ul. Lekarska 1, Wrocław

Adres Szpitala

(71) 387 66 00

Rejestracja

Pon. - Pt.: 7:00 - 20:00

Godziny otwarcia

Archiwum Dobry posiłek w szpitalu – 06.2025

Uprzejmie informujemy, że od 1 grudnia 2023 r. Szpital Vratislavia Medica im. Św. Jana Pawła II przystąpił do programu pilotażowego „Dobry posiłek w szpitalu” wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 r. dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach.

Opis
Śniadanie podstawowe
Kaszka manna na mleku (1A,7) 300 g
Ser żółty (7) 30 g
Schab pieczony (1A,6,7,9,10) 30 g
Sałata 15 g
Pomidor 60 g
Chleb zwykły (1A,1B,3,7,8,10,11,12) 90 g
Masło (7) 15 g
Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml
Śniadanie z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Płatki owsiane na mleku (1d,7,11) 300 g
Ser żółty (7) 30 g
Schab pieczony (1A,6,7,9,10) 30 g
Sałata 15g
Pomidor 60 g
Chleb razowy (1A,1B,3,6,7,8,10,13) 90 g
Masło (7) 15 g
Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml
Obiad podstawowy
Zupa pomidorowa z ryżem, zabielana (1,7,9) 300 g
Ziemniaki gotowane, duszone z dodatkiem mleka (7) 210 g
Wątróbka drobiowa, duszona z cebulką i jabłkiem na oleju rzepakowym (1A,7) 150 g
Surówka z białej kapusty z tartą marchewką i olejem rzepakowym 75 g
Surówka z marchewki z dodatkiem soku z cytryny 75 g
Kompot z jabłek bez cukru 250 ml
Obiad z z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Zupa pomidorowa z ryżem, zabielana (1,7,9) 300 g
Ziemniaki gotowane, duszone z dodatkiem mleka (7) 210 g
Gotowane mięso z piersi z indyka 100 g
Brokuł gotowany 75 g
Surówka z marchewki z dodatkiem soku z cytryny 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Opis
Śniadanie podstawowe
Owsianka na mleku (1D,7,11) 300 g
Chleb zwykły (1A,1B,3,7,8,10,11,12) 90 g
Masło (7) 15 g
Pasta z jajka i twarogu ze szczypiorkiem i jogurtem naturalnym (3,7) 60 g
Szynka z kurczaka (1A,7,9) 30 g
Pomidor 60 g
Rzodkiewka 30 g
Kawa zbożowa z mlekiem (1B,1D,7) 250 ml
Śniadanie z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Owsianka na mleku (1D,7,11) 300 g
Chleb razowy (1A,1B,3,6,7,8,10,13) 90 g
Masło (7) 15 g
Pasta z jajka i twarogu ze szczypiorkiem i jogurtem naturalnym (3,7) 60 g
Szynka z kurczaka (1A,7,9) 30 g
Pomidor 60 g
Rzodkiewka 30 g
Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml
Obiad podstawowy
Zupa brokułowa z makaronem, zabielana (1A,3,7,9) 300 g
Smażony dorsz, panierowany (1A,3,4,7) 120 g
Surówka z kapusty kiszonej z tartą marchewką, cebulą, natką pietruszki z olejem rzepakowym 75 g
Buraczki gotowane, tarte 75g
Ziemniaki gotowane, duszone z dodatkiem mleka (7) 210 g
Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml
Obiad z z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Zupa brokułowa z makaronem, zabielana (1A,3,7,9) 300 g
Gotowany dorsz w przyprawach (sól, pieprz, cytryna, tymianek) (4,9) 120 g
Buraczki gotowane, tarte 75g
Surówka z kapusty kiszonej z tartą marchewką, cebulą, natką pietruszki z olejem rzepakowym 75 g
Ziemniaki gotowane, duszone z dodatkiem mleka (7) 210 g
Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml
Opis
Śniadanie podstawowe
Płatki jęczmienne na mleku (1C,7,11) 300 g
Chleb zwykły (1A,1B,3,7,8,10,11,12) 90 g
Masło (7) 15 g
Jajecznica smażona na maśle ze szczypiorkiem (3,7) 100 g
Polędwica sopocka (6,9) 30 g
Pomidor 60 g
sałata 15 g
Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml
Śniadanie z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Płatki jęczmienne na mleku (1C,7,11) 300 g
Chleb razowy (1A,1B,3,6,7,8,10,13) 90 g
Masło (7) 15 g
Jajecznica smażona na maśle ze szczypiorkiem (3,7) 100 g
Polędwica sopocka (6,9) 30 g
Pomidor 60 g
sałata 15 g
Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml
Obiad podstawowy
Zupa z fasolką szparagową (1A, 7, 9) 300 g
Pieczona rolada mięsna z indyka ze szpinakiem (1A,3,7,9) 150 g
Kasza gryczana, gotowana (1,9,12,13) 100 g
Surówka z kapusty pekińskiej z natką pietruszki i jogurtem (7) 75 g
Surówka z marchewki 75 g
Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawny
Zupa z fasolką szparagową (1A,7,9) 300 g
Gotowana rolada mięsna z indyka ze szpinakiem (1A,3,7,9) 150 g
Kasza jęczmienna gotowana (1C) 100 g
Marchewka tarta 75 g
Pekińska z koperkiem i jogurtem naturalnym (7) 75 g
Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml
Opis
Śniadanie podstawowe
Pełnoziarniste płatki jaglane na mleku (1,7,8,11) 300 g
Chleb zwykły z ziarnami (1A,1B,1C,3,7,8,10,11,13) 90 g
Masło (7) 15 g
Ser żółty (7) 30 g
Pasztet pieczony, drobiowy (1A,1D,3,6,7,9,10) 60 g
Papryka świeża 50 g
Sałata 15 g
Kawa zbożowa z mlekiem (1B,1D,7) 250 ml
Śniadanie z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Pełnoziarniste płatki jaglane na mleku (1,7,8,11) 300 g
Chleb razowy (1A,1B,3,6,7,8,10,13) 90 g
Masło (7) 15 g
Szynka delikatesowa z kurczaka (7,10) 30 g
Pasztet pieczony, drobiowy (1A,1D,3,6,7,9,10) 60 g
Papryka świeża 50 g
Sałata 15 g
Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml
Obiad podstawowy
Krupnik na rosole z kaszą jęczmienną (1C,7,9) 300 g
Pierogi z mięsem drobiowo-wieprzowym gotowane, z cebulką (1A,6,7,9,10) 200 g
Surówka z białej kapusty z tartą marchewką i natką pietruszki z olejem rzepakowym (10) 75 g
Miks warzyw gotowanych 75 g
Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawny
Krupnik na rosole z kaszą jęczmienną (1C,7,9) 300 g
Miks warzyw z piersią kurczaka, gotowany (1A,9) Surówka z tartej marchewki skropiona sokiem z cytryny 75 g
Ziemniaki gotowane, duszone 210 g
Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml
Opis
Obiad podstwowy
Zupa pomidorowa z makaronem nitki (1A,3,7,9) 300 g
Kasza gryczana, gotowana (1,9, 12,13) 100 g
Drobiowy kotlet mielony, pieczony (1A,3,7,9) 120 g
Surówka z buraczków z cebulą, z olejem rzepakowym 75 g
Brokuł gotowany 75 g
Kompot z jabłek bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawny
Zupa pomidorowa z makaronem nitki (1A,3,7,9) 300 g
Kasza jęczmienna łamana, gotowana (1C) 100 g
Drobiowy kotlet mielony, gotowany (1A,3,7,9) 120 g
Buraczki gotowane 75 g
Brokuł gotowany 75 g
Kompot z jabłek bez cukru 250 ml
Kolacja podstawowa
Racuchy z jabłkami, smażone (1A,3,7) 180 g
Chleb z ziarnami (1A,1B,1C,3,7,8,10,11,13) 70 g
Masło (7) 15 g
Ser twarogowy, półtłusty (7) 60 g
Sałata 25 g
Pomidor 60 g
Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml
PN: jogurt naturalny (7) 100 g
Kolacja z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb razowy (1A,1B,3,6,7,8,10,13) 90 g
Masło (7) 15 g
Ser twarogowy, półtłusty (7) 60 g
Polędwica sopocka (6,9) 30 g
Sałata 15 g
Pomidor 60 g
Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml
PN: jogurt naturalny (7) 100 g
Opis
Obiad podstwowy
Krupnik gotowany z włoszczyzną i kaszą jęczmienną (1C,9) 300 g
Ziemniaki gotowane, duszone z dodatkiem mleka (7) 210 g
Pieczona miruna w przyprawach (sól, pieprz, cytryna, tymianek) (4,9) 120 g
Surówka z białej kapusty i marchewki (7,12) 75 g
Warzywa po grecku (marchew, seler, pietruszka korzeń, cebula, koncentrat pomidorowy) (1A,9) 75 g
Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawny
Krupnik gotowany z włoszczyzną i kaszą jęczmienną (1C,9) 300 g
Ziemniaki gotowane, duszone z dodatkiem mleka (7) 210 g
Gotowana miruna w przyprawach (sól, pieprz, cytryna, tymianek) (4,9) 120 g
Sałata z olejem rzepakowym i koperkiem (7) 75 g
Warzywa po grecku (marchew, seler, pietruszka korzeń, koncentrat pomidorowy) (1A,9) 75 g
Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml
Kolacja podstawowa
Chleb zwykły (1a,1b,3,7,8,10,11,12) 100 g
Masło (7) 15 g
Ser żółty (7) 30 g
Szynka wieprzowa (1A,6,7,9,10) 30 g
Sałata 30 g
Pomidor 60 g
Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml
Kolacja z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb razowy (1A,1B,3,6,7,8,10,13) 90 g
Masło (7) 15 g
Ser żółty (7) 30 g
Szynka wieprzowa (1A,6,7,9,10) 30 g
Sałata 30 g
Pomidor 60 g
Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml
Opis
Śniadanie podstawowe
Owsianka na mleku (1D,7,11) 300 g
Chleb zwykły (1a,1b,3,7,8,10,11,12) 90 g
Masło (7) 15 g
, Ser biały chudy (7) 60 g
Dżem truskawkowy, niskosłodzony 20 g
Szynka z indyka (1A,1D,3,6,7,9,10) 30 g
Ogórek 60g, sałata 15 g
Kawa zbożowa z mlekiem (1B, 1C, 7) 250 ml
Śniadanie z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Owsianka na mleku (1D,7,11) 300 g
Chleb razowy (1A,1B,3,6,7,8,10,13) 90 g
Masło (7) 15 g
Ser biały chudy (7) 60 g
Szynka z indyka (1A,1D,3,6,7,9,10) 45 g
Ogórek 60 g
, Sałata 15 g
Herbata czarna bez cukru 250 ml
Obiad podstawowy
Barszcz czerwony zabielany (1A,7,9) 300 g
Pieczony mintaj (1A,4,7,9,10) 150 g
Ziemniaki gotowane, puree z dodatkiem mleka (7) 210 g
Surówka z kapusty kiszonej z tartą marchewką, cebulą, natką pietruszki z olejem rzepakowym 75 g
Buraczki tarte 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250ml
Obiad łatwostrawny
Barszcz czerwony zabielany (1A,7,9) 300 g
Gotowany mintaj z koperkiem (1A,4,7,9,10) 150 g
Ziemniaki gotowane, puree z dodatkiem mleka (7) 210 g
Buraczki tarte 75 g
Brokuł gotowany 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Opis
Obiad podstawowy
Zupa z fasolką szparagową (1A, 7, 9) 300g
Gulasz z udźca indyka z czerwoną papryką, cebulą i marchewką w sosie pomidorowym (1A,7,9) 150g
Kasza gryczana gotowana (1,9,12,13) 100g
Buraczki gotowane, tarte 75g
Kapusta kiszona z tartą marchewką i cebulą 75g
Kompot owocowy bez cukru 250ml
Obiad łatwostrawny
Zupa z fasolką szparagową (1A, 7, 9) 300g
Delikatny gulasz z udźca indyka z marchewką (bez papryki) (7,1A,9) 150g
Kasza jęczmienna łamana, gotowana (1C) 100g
Buraczki gotowane, tarte 75g
Fasolka szparagowa gotowana bez bułki tartej 75g
Kompot owocowy bez cukru 250ml
Kolacja podstawowa
Chleb zwykły (1a,1b,3,7,8,10,11,12) 90g Masło (7) 15g
Pasta z tuńczyka na jogurcie naturalnym z cebulą i natką pietruszki (4,3,7,10) 50g
Ser biały, półtłusty (7) 60g
papryka świeża 50g, sałata 15g
Herbata czarna bez cukru 250ml
PN: koktajl bez cukru na jogurcie z owoców leśnych (7) 150g
Kolacja z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów
Chleb razowy (1A,1B,3,6,7,8,10,13) 90g
Masło (7) 15g
Pasta z tuńczyka na jogurcie naturalnym z cebulą i natką pietruszki (4,3,7,10) 50g
Ser biały, półtłusty (7) 60g papryka świeża 50g, sałata 15g
Herbata czarna bez cukru 250ml
PN: koktajl bez cukru na jogurcie z owoców leśnych (7) 150g
Opis
Obiad podstawowy
Zupa jarzynowa z ziemniakami, zabielana (1A, 9, 7) 300g
Gołąbki z ryżem, mięsem mielonym z indyka i sosem pomidorowym (1A,7,9) 160g
Ziemniaki gotowane (7) 210g
Surówka z kapusty czerwonej (10) 75g
Surówka z marchewki 75g
Kompot owocowy bez cukru 250ml
Obiad łatwostrawny
Zupa jarzynowa z ziemniakami, zabielana (1A, 9, 7) 300g
Gotowane pulpety z kurczaka z ryżem w sosie pomidorowym (1A,3,7,9) 200g
Ziemniaki gotowane (7) 210g
Surówka z marchewki 75g
Buraczki 75g
Kompot owocowy bez cukru 250ml
Kolacja podstawowa
Pierogi leniwe z twarogiem półtłustym, masłem i cynamonem (1A,3,5,6,7,9,10) 100g
Chleb zwykły (1a,1b,3,7,8,10,11,12) 70g
Masło (7) 10g
Szynka wiejska (1A,6,7,9,10) 30g
Pomidor 60g, sałata 15g
Herbata 250ml
PN: jogurt waniliowy (3) 100g
Kolacja łatwostrawna
Pierogi leniwe z twarogiem półtłustym, masłem i cynamonem (1A,3,5,6,7,9,10) 100g
Chleb pszenny (1a,1b,3,7,8,10,11,12) 70g
Masło (7) 10g
Szynka wiejska (1A,6,7,9,10) 30g
Pomidor bez skórki 60g,
sałata 15g
Herbata 250ml
PN: jogurt waniliowy (3) 100g
Opis
Obiad podstawowy
Zupa kalafiorowa z ziemniakami, zabielana (7,9) 300g
Spaghetti z mięsem mielonym z indyka w sosie pomidorowym z marchewką (1A,7,9) 200g
Kompot z jabłek bez cukru 250ml
Obiad łatwostrawny
Zupa kalafiorowa z ziemniakami, zabielana (7,9) 300g
Spaghetti z mięsem mielonym z indyka w delikatnym sosie pomidorowym z marchewką (bez czosnku i cebuli) (1A,7,9) 200g
Buraczki 75g
Kompot z jabłek bez cukru 250ml
Kolacja podstawowa
Chleb zwykły (1a,1b,3,7,8,10,11,12) 90g
Masło (7) 15g
Chuda parówka drobiowa na ciepło (1A,7,10) 100g
Ser żółty (7) 30g
Sałata 15g, papryka czerwona świeża 45g
Herbata czarna bez cukru 250ml
PN: banan 1 szt
Kolacja z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb razowy (1A,1B,3,6,7,8,10,13) 90g
Masło (7) 15g
Chuda parówka drobiowa na ciepło (1A,7,10) 100g
Ser żółty (7) 30g
Sałata 15g, papryka czerwona świeża 45g
Herbata czarna bez cukru250ml
PN: jogurt naturalny (7) 100g
Opis
Śniadanie podstawowe
Pełnoziarniste płatki jaglane na mleku (1,7,8,11) 300g
Chleb zwykły (1A,1B,3,7,8,10,11,12) 90g
Masło (7) 15g,
Ser biały chudy (7) 60g
Szynka z indyka (1A,6,7,9,10) 30g
Pomidor 60g, sałata 30g
Kawa zbożowa z mlekiem (1B, 1C, 7) 250ml
Śniadanie z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Pełnoziarniste płatki jaglane na mleku (1,7,8,11) 300g
Chleb razowy (1A,1B,3,6,7,8,10,13) 90g
Masło (7) 15g
Ser biały chudy (7) 60g
Szynka z indyka (1A,6,7,9,10) 30g
Pomidor 60g, sałata 30g
Herbata czarna bez cukru 250ml
Obiad podstawowy
Krupnik gotowany z włoszczyzną, niezabielany (1C,9) 300g
Smażony mintaj, panierowany (1A,3,4,7) 120g
Surówka z kapusty kiszonej z tartą marchewką, cebulą, natką pietruszki z olejem rzepakowym 75g
Warzywa po grecku (marchew, seler, pietruszka korzeń, cebula, koncentrat pomidorowy) (1A,9) 75g
Ziemniaki gotowane, duszone z dodatkiem mleka (7) 210g
Kompot wieloowocowy bez cukru 250ml
Obiad łatwostrawny
Krupnik gotowany z włoszczyzną, niezabielany (1C,9) 300g
Gotowany mintaj w przyprawach (sól, pieprz, cytryna, tymianek) (4,9) 120g
Sałata lodowa z koperkiem i olejem rzepakowym 75g
Warzywa po grecku bez cebuli (marchew, seler, pietruszka korzeń, koncentrat pomidorowy) (1A,9) 75g
Ziemniaki gotowane, duszone z dodatkiem mleka (7) 210g
Kompot wieloowocowy bez cukru 250ml
Opis
Śniadanie podstawowe
Płatki jęczmienne na mleku (1C,7,11) 300g
Chleb zwykły (1A,1B,3,7,8,10,11,12) 90g
Masło (7) 15g
Jajecznica smażona na maśle ze szczypiorkiem (3,7) 100g
Polędwica sopocka (6,9) 30g
Pomidor 60g, sałata 15g
Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml
Śniadanie z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Płatki jęczmienne na mleku (1C,7,11) 300g
Chleb razowy (1A,1B,3,6,7,8,10,13) 90g
Masło (7) 15g
Jajecznica smażona na maśle ze szczypiorkiem (3,7) 100g
Polędwica sopocka (6,9) 30g
Pomidor 60g, sałata 15g
Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml
Obiad podstawowy
Zupa z fasolką szparagową (1A, 7, 9) 300g
Klopsiki drobiowe duszone w sosie pomidorowym (1A,3,7,9) 150g
Ziemniaki gotowane, duszone z dodatkiem mleka (7) 210g
Surówka z czerwonej kapusty z natką pietruszki i olejem rzepakowym (9,10) 75g
Surówka z ogórka kiszonego z cebulą i jogurtem naturalnym (7,9,10)
Kompot wieloowocowy bez cukru 250ml
Obiad łatwostrawny
Zupa z fasolką szparagową (1A, 7, 9) 300g
Klopsiki drobiowe gotowane w sosie pomidorowym (1A,3,7,9) 150g
Ziemniaki gotowane, duszone z dodatkiem mleka (7) 210g
Kalafior gotowany 75g
Sałata lodowa z koperkiem, z olejem rzepakowym 75g
Kompot wieloowocowy bez cukru 250ml
Opis
Obiad podstawowy
Zupa pomidorowa z ryżem, zabielana (1,7,9) 300g
Ziemniaki gotowane, duszone z dodatkiem mleka (7) 210g
Wątróbka drobiowa, duszona z cebulką i jabłkiem na oleju rzepakowym (1A,7) 150g
Surówka z białej kapusty z tartą marchewką i olejem rzepakowym 75g
Surówka z marchewki z dodatkiem soku z cytryny 75g
Kompot z jabłek bez cukru 250ml
Obiad łatwostrawny
Zupa pomidorowa z ryżem, zabielana (1A,7,9) 300g
Ziemniaki gotowane, duszone z dodatkiem mleka (7) 210g
Gotowane mięso z piersi z indyka z brokułem (1A,7) 150g
Surówka z marchewki z dodatkiem soku z cytryny 75g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Kolacja podstawowa
Chleb zwykły (1A,1B,3,7,8,10,11,12) 90g
Masło (7) 15g
Twarożek z tartą rzodkiewką i szczypiorkiem (twaróg półtłusty, jogurt naturalny) (7) 60g
Szynka z indyka (1A,1D,3,6,7,9,10) 30g
Pomidor 60g, sałata 15g
Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml
PN: kisiel owocowy (1A,7) 100g
Kolacja z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb razowy (1A,1B,3,6,7,8,10,13) 90g
Masło (7) 15g
Twarożek z tartą rzodkiewką i szczypiorkiem (twaróg półtłusty, jogurt naturalny) (7) 60g
Szynka z indyka (1A,1D,3,6,7,9,10) 30g
Pomidor 60g, sałata 15g
Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml
PN: kisiel owocowy bez cukru (1A,7) 100g
Opis
Obiad podstawowy
Zupa kalafiorowa z ziemniakami, zabielana (7,9) 300 ml
Risotto z piersią kurczaka i cukinią (1A,7,9,20) 200 g
Surówka z czerwonej kapusty z olejem i natką pietruszki (10) 75 g
Kapusta pekińska z koperkiem i jogurtem naturalnym (7) 75 g
Kompot z jabłek bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawny
Zupa kalafiorowa z ziemniakami, zabielana (7,9) 300 ml
Risotto z piersią kurczaka i cukinią(1A,7,9,20) 200 g
Surówka z tartej marchewki z ananasem i olejem rzepakowym 75 g
Brokuł gotowany 75 g
Kompot z jabłek bez cukru 250 ml
Kolacja podstawowa
Makaron z białym serem i cynamonem (1A,3,5,6,7,9,10) 120 g
Chleb zwykły (1A,1B,3,7,8,10,11,12) 60 g
Masło (7) 15 g
Polędwica sopocka (6,9) 30 g
Ogórek zielony 60 g
sałata 15 g
Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml
PN: budyń śmietankowy (1A,7) 150 g
Kolacja z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Makaron razowy z białym serem i cynamonem (1A,3,5,6,7,9,10) 120 g
Chleb razowy (1A,1B,3,6,7,8,10,13) 60 g
Masło (7) 15 g
Polędwica sopocka (6,9) 30 g
Ogórek zielony 60 g
sałata 15 g
Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml
PN: budyń śmietankowy bez cukru (1A,7) 150
Opis
Obiad podstawowy
Zupa jarzynowa z ziemniakami, zabielana (1A, 9, 7) 300 g
Naleśniki ze szpinakiem (1A,3,7,9) 180 g
Surówka z marchewki z ananasem i olejem rzepakowym 75 g
Kalafior gotowany 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawny
Zupa jarzynowa z ziemniakami, zabielana (1A, 9, 7) 300 g
Makaron pszenny z piersią kurczaka i szpinakiem (1A,3,7,9) bez czosnku, w sosie jogurtowym 350 g
Surówka z marchewki z ananasem i olejem rzepakowym 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Kolacja podstawowa
Chleb zwykły (1A,1B,3,7,8,10,11,12) 90 g
Masło (7) 15 g
Ser żółty (7) 30 g
Szynka drobiowa (1A,7,6) 30 g
Sałata 15 g
ogórek zielony 60 g
Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml
PN: jabłko 150 g
Kolacja z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb razowy (1A,1B,3,6,7,8,10,13) 90 g
Masło (7) 15 g
Ser żółty (7) 30 g
Szynka drobiowa (1A,7,6) 30 g
Sałata 15 g
ogórek zielony 60 g
Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml
PN: jabłko 150 g
Opis
Śniadanie podstawowe
Owsianka na mleku (1D,7,11) 300g
Chleb razowy (1A,1B,3,6,7,8,10,13) 90g
Masło (7) 15g
Pasta z jajka i twarogu ze szczypiorkiem i jogurtem naturalnym (3,7) 60g
Szynka z kurczaka (1A,7,9) 30g
Pomidor 60g, Ogórek 30g
Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml
Śniadanie z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Owsianka na mleku (1D,7,11) 300g
Chleb razowy (1A,1B,3,6,7,8,10,13) 90g
Masło (7) 15g
Pasta z jajka i twarogu ze szczypiorkiem i jogurtem naturalnym (3,7) 60g
Szynka z kurczaka (1A,7,9) 30g
Pomidor 60g, rzodkiewka 30g
Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml
Obiad podstawowy
Zupa brokułowa z makaronem, zabielana (1A,3,7,9) 300g
Smażony mintaj, panierowany (1A,3,4,7) 120g
Surówka z kapusty kiszonej z tartą marchewką, cebulą, natką pietruszki z olejem rzepakowym 75g
Warzywa po grecku (marchew, seler, pietruszka korzeń, cebula, koncentrat pomidorowy) (1A,9) 75g
Ziemniaki gotowane, duszone z dodatkiem mleka (7) 210g
Kompot wieloowocowy bez cukru 250ml
Obiad łatwostrawny
Zupa brokułowa z makaronem, zabielana (1A,3,7,9) 300g
Gotowany mintaj w przyprawach (sól, pieprz, cytryna, tymianek) (4,9) 120g
Sałata lodowa z koperkiem i olejem rzepakowym 75g
Warzywa po grecku bez cebuli (marchew, seler, pietruszka korzeń, koncentrat pomidorowy) (1A,9) 75g
Ziemniaki gotowane, duszone z dodatkiem mleka (7) 210g
Kompot wieloowocowy bez cukru 250ml
Opis
Śniadanie podstawowe
Musli na mleku (1A,1B,1C,1D,5,7,8) 300 g
Chleb zwykły (1a,1b,3,7,8,10,11,12) 100 g
Masło (7) 15 g
Parówka drobiowa na gorąco (1A,7,10) 100 g
Musztarda delikatesowa (10) 15 g
Ser mozzarella (7) 30 g
Sałata 15 g
Ogórek zielony 40 g
Kawa zbożowa z mlekiem (1B,1D,7) 250 ml
Śniadanie z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Musli na mleku (1A,1B,1C,1D,5,7,8) 300 g
Chleb razowy (1A,1B,3,6,7,8,10,13) 90 g
Masło (7) 15 g
Parówka drobiowa na gorąco (1A,7,10) 100 g
Musztarda delikatesowa (10) 15 g
Ser mozzarella (7) 30 g
Sałata 15 g
Ogórek zielony 40 g
Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml
Obiad podstawowy
Chleb pszenny (1a,1b,3,7,8,10,11,12) 90g
Masło (7) 15g
Ser biały, chudy (7) 30g
Schab pieczony (1A,6,7,9,10) 30g
Sałata 15g
Pomidor bez skórki 60g
Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml
PN: galaretka owocowa bez cukru (9,10) 150g
Obiad łatwostrawny
Krupnik gotowany z włoszczyzną i kaszą jęczmienną, niezabielany (1C,9) 300 g
Ziemniaki gotowane, duszone z dodatkiem mleka (7) 210 g
Drobiowy kotlet mielony, gotowany (1A,3,7,9) 120 g
Surówka z kapusty pekińskiej z jogurtem naturalnym i koperkiem (7) 75 g
Brokuł gotowany 75 g
Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml
Opis
Obiad podstawowy
Zupa pomidorowa z makaronem (1A,3,7,9) 300g
Pieczone placki ziemniaczane (1A,3) 240g
Gulasz z szynki wieprzowej (papryka, marchewka, groszek zielony, cebula, czosnek), zagęszczany (1A,7,9,10) 100g
Surówka z buraczków z cebulą, z olejem rzepakowym 75g
Surówka z tartej marchewki z sokiem z cytryny 75g
Kompot z jabłek bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawny
Zupa pomidorowa z makaronem (1A,3,7,9) 300g
Pieczone placki ziemniaczane (1A,3) 240g
Gulasz z szynki wieprzowej (papryka, marchewka, groszek zielony, cebula, czosnek), zagęszczany (1A,7,9,10) 100g
Surówka z buraczków z cebulą, z olejem rzepakowym 75g
Surówka z tartej marchewki z sokiem z cytryny 75g
Kompot z jabłek bez cukru 250 ml
Kolacja łatwostrawna
Chleb pszenny (1a,1b,3,7,8,10,11,12) 90g
Masło (7) 15g
Ser biały, chudy (7) 30g
Schab pieczony (1A,6,7,9,10) 30g
Sałata 15g
Pomidor bez skórki 60g
Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml
PN: galaretka owocowa bez cukru (9,10) 150g
Kolacja z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów
Chleb razowy (1A,1B,3,6,7,8,10,13) 90g
Masło (7) 15g
Ser żółty (7) 30g
Schab pieczony (1A,6,7,9,10) 30g
Sałata 30g
Ogórek kiszony 60g
Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml
PN: galaretka owocowa bez cukru (9,10) 150g
Opis
Obiad podstawowy
Barszcz czerwony zabielany (1A,7,9) 300 g
Pieczona rolada mięsna z indyka ze szpinakiem (1A,3,7,9) 150 g
Surówka z białej kapusty z tartą marchewką i natką pietruszki z olejem rzepakowym (10) 75 g
Kalafior gotowany 75 g
Ziemniaki gotowane, duszone z dodatkiem mleka (7) 210 g
Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawny
Barszcz czerwony zabielany (1A,7,9) 300 g
Gotowana rolada mięsna z indyka ze szpinakiem (1A,3,7,9) 150 g
Tarty burak 75 g
Kalafior gotowany 75 g
Ziemniaki gotowane, duszone z dodatkiem mleka (7) 210 g
Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml
Kolacja podstawowa
Chleb zwykły (1A,1B,3,7,8,10,11,12) 70g Masło (7) 10 g
Pieczona kaszanka (1,3,6,7,9,10) 150 g
Szynka drobiowa (1A,7,6) 30 g
Ogórek małosolny 60 g
sałata 30 g
Herbata czarna bez cukru 250 ml
PN: galaretka o smaku wiśniowym (9,10) 150 g .
Kolacja z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów
Chleb razowy (1A,1B,3,6,7,8,10,13) 100 g
Masło (7) 10 g
Szynka drobiowa (1A,7,6) 30 g
Ser żółty (7) 30 g
Ogórek małosolny 60 g
Sałata 30 g
Herbata czarna bez cukru 250 ml
PN: galaretka o smaku wiśniowym bez cukru (9,10) 150 g
Opis
Obiad podstawowy
Zupa szpinakowa z ziemniakami, zabielana (1A,7,9) 300 ml
Ziemniaki gotowane, duszone z dodatkiem mleka (7) 210 g
Pulpet drobiowy gotowany z sosem koperkowym (1A,3,7,9,10) 120 g
Surówka z czerwonej kapusty (10) 75 g
Fasolka szparagowa gotowana 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Obiad łatwostrawny
Zupa szpinakowa z ziemniakami, zabielana (1A,7,9) 300 ml
Ziemniaki gotowane, duszone z dodatkiem mleka (7) 210 g
Pulpet drobiowy gotowany z sosem koperkowym (1A,3,7,9,10) 120 g
Tarta marchewka 75 g
Fasolka szparagowa gotowana 75 g
Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Kolacja podstawowa
Chleb zwykły (1A,1B,3,7,8,10,11,12) 90 g
Masło (7) 15 g
Twarożek z tartym ogórkiem (twaróg półtłusty, jogurt naturalny) (7) 60 g
Polędwica sopocka (6,9) 30 g
Sałata 30g, Pomidor 60 g
Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml
PN: kisiel truskawkowy (1A,7) 150 g
.
Kolacja z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów
Chleb razowy (1A,1B,3,6,7,8,10,13) 90 g
Masło (7) 15 g
Twarożek z tartym ogórkiem (twaróg półtłusty, jogurt naturalny) (7) 60 g
Polędwica sopocka (6,9) 30 g
Sałata 30g, Pomidor 60 g
Herbata czarna, napar bez cukru 250 ml
PN: kisiel truskawkowy bez cukru (1A,7) 150 g
Oznaczenie alergenów

Chcesz skorzystać z naszych usług?

Operacje endoprotez
Pakiety rehabilitacji pooperacyjnej

Zadzwoń i sprawdź, jak możemy pomóc
Ci wrócić do sprawności