (1D,7,11) 300 g Chleb razowy (1A,1B,3,6,7,8,10,13) 90 g Masło (7) 15 g Pasta z jajka i twarogu ze szczypiorkiem i jogurtem naturalnym (3,7) 60 g Szynka z kurczaka (1A,7,9) 30 g Pomidor 60 g Rzodkiewka 30 g Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad podstawowy
Zupa brokułowa z makaronem, zabielana (1A,3,7,9) 300 g Smażony dorsz, panierowany (1A,3,4,7) 120 g Surówka z kapusty kiszonej z tartą marchewką, cebulą, natką pietruszki z olejem rzepakowym 75 g Buraczki gotowane, tarte 75g Ziemniaki gotowane, duszone z dodatkiem mleka (7) 210 g Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad z z ograniczeniem łatwo
przyswajalnych węglowodanów
Zupa brokułowa z makaronem, zabielana (1A,3,7,9) 300 g Gotowany dorsz w przyprawach (sól, pieprz, cytryna, tymianek) (4,9) 120 g Buraczki gotowane, tarte 75g Surówka z kapusty kiszonej z tartą marchewką, cebulą, natką pietruszki z olejem rzepakowym 75 g Ziemniaki gotowane, duszone z dodatkiem mleka (7) 210 g Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml |
Jadłospis 26.06.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Śniadanie podstawowe Płatki jęczmienne na mleku (1C,7,11) 300 g Chleb zwykły (1A,1B,3,7,8,10,11,12) 90 g Masło (7) 15 g Jajecznica smażona na maśle ze szczypiorkiem (3,7) 100 g Polędwica sopocka (6,9) 30 g Pomidor 60 g sałata 15 g Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml |
![]() |
Śniadanie z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów Płatki jęczmienne na mleku (1C,7,11) 300 g Chleb razowy (1A,1B,3,6,7,8,10,13) 90 g Masło (7) 15 g Jajecznica smażona na maśle ze szczypiorkiem (3,7) 100 g Polędwica sopocka (6,9) 30 g Pomidor 60 g sałata 15 g Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad podstawowy
Zupa z fasolką szparagową (1A, 7, 9) 300 g Pieczona rolada mięsna z indyka ze szpinakiem (1A,3,7,9) 150 g Kasza gryczana, gotowana (1,9,12,13) 100 g Surówka z kapusty pekińskiej z natką pietruszki i jogurtem (7) 75 g Surówka z marchewki 75 g Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad łatwostrawny
Zupa z fasolką szparagową (1A,7,9) 300 g Gotowana rolada mięsna z indyka ze szpinakiem (1A,3,7,9) 150 g Kasza jęczmienna gotowana (1C) 100 g Marchewka tarta 75 g Pekińska z koperkiem i jogurtem naturalnym (7) 75 g Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml |
Jadłospis 25.06.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Śniadanie podstawowe Pełnoziarniste płatki jaglane na mleku (1,7,8,11) 300 g Chleb zwykły z ziarnami (1A,1B,1C,3,7,8,10,11,13) 90 g Masło (7) 15 g Ser żółty (7) 30 g Pasztet pieczony, drobiowy (1A,1D,3,6,7,9,10) 60 g Papryka świeża 50 g Sałata 15 g Kawa zbożowa z mlekiem (1B,1D,7) 250 ml |
![]() |
Śniadanie z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów Pełnoziarniste płatki jaglane na mleku (1,7,8,11) 300 g Chleb razowy (1A,1B,3,6,7,8,10,13) 90 g Masło (7) 15 g Szynka delikatesowa z kurczaka (7,10) 30 g Pasztet pieczony, drobiowy (1A,1D,3,6,7,9,10) 60 g Papryka świeża 50 g Sałata 15 g Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad podstawowy
Krupnik na rosole z kaszą jęczmienną (1C,7,9) 300 g Pierogi z mięsem drobiowo-wieprzowym gotowane, z cebulką (1A,6,7,9,10) 200 g Surówka z białej kapusty z tartą marchewką i natką pietruszki z olejem rzepakowym (10) 75 g Miks warzyw gotowanych 75 g Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad łatwostrawny
Krupnik na rosole z kaszą jęczmienną (1C,7,9) 300 g Miks warzyw z piersią kurczaka, gotowany (1A,9) Surówka z tartej marchewki skropiona sokiem z cytryny 75 g Ziemniaki gotowane, duszone 210 g Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml |
Jadłospis 24.06.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Obiad podstwowy Zupa pomidorowa z makaronem nitki (1A,3,7,9) 300 g Kasza gryczana, gotowana (1,9, 12,13) 100 g Drobiowy kotlet mielony, pieczony (1A,3,7,9) 120 g Surówka z buraczków z cebulą, z olejem rzepakowym 75 g Brokuł gotowany 75 g Kompot z jabłek bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad łatwostrawny Zupa pomidorowa z makaronem nitki (1A,3,7,9) 300 g Kasza jęczmienna łamana, gotowana (1C) 100 g Drobiowy kotlet mielony, gotowany (1A,3,7,9) 120 g Buraczki gotowane 75 g Brokuł gotowany 75 g Kompot z jabłek bez cukru 250 ml |
![]() |
Kolacja podstawowa
Racuchy z jabłkami, smażone (1A,3,7) 180 g Chleb z ziarnami (1A,1B,1C,3,7,8,10,11,13) 70 g Masło (7) 15 g Ser twarogowy, półtłusty (7) 60 g Sałata 25 g Pomidor 60 g Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml PN: jogurt naturalny (7) 100 g |
![]() |
Kolacja z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb razowy (1A,1B,3,6,7,8,10,13) 90 g Masło (7) 15 g Ser twarogowy, półtłusty (7) 60 g Polędwica sopocka (6,9) 30 g Sałata 15 g Pomidor 60 g Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml PN: jogurt naturalny (7) 100 g |
Jadłospis 23.06.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Obiad podstwowy Krupnik gotowany z włoszczyzną i kaszą jęczmienną (1C,9) 300 g Ziemniaki gotowane, duszone z dodatkiem mleka (7) 210 g Pieczona miruna w przyprawach (sól, pieprz, cytryna, tymianek) (4,9) 120 g Surówka z białej kapusty i marchewki (7,12) 75 g Warzywa po grecku (marchew, seler, pietruszka korzeń, cebula, koncentrat pomidorowy) (1A,9) 75 g Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad łatwostrawny Krupnik gotowany z włoszczyzną i kaszą jęczmienną (1C,9) 300 g Ziemniaki gotowane, duszone z dodatkiem mleka (7) 210 g Gotowana miruna w przyprawach (sól, pieprz, cytryna, tymianek) (4,9) 120 g Sałata z olejem rzepakowym i koperkiem (7) 75 g Warzywa po grecku (marchew, seler, pietruszka korzeń, koncentrat pomidorowy) (1A,9) 75 g Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Kolacja podstawowa
Chleb zwykły (1a,1b,3,7,8,10,11,12) 100 g Masło (7) 15 g Ser żółty (7) 30 g Szynka wieprzowa (1A,6,7,9,10) 30 g Sałata 30 g Pomidor 60 g Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml |
![]() |
Kolacja z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb razowy (1A,1B,3,6,7,8,10,13) 90 g Masło (7) 15 g Ser żółty (7) 30 g Szynka wieprzowa (1A,6,7,9,10) 30 g Sałata 30 g Pomidor 60 g Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml |
Jadłospis 20.06.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Śniadanie podstawowe Owsianka na mleku (1D,7,11) 300 g Chleb zwykły (1a,1b,3,7,8,10,11,12) 90 g Masło (7) 15 g , Ser biały chudy (7) 60 g Dżem truskawkowy, niskosłodzony 20 g Szynka z indyka (1A,1D,3,6,7,9,10) 30 g Ogórek 60g, sałata 15 g Kawa zbożowa z mlekiem (1B, 1C, 7) 250 ml |
![]() |
Śniadanie z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów Owsianka na mleku (1D,7,11) 300 g Chleb razowy (1A,1B,3,6,7,8,10,13) 90 g Masło (7) 15 g Ser biały chudy (7) 60 g Szynka z indyka (1A,1D,3,6,7,9,10) 45 g Ogórek 60 g , Sałata 15 g Herbata czarna bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad podstawowy
Barszcz czerwony zabielany (1A,7,9) 300 g Pieczony mintaj (1A,4,7,9,10) 150 g Ziemniaki gotowane, puree z dodatkiem mleka (7) 210 g Surówka z kapusty kiszonej z tartą marchewką, cebulą, natką pietruszki z olejem rzepakowym 75 g Buraczki tarte 75 g Kompot owocowy bez cukru 250ml |
![]() |
Obiad łatwostrawny
Barszcz czerwony zabielany (1A,7,9) 300 g Gotowany mintaj z koperkiem (1A,4,7,9,10) 150 g Ziemniaki gotowane, puree z dodatkiem mleka (7) 210 g Buraczki tarte 75 g Brokuł gotowany 75 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
Jadłospis 18.06.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Obiad podstawowy Zupa z fasolką szparagową (1A, 7, 9) 300g Gulasz z udźca indyka z czerwoną papryką, cebulą i marchewką w sosie pomidorowym (1A,7,9) 150g Kasza gryczana gotowana (1,9,12,13) 100g Buraczki gotowane, tarte 75g Kapusta kiszona z tartą marchewką i cebulą 75g Kompot owocowy bez cukru 250ml |
![]() |
Obiad łatwostrawny Zupa z fasolką szparagową (1A, 7, 9) 300g Delikatny gulasz z udźca indyka z marchewką (bez papryki) (7,1A,9) 150g Kasza jęczmienna łamana, gotowana (1C) 100g Buraczki gotowane, tarte 75g Fasolka szparagowa gotowana bez bułki tartej 75g Kompot owocowy bez cukru 250ml |
![]() |
Kolacja podstawowa
Chleb zwykły (1a,1b,3,7,8,10,11,12) 90g Pasta z tuńczyka na jogurcie naturalnym z cebulą i natką pietruszki (4,3,7,10) 50g Ser biały, półtłusty (7) 60g papryka świeża 50g, sałata 15g Herbata czarna bez cukru 250ml PN: koktajl bez cukru na jogurcie z owoców leśnych (7) 150g |
![]() |
Kolacja z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów
Chleb razowy (1A,1B,3,6,7,8,10,13) 90g Masło (7) 15g Pasta z tuńczyka na jogurcie naturalnym z cebulą i natką pietruszki (4,3,7,10) 50g Ser biały, półtłusty (7) 60g papryka świeża 50g, sałata 15g Herbata czarna bez cukru 250ml PN: koktajl bez cukru na jogurcie z owoców leśnych (7) 150g |
Jadłospis 17.06.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Obiad podstawowy Zupa jarzynowa z ziemniakami, zabielana (1A, 9, 7) 300g Gołąbki z ryżem, mięsem mielonym z indyka i sosem pomidorowym (1A,7,9) 160g Ziemniaki gotowane (7) 210g Surówka z kapusty czerwonej (10) 75g Surówka z marchewki 75g Kompot owocowy bez cukru 250ml |
![]() |
Obiad łatwostrawny Zupa jarzynowa z ziemniakami, zabielana (1A, 9, 7) 300g Gotowane pulpety z kurczaka z ryżem w sosie pomidorowym (1A,3,7,9) 200g Ziemniaki gotowane (7) 210g Surówka z marchewki 75g Buraczki 75g Kompot owocowy bez cukru 250ml |
![]() |
Kolacja podstawowa
Pierogi leniwe z twarogiem półtłustym, masłem i cynamonem (1A,3,5,6,7,9,10) 100g Chleb zwykły (1a,1b,3,7,8,10,11,12) 70g Masło (7) 10g Szynka wiejska (1A,6,7,9,10) 30g Pomidor 60g, sałata 15g Herbata 250ml PN: jogurt waniliowy (3) 100g |
![]() |
Kolacja łatwostrawna
Pierogi leniwe z twarogiem półtłustym, masłem i cynamonem (1A,3,5,6,7,9,10) 100g Chleb pszenny (1a,1b,3,7,8,10,11,12) 70g Masło (7) 10g Szynka wiejska (1A,6,7,9,10) 30g Pomidor bez skórki 60g, sałata 15g Herbata 250ml PN: jogurt waniliowy (3) 100g |
Jadłospis 16.06.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Obiad podstawowy Zupa kalafiorowa z ziemniakami, zabielana (7,9) 300g Spaghetti z mięsem mielonym z indyka w sosie pomidorowym z marchewką (1A,7,9) 200g Kompot z jabłek bez cukru 250ml |
![]() |
Obiad łatwostrawny Zupa kalafiorowa z ziemniakami, zabielana (7,9) 300g Spaghetti z mięsem mielonym z indyka w delikatnym sosie pomidorowym z marchewką (bez czosnku i cebuli) (1A,7,9) 200g Buraczki 75g Kompot z jabłek bez cukru 250ml |
![]() |
Kolacja podstawowa
Chleb zwykły (1a,1b,3,7,8,10,11,12) 90g Masło (7) 15g Chuda parówka drobiowa na ciepło (1A,7,10) 100g Ser żółty (7) 30g Sałata 15g, papryka czerwona świeża 45g Herbata czarna bez cukru 250ml PN: banan 1 szt |
![]() |
Kolacja z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb razowy (1A,1B,3,6,7,8,10,13) 90g Masło (7) 15g Chuda parówka drobiowa na ciepło (1A,7,10) 100g Ser żółty (7) 30g Sałata 15g, papryka czerwona świeża 45g Herbata czarna bez cukru250ml PN: jogurt naturalny (7) 100g |
Jadłospis 13.06.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Śniadanie podstawowe Pełnoziarniste płatki jaglane na mleku (1,7,8,11) 300g Chleb zwykły (1A,1B,3,7,8,10,11,12) 90g Masło (7) 15g, Ser biały chudy (7) 60g Szynka z indyka (1A,6,7,9,10) 30g Pomidor 60g, sałata 30g Kawa zbożowa z mlekiem (1B, 1C, 7) 250ml |
![]() |
Śniadanie z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów Pełnoziarniste płatki jaglane na mleku (1,7,8,11) 300g Chleb razowy (1A,1B,3,6,7,8,10,13) 90g Masło (7) 15g Ser biały chudy (7) 60g Szynka z indyka (1A,6,7,9,10) 30g Pomidor 60g, sałata 30g Herbata czarna bez cukru 250ml |
![]() |
Obiad podstawowy
Krupnik gotowany z włoszczyzną, niezabielany (1C,9) 300g Smażony mintaj, panierowany (1A,3,4,7) 120g Surówka z kapusty kiszonej z tartą marchewką, cebulą, natką pietruszki z olejem rzepakowym 75g Warzywa po grecku (marchew, seler, pietruszka korzeń, cebula, koncentrat pomidorowy) (1A,9) 75g Ziemniaki gotowane, duszone z dodatkiem mleka (7) 210g Kompot wieloowocowy bez cukru 250ml |
![]() |
Obiad łatwostrawny
Krupnik gotowany z włoszczyzną, niezabielany (1C,9) 300g Gotowany mintaj w przyprawach (sól, pieprz, cytryna, tymianek) (4,9) 120g Sałata lodowa z koperkiem i olejem rzepakowym 75g Warzywa po grecku bez cebuli (marchew, seler, pietruszka korzeń, koncentrat pomidorowy) (1A,9) 75g Ziemniaki gotowane, duszone z dodatkiem mleka (7) 210g Kompot wieloowocowy bez cukru 250ml |
Jadłospis 12.06.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Śniadanie podstawowe Płatki jęczmienne na mleku (1C,7,11) 300g Chleb zwykły (1A,1B,3,7,8,10,11,12) 90g Masło (7) 15g Jajecznica smażona na maśle ze szczypiorkiem (3,7) 100g Polędwica sopocka (6,9) 30g Pomidor 60g, sałata 15g Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml |
![]() |
Śniadanie z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów Płatki jęczmienne na mleku (1C,7,11) 300g Chleb razowy (1A,1B,3,6,7,8,10,13) 90g Masło (7) 15g Jajecznica smażona na maśle ze szczypiorkiem (3,7) 100g Polędwica sopocka (6,9) 30g Pomidor 60g, sałata 15g Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad podstawowy
Zupa z fasolką szparagową (1A, 7, 9) 300g Klopsiki drobiowe duszone w sosie pomidorowym (1A,3,7,9) 150g Ziemniaki gotowane, duszone z dodatkiem mleka (7) 210g Surówka z czerwonej kapusty z natką pietruszki i olejem rzepakowym (9,10) 75g Surówka z ogórka kiszonego z cebulą i jogurtem naturalnym (7,9,10) Kompot wieloowocowy bez cukru 250ml |
![]() |
Obiad łatwostrawny
Zupa z fasolką szparagową (1A, 7, 9) 300g Klopsiki drobiowe gotowane w sosie pomidorowym (1A,3,7,9) 150g Ziemniaki gotowane, duszone z dodatkiem mleka (7) 210g Kalafior gotowany 75g Sałata lodowa z koperkiem, z olejem rzepakowym 75g Kompot wieloowocowy bez cukru 250ml |
Jadłospis 11.06.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Obiad podstawowy Zupa pomidorowa z ryżem, zabielana (1,7,9) 300g Ziemniaki gotowane, duszone z dodatkiem mleka (7) 210g Wątróbka drobiowa, duszona z cebulką i jabłkiem na oleju rzepakowym (1A,7) 150g Surówka z białej kapusty z tartą marchewką i olejem rzepakowym 75g Surówka z marchewki z dodatkiem soku z cytryny 75g Kompot z jabłek bez cukru 250ml |
![]() |
Obiad łatwostrawny Zupa pomidorowa z ryżem, zabielana (1A,7,9) 300g Ziemniaki gotowane, duszone z dodatkiem mleka (7) 210g Gotowane mięso z piersi z indyka z brokułem (1A,7) 150g Surówka z marchewki z dodatkiem soku z cytryny 75g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Kolacja podstawowa
Chleb zwykły (1A,1B,3,7,8,10,11,12) 90g Masło (7) 15g Twarożek z tartą rzodkiewką i szczypiorkiem (twaróg półtłusty, jogurt naturalny) (7) 60g Szynka z indyka (1A,1D,3,6,7,9,10) 30g Pomidor 60g, sałata 15g Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml PN: kisiel owocowy (1A,7) 100g |
![]() |
Kolacja z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb razowy (1A,1B,3,6,7,8,10,13) 90g Masło (7) 15g Twarożek z tartą rzodkiewką i szczypiorkiem (twaróg półtłusty, jogurt naturalny) (7) 60g Szynka z indyka (1A,1D,3,6,7,9,10) 30g Pomidor 60g, sałata 15g Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml PN: kisiel owocowy bez cukru (1A,7) 100g |
Jadłospis 10.06.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Obiad podstawowy Zupa kalafiorowa z ziemniakami, zabielana (7,9) 300 ml Risotto z piersią kurczaka i cukinią (1A,7,9,20) 200 g Surówka z czerwonej kapusty z olejem i natką pietruszki (10) 75 g Kapusta pekińska z koperkiem i jogurtem naturalnym (7) 75 g Kompot z jabłek bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad łatwostrawny Zupa kalafiorowa z ziemniakami, zabielana (7,9) 300 ml Risotto z piersią kurczaka i cukinią(1A,7,9,20) 200 g Surówka z tartej marchewki z ananasem i olejem rzepakowym 75 g Brokuł gotowany 75 g Kompot z jabłek bez cukru 250 ml |
![]() |
Kolacja podstawowa
Makaron z białym serem i cynamonem (1A,3,5,6,7,9,10) 120 g Chleb zwykły (1A,1B,3,7,8,10,11,12) 60 g Masło (7) 15 g Polędwica sopocka (6,9) 30 g Ogórek zielony 60 g sałata 15 g Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml PN: budyń śmietankowy (1A,7) 150 g |
![]() |
Kolacja z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Makaron razowy z białym serem i cynamonem (1A,3,5,6,7,9,10) 120 g Chleb razowy (1A,1B,3,6,7,8,10,13) 60 g Masło (7) 15 g Polędwica sopocka (6,9) 30 g Ogórek zielony 60 g sałata 15 g Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml PN: budyń śmietankowy bez cukru (1A,7) 150 |
Jadłospis 09.06.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Obiad podstawowy Zupa jarzynowa z ziemniakami, zabielana (1A, 9, 7) 300 g Naleśniki ze szpinakiem (1A,3,7,9) 180 g Surówka z marchewki z ananasem i olejem rzepakowym 75 g Kalafior gotowany 75 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad łatwostrawny Zupa jarzynowa z ziemniakami, zabielana (1A, 9, 7) 300 g Makaron pszenny z piersią kurczaka i szpinakiem (1A,3,7,9) bez czosnku, w sosie jogurtowym 350 g Surówka z marchewki z ananasem i olejem rzepakowym 75 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Kolacja podstawowa
Chleb zwykły (1A,1B,3,7,8,10,11,12) 90 g Masło (7) 15 g Ser żółty (7) 30 g Szynka drobiowa (1A,7,6) 30 g Sałata 15 g ogórek zielony 60 g Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml PN: jabłko 150 g |
![]() |
Kolacja z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb razowy (1A,1B,3,6,7,8,10,13) 90 g Masło (7) 15 g Ser żółty (7) 30 g Szynka drobiowa (1A,7,6) 30 g Sałata 15 g ogórek zielony 60 g Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml PN: jabłko 150 g |
Jadłospis 06.06.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Śniadanie podstawowe Owsianka na mleku (1D,7,11) 300g Chleb razowy (1A,1B,3,6,7,8,10,13) 90g Masło (7) 15g Pasta z jajka i twarogu ze szczypiorkiem i jogurtem naturalnym (3,7) 60g Szynka z kurczaka (1A,7,9) 30g Pomidor 60g, Ogórek 30g Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml |
![]() |
Śniadanie z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów Owsianka na mleku (1D,7,11) 300g Chleb razowy (1A,1B,3,6,7,8,10,13) 90g Masło (7) 15g Pasta z jajka i twarogu ze szczypiorkiem i jogurtem naturalnym (3,7) 60g Szynka z kurczaka (1A,7,9) 30g Pomidor 60g, rzodkiewka 30g Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad podstawowy
Zupa brokułowa z makaronem, zabielana (1A,3,7,9) 300g Smażony mintaj, panierowany (1A,3,4,7) 120g Surówka z kapusty kiszonej z tartą marchewką, cebulą, natką pietruszki z olejem rzepakowym 75g Warzywa po grecku (marchew, seler, pietruszka korzeń, cebula, koncentrat pomidorowy) (1A,9) 75g Ziemniaki gotowane, duszone z dodatkiem mleka (7) 210g Kompot wieloowocowy bez cukru 250ml |
![]() |
Obiad łatwostrawny
Zupa brokułowa z makaronem, zabielana (1A,3,7,9) 300g Gotowany mintaj w przyprawach (sól, pieprz, cytryna, tymianek) (4,9) 120g Sałata lodowa z koperkiem i olejem rzepakowym 75g Warzywa po grecku bez cebuli (marchew, seler, pietruszka korzeń, koncentrat pomidorowy) (1A,9) 75g Ziemniaki gotowane, duszone z dodatkiem mleka (7) 210g Kompot wieloowocowy bez cukru 250ml |
Jadłospis 05.06.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Śniadanie podstawowe Musli na mleku (1A,1B,1C,1D,5,7,8) 300 g Chleb zwykły (1a,1b,3,7,8,10,11,12) 100 g Masło (7) 15 g Parówka drobiowa na gorąco (1A,7,10) 100 g Musztarda delikatesowa (10) 15 g Ser mozzarella (7) 30 g Sałata 15 g Ogórek zielony 40 g Kawa zbożowa z mlekiem (1B,1D,7) 250 ml |
![]() |
Śniadanie z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów Musli na mleku (1A,1B,1C,1D,5,7,8) 300 g Chleb razowy (1A,1B,3,6,7,8,10,13) 90 g Masło (7) 15 g Parówka drobiowa na gorąco (1A,7,10) 100 g Musztarda delikatesowa (10) 15 g Ser mozzarella (7) 30 g Sałata 15 g Ogórek zielony 40 g Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad podstawowy
Chleb pszenny (1a,1b,3,7,8,10,11,12) 90g Masło (7) 15g Ser biały, chudy (7) 30g Schab pieczony (1A,6,7,9,10) 30g Sałata 15g Pomidor bez skórki 60g Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml PN: galaretka owocowa bez cukru (9,10) 150g |
![]() |
Obiad łatwostrawny
Krupnik gotowany z włoszczyzną i kaszą jęczmienną, niezabielany (1C,9) 300 g Ziemniaki gotowane, duszone z dodatkiem mleka (7) 210 g Drobiowy kotlet mielony, gotowany (1A,3,7,9) 120 g Surówka z kapusty pekińskiej z jogurtem naturalnym i koperkiem (7) 75 g Brokuł gotowany 75 g Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml |
Jadłospis 04.06.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Obiad podstawowy Zupa pomidorowa z makaronem (1A,3,7,9) 300g Pieczone placki ziemniaczane (1A,3) 240g Gulasz z szynki wieprzowej (papryka, marchewka, groszek zielony, cebula, czosnek), zagęszczany (1A,7,9,10) 100g Surówka z buraczków z cebulą, z olejem rzepakowym 75g Surówka z tartej marchewki z sokiem z cytryny 75g Kompot z jabłek bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad łatwostrawny Zupa pomidorowa z makaronem (1A,3,7,9) 300g Pieczone placki ziemniaczane (1A,3) 240g Gulasz z szynki wieprzowej (papryka, marchewka, groszek zielony, cebula, czosnek), zagęszczany (1A,7,9,10) 100g Surówka z buraczków z cebulą, z olejem rzepakowym 75g Surówka z tartej marchewki z sokiem z cytryny 75g Kompot z jabłek bez cukru 250 ml |
![]() |
Kolacja łatwostrawna
Chleb pszenny (1a,1b,3,7,8,10,11,12) 90g Masło (7) 15g Ser biały, chudy (7) 30g Schab pieczony (1A,6,7,9,10) 30g Sałata 15g Pomidor bez skórki 60g Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml PN: galaretka owocowa bez cukru (9,10) 150g |
![]() |
Kolacja z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów
Chleb razowy (1A,1B,3,6,7,8,10,13) 90g Masło (7) 15g Ser żółty (7) 30g Schab pieczony (1A,6,7,9,10) 30g Sałata 30g Ogórek kiszony 60g Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml PN: galaretka owocowa bez cukru (9,10) 150g |
Jadłospis 03.06.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Obiad podstawowy Barszcz czerwony zabielany (1A,7,9) 300 g Pieczona rolada mięsna z indyka ze szpinakiem (1A,3,7,9) 150 g Surówka z białej kapusty z tartą marchewką i natką pietruszki z olejem rzepakowym (10) 75 g Kalafior gotowany 75 g Ziemniaki gotowane, duszone z dodatkiem mleka (7) 210 g Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad łatwostrawny Barszcz czerwony zabielany (1A,7,9) 300 g Gotowana rolada mięsna z indyka ze szpinakiem (1A,3,7,9) 150 g Tarty burak 75 g Kalafior gotowany 75 g Ziemniaki gotowane, duszone z dodatkiem mleka (7) 210 g Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Kolacja podstawowa
Chleb zwykły (1A,1B,3,7,8,10,11,12) 70g Masło (7) 10 g Pieczona kaszanka (1,3,6,7,9,10) 150 g Szynka drobiowa (1A,7,6) 30 g Ogórek małosolny 60 g sałata 30 g Herbata czarna bez cukru 250 ml PN: galaretka o smaku wiśniowym (9,10) 150 g . |
![]() |
Kolacja z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów
Chleb razowy (1A,1B,3,6,7,8,10,13) 100 g Masło (7) 10 g Szynka drobiowa (1A,7,6) 30 g Ser żółty (7) 30 g Ogórek małosolny 60 g Sałata 30 g Herbata czarna bez cukru 250 ml PN: galaretka o smaku wiśniowym bez cukru (9,10) 150 g |
Jadłospis 02.06.2025
| Opis | |
|---|---|
![]() |
Obiad podstawowy Zupa szpinakowa z ziemniakami, zabielana (1A,7,9) 300 ml Ziemniaki gotowane, duszone z dodatkiem mleka (7) 210 g Pulpet drobiowy gotowany z sosem koperkowym (1A,3,7,9,10) 120 g Surówka z czerwonej kapusty (10) 75 g Fasolka szparagowa gotowana 75 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Obiad łatwostrawny Zupa szpinakowa z ziemniakami, zabielana (1A,7,9) 300 ml Ziemniaki gotowane, duszone z dodatkiem mleka (7) 210 g Pulpet drobiowy gotowany z sosem koperkowym (1A,3,7,9,10) 120 g Tarta marchewka 75 g Fasolka szparagowa gotowana 75 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml |
![]() |
Kolacja podstawowa
Chleb zwykły (1A,1B,3,7,8,10,11,12) 90 g Masło (7) 15 g Twarożek z tartym ogórkiem (twaróg półtłusty, jogurt naturalny) (7) 60 g Polędwica sopocka (6,9) 30 g Sałata 30g, Pomidor 60 g Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml PN: kisiel truskawkowy (1A,7) 150 g . |
![]() |
Kolacja z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów
Chleb razowy (1A,1B,3,6,7,8,10,13) 90 g Masło (7) 15 g Twarożek z tartym ogórkiem (twaróg półtłusty, jogurt naturalny) (7) 60 g Polędwica sopocka (6,9) 30 g Sałata 30g, Pomidor 60 g Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml PN: kisiel truskawkowy bez cukru (1A,7) 150 g |
Archiwa jadłospisów dziesięciodniowych
Oznaczenie alergenów












































































